Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 21
Носівшщина  все активніше вступає у жнива.  Станом на 15 липня  ранні зернові культури збирають у семи господарствах. Дружний зажинок зробили  у ПП «Агропрогрес», де зернові культури  обмолочено на площі близько 350 гектарів. А найщедріше  віддячує хліборобам врожаєм зернова нива агрофірм «Нива», ТОВ «Носівка-агро» та ПП «Агропрогрес», де урожайність становить відповідно 40, 37,8 та 33,5 центнерів з кожного гектара.
  Загалом же по всіх категоріях господарювання обмолочено понад тисячі гектарів, по середньо районній урожайності 27 цнт/га намолочено 2835 тонн зерна нового врожаю.
Просмотров: 742 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

З початку благодійної акції по збору коштів на пам'ятник воїнам - афганцям, яка стартувала в лютому першим внеском від колективу редакції районної газети, вже зібрано 26186, 27 тисяч гривень . останній переказ надійшов із Софіївки від тамтешнього підприємця - мецената Миколи Бузини, який перерахував з власних заощаджень 200 гривень. На рахунку Миколи Володимировича чимало добрих справ у рідному селі, не байдужий він і до спільної благодійної справи.
Звичайно, нині непрості часи, проте, як мовиться, не хлібом єдиним живе людина. Справа, яку започаткували півроку тому справді варта того, аби віднайти навіть у власному далеко не заможному бюджеті 50 - 100 гривень і зробити свій внесок у добру справу збереження та увіковічення пам'яті загиблим воїнам - інтернаціоналістам. Адже окрім іншого, вони були для когось сусідами, рідними, ... Читати далі »
Просмотров: 547 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Такого свята Івана Купала, як цьогоріч, жителі Плоского не бачили в своєму селі вже років з двадцять. Місцевий підприємець Володимир Єрко надав для гуляння свій ставок, забезпечив усіх різноманітними ласощами і традиційним шашликом. І народилася справжня казка купальської ночі -- з традиційними її героями, мареною, купальськими піснями і хороводами, високим вогнищем. Школярі та вокальний ансамбль місцевого будинку культури розважали присутніх прекрасними виступами, дівчата плели вінки і пускали по річці, а юнаки ловили їх і намагалися вгадати де чий. І все це в атмосфері безмежних веселощів і легкої таємничості найкоротшої і найчарівнішої ночі в році, коли цвіте папороть і запросто можна побачити водяного чи русалку.
-- Побільше б таких свят у нашому бутті, -- одностайно загадували бажання сільчани, гості з сусідніх сіл, ... Читати далі »
Просмотров: 587 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

 Минулої п’ятниці своє звання народних тригодинною концертною програмою підтверджували відразу два аматорських колективи районного будинку культури -- танцювальний «Носівчанка»(художній керівник Людмила Антонович) та ансамбль пісні «Полісяни» (художній керівник Микола Костюк). Втім, ця необхідна фахова процедура була організована швидше для спеціальної комісії, сформованої з фахівців обласного методичного центру культури і мистецтв. Значно частіше аматори сценічного мистецтва звітуються перед іншим, не менш вимогливим та вибагливим журі -- своїми глядачами. Тож хто того дня завітав до глядачевого залу будинку культури, аж ніяк не був розчарований майстерністю та талантом самодіяльних митців, оскільки в програмі були як вже знайомі, улюблені номери, так і нові. Так, скажімо, учасники  ансамблю «Полісяни», склад якого впродовж останніх кількох років був суттє ... Читати далі »
Просмотров: 485 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Важко виростити колос, але й нелегко зібрати його, не дати пропасти жодній зернині. До того ж у жнивну пору зростає ще й небезпека виникнення пожежі. До неї призводять несправність використовуваної техніки, розпалене вогнище біля хлібного масиву, непогашений сірник, тліючий недопалок, випалювання післяжнивних залишків. Все це може обернутися непоправними втратами врожаю.
Що ж треба зробити, щоб уберегти від вогню хлібне поле° Насамперед необхідно, щоб усі механізатори, шофери, бригадири, завідуючі токами та інші працівники, що задіяні на час збирання врожаю та складуванні грубих кормів опанували пожежно-технічний мінімум. Стосовно техніки, то треба простежити, щоб кожен комбайн, трактор, автомобіль, задіяний на жнивах були справними і обов'язково забезпеченими засобами пожежогасіння.
Просмотров: 615 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Вулиця Фурманова у Носівці -- не з віддалених. Розташована фактично посередині між центром і залізничним вокзалом, вона, разом з тим, одна із найбільш спокійніших за рухом транспорту. Проте, навряд чи це плюсом, враховуючи те, що сумнівна  заслуга в цьому за ґрунтовою, вибоїстою дорогою, яку жителі вулиці повсякчас по мірі можливостей  підсипають щебенем. І цьогоріч вуличком вулиці Анатолій Олексійович Жигун в турботах, аби підсипати найбільш проблемні ділянки. Очі ж бо міськрадівців сюди майже не завертають, а тим, кому тут жити, у весняну та осінньо-зимову негоду проблемно пройти й майже неможливо проїхати окремими ділянками грунтівки. 
   -- Ми давно вже не очікуємо допомоги у тому числі й з боку комунгоспу. Років з п’ять тому почали завертати до нас сміттєвози, та не надовго. Нині смітників зу ... Читати далі »
Просмотров: 791 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Здається, не так далеко ще відійшли від цьогорічної весни і масштабної кампанії по впорядкуванню населених пунктів, а повсюдно знову рясно обросли бур’янами і новими смітниками.  У гармонії з ними настільки вже призвичаїлись жити, що, здається, кращого й не прагнемо, насаджуючи квітники лиш  на власних подвір’ях, попід заборами і байдуже переступаючи гори непотребу на спільній вулиці, у рідному місті, селі. А мали б соромитись -- перед власними дітьми, перед самими собою --  що настільки стали не підйомними, перетворившись із господарів на своїй землі в сівачів полови і бруду. І в цьому, за великим рахунком, навряд чи винна влада, на яку звично нарікаємо, навряд чи відповідальні за безлад на наших вулицях дірчасті місцеві бюджети, яким ніяк не стягнутися на безліч і ще більше проблем  не такої вже й великої Носівки. Зрештою, керують нами т ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Тема впорядкування центрального міського парку вже встигла добре набити оскомину всім ось вже фактично десятиріччя залишаючись візитівкою сорому Носівки. Власне, дійшли вже до тієї межі, де навіть слово «парк» якось недоречно звучить в означенні цього хаотичного нагромадження дерев у центрі міста, між якими вряди-годи викошуються бур’яни, а алеями слугує мережа протоптаних вузеньких стежин. Жодного ліхтаря, жодної лавочки і з квітів -- хіба що дикорослі бур’янці. Був період коли вони розкошували тут вволю, розростаючись мало не в зріст людини над смітниками, що якось непомітно почали виростати замість квітів з «легких рук», м’яко кажучи, несумлінних господарів. Дійшло до того, що серед білого дня з машин, возів і велосипедів лантухи з непотребом скидалися прямісінько під дерева десятки років тому дбайливо висаджені, аби радувати красою зеленого царства носі ... Читати далі »
Просмотров: 541 | Добавил: Адмін | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024