Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 21 » ЗБЕРЕЖЕМО ХЛІБ
11:56
ЗБЕРЕЖЕМО ХЛІБ
Важко виростити колос, але й нелегко зібрати його, не дати пропасти жодній зернині. До того ж у жнивну пору зростає ще й небезпека виникнення пожежі. До неї призводять несправність використовуваної техніки, розпалене вогнище біля хлібного масиву, непогашений сірник, тліючий недопалок, випалювання післяжнивних залишків. Все це може обернутися непоправними втратами врожаю.
Що ж треба зробити, щоб уберегти від вогню хлібне поле° Насамперед необхідно, щоб усі механізатори, шофери, бригадири, завідуючі токами та інші працівники, що задіяні на час збирання врожаю та складуванні грубих кормів опанували пожежно-технічний мінімум. Стосовно техніки, то треба простежити, щоб кожен комбайн, трактор, автомобіль, задіяний на жнивах були справними і обов'язково забезпеченими засобами пожежогасіння.
Разом з тим слід пам'ятати, що під час підготовки важлива не лише повна готовність сільськогосподарської техніки, а й проведення всього комплексу робіт по охороні врожаю від пожеж. Великі масиви зернових мають бути поділені на ділянки. Прокоси між ділянкам повинні бути зорані. Ті площі які прилягають до лісів, лісосмуг тако оборюються. Під час проведення збиральних робіт біля масивів повій бути напоготові трактори з плугами та ємності з водою, щоб у разі потреби мати змогу створити захисні смуги від вогню.
Про все це варто подбати заздалегідь, а не чекати останнього дня виходу в поле. Для боротьби з вогнем, створення протипожежної безпеки мають бути залучені всі: від керівників господарств до трудівників.
Спільними зусиллями ми збережемо хліб від вогню, вчасно проведемо жнива.
В. ОСТРЕНСЬКИЙ,
інспектор СНПД Носівського РВ ГУМНС.

        «Носівські вісті» №30(9151)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 617 | Додав: Адмін | Теги: захист, хліб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024