Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 21 » ПРАЦЮЄ НА ВУЛИЦІ ВУЛИЧКОМ
11:52
ПРАЦЮЄ НА ВУЛИЦІ ВУЛИЧКОМ
Вулиця Фурманова у Носівці -- не з віддалених. Розташована фактично посередині між центром і залізничним вокзалом, вона, разом з тим, одна із найбільш спокійніших за рухом транспорту. Проте, навряд чи це плюсом, враховуючи те, що сумнівна  заслуга в цьому за ґрунтовою, вибоїстою дорогою, яку жителі вулиці повсякчас по мірі можливостей  підсипають щебенем. І цьогоріч вуличком вулиці Анатолій Олексійович Жигун в турботах, аби підсипати найбільш проблемні ділянки. Очі ж бо міськрадівців сюди майже не завертають, а тим, кому тут жити, у весняну та осінньо-зимову негоду проблемно пройти й майже неможливо проїхати окремими ділянками грунтівки. 
   -- Ми давно вже не очікуємо допомоги у тому числі й з боку комунгоспу. Років з п’ять тому почали завертати до нас сміттєвози, та не надовго. Нині смітників зусібіч вже й не порахуєш -- ловимо винних, попереджуємо, проводимо серед населення роз’снювальну роботу, однак, авторитет вуличкома тут мало що значить, -- схитує головою Анатолій Олексійович. -- Хоч, ніде правди діти, взялися ось капличку будувати на місцевому, Полив’яновому, кладовищі, то міська рада підтримала, виділила по дві машини щебеню та піску. Все ж підмога до спільних зусиль, тепер зможемо цього річ хоча б фундамент зробити, адже коштами вся громада збирається, самі й будуватимемо на толоках. Нам до цього не звикати, і порядок на вулиці гуртом завжди наводимо, і підсипаємо дорогу, підвозячи щебінь на підводах та розкидаючи вручну. А як же інакше, коли порятунок потопаючих, нині справа рук самих потопаючих. 
   Цю істину фурманівці добре засвоїли і більшість не розділяються за межами своїх заборів, коли потрібно робити спільну справу. Тим більше, що і з вуличним комітетом їм справді пощастило. Дім А.О. Жигуну відкритий людям цілодобово -- йдуть як не до вуличкома так до його дружини Тамари Олексіївни, яка працює медсестрою в райлікарні.  Не закриті двері осель для людей і в  В.Є.Некрасова та В.А.Буцана, до речі, киянина, який кілька років купив тут собі дачу, та  й прикипів душею до Носівки. Нині з дружиною Вікторією Федорівною мешкає тут майже цілорічно й повсякчас у турботах не лише власних, а й всієї вулиці. Потрібно комусь допомогти, зібратися на суботник, поховати одиноку людину -- Віктор Андрійович завжди готовий. Він, колишній полковник, який все життя віддав служінню закону, постійний напарник у минулому правоохоронця А.О. Жигуна у наведенні правопорядку на околиці. У кого злодюжки на городі похазяйнували, «підчистили» погріб, забрали худобину -- всі поспішають не в міліцію, а до своїх вуличкомів. Бо знають, ті не відмахнуться і зволікати не стануть. Найчастіше злодіїв ловлять вже по «гарячих слідах» й вкрадене повертають. 
   -- Нині з правопорядком у нас відносно спокійно, -- посміхаються «вартові вулиці». -- Усіх негативних елементів ми добре знаємо в обличчя і, якоюсь мірою, постійно контролюємо.  Тому будь-які правопорушення нескладно «розібрати» по дійових особах.
   Прикро тільки, що далеко не все у можливостях і по силах вуличному комітету, жителям вулиці. Навіть в елементарному. Спромоглися ось на початку року прокласти собі водогін, бо ж вода у колодязях тут поганої якості, але залишається гострою проблема з низькою електронапругою на лінії. Майже щодня тут перебої з електрикою, надто, коли працює масово побутова техніка, довгими зимовими вечорами і в негоду. Тут вже людям самим не впоратися, а працівники РЕМу неохоче реагують на виклики. Усувають лише дрібні неполадки, а проблема залишається. І тут теж потрібно потурбуватися голові вуличкому, від імені жителів вулиці звернутися за допомогою до електриків. А він і не відмовляється, бо запитання «Якщо не я, то хто?» давно вже стало для нього риторичним.

        «Носівські вісті» №30(9151)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 792 | Додав: Адмін | Теги: вуличком, Вулиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024