Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Тиждень
 Згадалося, як уперше, майже чверть віку тому, приїхав у Носівку і побачив над приміщенням пошти тодішню зовнішню рекламу -- «Дом связи». Це вже пізніше, пізнавши глибше менталітет носівчан, перефразував його девізом Носівки -- «Дом связей». А втім, нічого поганого в цьому змісті не шукайте, бо родинною спорідненістю, чисто людськими стосунками, які цементують сімейні узи заодно з кумами, сватами і досить широким колом друзів, скріплюючи громаду в одне ціле, варто ще пошукати десь і є всі підстави цим гордитися.
 До такого висновку прийшов значно пізніше, увібравши, очевидно, носівський характер мислення і способу життя, в яких любов до своєї малої батьківщини, дружба, патріотизм, відповідальність перед своєю сім’єю -- головні моральні цінності, які характеризують нашу земляцьку родину.
 У мене безліч прикладів з приводу цього. Та надзвичайно приємно, що нас, носівчан, об’єднує пам’ять. Пройдімось містом і побачите, що до Меморіалу, кожного пам’ятника визволителям нині не тільки вдячні вінки від носівчан, а й щоденні турботи з доглядом від влади, ветеранської організації, громадськості.
 Носівчан об’єднує совість, поведінка, які визначаються не чиїмись рекомендаціями, а свідомою необхідністю від душі. Вона велить іти з добром до людей, жити по правді, без ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: Адмін | Дата: 01.08.2011

Останнім часом стурбованість правоохоронних органів викликають протиправні діяння, що скоюються на території області не чистими на руку і совість особами. Незважаючи на неодноразові застереження, попередження та нагадування співробітників міліції по радіо, телебаченню і на сторінках преси, наші громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів, які оббирають людей, обманом входячи до них у довіру та видурюючи в них останні копійки, коштовності.
Шахраї підстерігають нас на кожному кроці: як на вулицях, так і в магазинах, як на робочих місцях, так і у власному будинку. Під обман може попастись кожен, причому кс вдаючись до якихось фокусів та магії, а лише шляхом зловживання довірою чи використання найпримітивніших людських забаганок. Надмірна довірливість — ось перший козир, який спрацьовує на руку шахраям. Здебільшого жертви самі проявляють необережність.
Під виглядом соціальних працівників, співробітників Пенсійного фонду вони, зловживаючи довірою чи шляхом обману, потрапляють до будинку престарілих громадян і під приводом обміну грошей заволодівають їх заощадженнями. У цьому тільки минулого тижня переконалися ще півдесятка громадян. Один з потерпілих — 82-річний житель Козельця. Серед білого дня до його помешкання завітали незнайомі чоловік і жінка. Вони відрекомендувалися господареві працівниками районної служби енергонагляду. Сказали, що перевіряють лічильники ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Додав: Адмін | Дата: 01.08.2011

Тиждень
Наскільки швидкоплинний час і життя, не встигаєш не те, що переглянути періодику, -- осмислити події. На них так густо нині. Як свят у календарі, котрі, напевне, й прискорюють будні, дозволяючи в них хіба роззирнутись і то не навсібіч. Здається, не так давно зустрічали Новоріччя, святкували Великдень… А вже й у півліта пролягла стежка…
 Чудова пора, якою не можна не лише замилуватися, не насолоджуватися. Та кожний день, тиждень, як одна мить. Відцвітають картоплі, на очах в’яжуться й зріють огірочки, кавунці, дині. Незчуємось, як і урожаєм порадує серпень, як зберемо й закладемо його в сховища на зиму… Звичні земні турботи про достаток для родини, над якими знову ж таки не задумуємось.
 Не задумуємось навіть, що й життя наше так пролітає, як на городі, в квітнику, пречудовому в усі пори року. А ми ж не метелики, не квіти, все-таки люди, обдаровані здатністю мислити і великою силою духовності, яка змушує бодай на певному етапі і в юнацькі літа, і в зрілу дорослість, і надто -- в пору посивілих скронь оглянутись і таки задуматись: а що ж я лишаю по собі?!
 Пригадуєте притчу про старого, якого запитали, навіщо садить сад, якщо такий старий, що плодів уже не діждеться.
 --Хтось попробує мої яблука, -- відповів дідусь, -- ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Додав: Адмін | Дата: 01.08.2011

Тиждень
 Не всім подобається бути в центрі уваги, навіть якщо це негусто в житті. Та все ж, коли нагода така трапляється, сподівана чи й не снилась, погодьтесь, душа квітне. І, чесно кажучи, нам, журналістам, небалуваним зазвичай увагою, приємно було почуватись іменинниками минулого тижня, відклавши буденні турботи про свято для інших, щоб почути добре, щире слово на свою адресу.
 Й цьогоріч ХІ регіонально-міжнародний фестиваль журналістів зібрав численне представництво літописців не лише «Золотий передзвін Придесення» нашого  краю, а й колег із сусідньої Брянщини та Гомельщини. Це був подарунок з чудовим відпочинком від обласної держадміністрації, рідного управління, яке знову очолив Дмитро Никоненко на радість журналістської громади.
  Губернатор був у Президента, тому офіційні торжества й гостини за нього відбував його гуманітарний заступник Віктор Тканко, який, до речі, стояв біля колиски цього форуму і сприймає за честь продовжувати підтримувати цю добру традицію  Чернігівщини, єдину і неповторну в Україні.
 Як і завжди, були спортивні змагання і зустрічі в управління ОДА, нагороди лауреатам конкурсів та майстрам пера й мікрофона, і, звичайно, пречудовий концерт у театрі та гостина біля зачарованої Десни. Лунало немало теплих поздоровлень, пісенних ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: Адмін | Дата: 22.06.2011

Станом на 7 червня 2011 року в м. Маріуполі Донецької області нових випадків холери не зареєстровано. Лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на холеру та 5 випадків носійства. Випадки не пов'язані між собою. Всі хворі отримують необхідну медичну допомогу, загрози їх здоров'ю немає. 
 Що стало причиною? За попередніми дослідженнями, у Маріуполі джерелом захворювання стала риба із Азовського моря. У пробах риби (селява) та стічної води виділили холерний вібріон. Наразі в місті вийшов наказ про заборону купання в морі, вилов та реалізацію риби. Спеціалісти встановили жорсткий контроль за об'єктами епідемічного ризику.
 З метою активного виявлення хворих проводиться госпіталізація та лабораторні обстеження всіх людей з клінічними проявами кишкової інфекції. Триває комплекс профілактичних заходів. 
 Що це за хвороба, як вона передається та як уникнути небезпечної недуги? Ця хвороба реєструється по всьому світу. Упродовж останніх років ситуація із захворюваністю на холеру в світі залишається неблагополучною. Спалахи хвороби реєструють лікарі у країнах Африки, Південної Америки та Азії. Навіть у благополучній Європі трапляються поодинокі випадки захворювань. Не є винятком і Україна. У 2007 році фахівці зареєстрували випадок захворювання на холеру у Сумській області, завезений з Індії.
Переглядів: 799 | Додав: Адмін | Дата: 15.06.2011

  І слава Кобзаря свята
Пам’ятними травневими днями Україна і світ вшановували особистість вселенської значимості, надто для українства. 26 квітня 1861 року домовина з тілом Тараса Григоровича Шевченка, викопана із холодної санкт-петербурзької землі Смоленського кладовища й перекладена в спеціальну свинцеву труну, рушила на траурних дрогах у далеку і заповітну для Кобзаря дорогу -- на Україну. В улюблені, дорогі місця, де Шевченко, перебуваючи востаннє на рідній землі, ходив довго крутосхилами під Каневом, приглядався до кожної гори, та облюбував Чернечу… «Отут мене й заховайте, біля могили Підкови» -- заповів нащадкам.
 Довга дорога випала траурному кортежу в 22 травня. І скрізь на жалобному шляху урочисто й багатолюдно зустрічали й проводжали з любов’ю і шаною труну з прахом великого українця, покриту червоною китайкою, сотні й сотні простого люду -- чи не кожен, усвідомлюючи, як велику трагедію, непоправну втрату мученика за кращу долю свого народу. Від раба-кріпака він піднявся до високості академіка, відбувся голосом і душею нації у першовитоках філософії незалежності, нової хвилі українського красного письменства глибоко народного і, далебі, новаторського на той час. І це при тому, що він за нинішніми мірками неповнолітнім виїхав з України, а згодом лише тричі -- вісім місяців, два роки та три місяці доля дарувала йому свято повертань на д ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: Адмін | Дата: 02.06.2011

Місяць за місяцем
Час нестримно летить. Наче ще недавно готувалися відзначати Великдень, поминали померлих родичів у квітні, вшановували ветеранів, дітей війни, відзначаючи 66-у річницю Великої Травневої Перемоги, а вже ось і весна завершується, добігаючи свої останні дні.
 Не зогледілися, як на порозі червнево усміхнулося літо. Назва першого літнього місяця пішла від масового цвітіння квітів, доспівання суниць, черешень, від найяскравішого і найдовшого світла сонця, коли день удвічі перевершує ніч. 
В Древній Русі первісток літа називали кресником чи креснем. Перший його місяць надзвичайно щедрий на свята: професійні, релігійні, державні. А найбільшим святом, мажорним прощальним акордом весни став для нашої земляцької родини довгожданий рясний дощ, вважай, перший за всю весну на Носівщині. Додалося турбот тепер у господинь — наступає гаряча пора на городах. А дітвора вже дочекалася нарешті найдовших літніх канікул. Знаменно, що й свято всіх дітей відкриває календар пам’ятних дат червня. День захисту дітей -- одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. З того часу ця дата в календарі об’єднує не лише дітвору у захисті своїх інтересів, а й спонукає дорослих до конкретних справ в турботі про ді ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

Куріння тютюну має майже 500-річну історію. Відкриття Христофором Колумбом у 1492 році Америки пов’язано з відкриттям європейцями багатьох нових рослин, серед яких був і тютюн. Незважаючи на заборону великого мореплавця, деякі з його моряків таємно привезли листя та насіння тютюну в Європу.
 Тютюновий дим -- це забруднене повітря, що в сотні тисяч разів перевищує забруднення будь-якого металургійного чи хімічного комбінату, проте люди свідомо вдихають таке повітря. Мова йде про паління.
 У абсолютно чистій атмосфері організм людини, що палить, зазнає такого токсичного впливу, ніби вона знаходиться в умовах, де забруднення в тисячі разів перевищує будь-які норми. Вдихати тютюновий дим в чотири рази шкідливіше, ніж вихлопні гази автомобіля безпосередньо з вихлопної труби.
 У тютюновому диму, крім слабкого наркотику -- нікотину, міститься близько 200 особливо отруйних речовин -- чадний газ, бензпірен (сильний канцероген, тобто речовина, що спричиняє рак) і багато інших, аміак, синильна кислота тощо.
 Такої атмосфери, яку створює для себе той, хто палить, немає в жодному суперзабрудненому промисловому центрі. Щорічно на Землі, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вмирає 1,5 мільйона людей.
 «Цигарки -- єдиний дозвол ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

 Тиждень
День Європи -- одне із 17 офіційних свят Європейського Союзу, яке відзначають засновники 9 травня. Оскільки в нашому календарі це свято співпадає з великодньою датою нашого народу, українським, з волі Президента України воно було призначене на третю суботу травня.
 На самому початку урочистості з цієї нагоди носили культурно-мистецьку спрямованість, затим набули політичного забарвлення в плані формування громадської думки щодо державної політики вступу України до Європейського Союзу.
 Далеко непроста це історія, як і все наше українське двадцятиріччя -- упівноги до Європи, і настільки ж навстріч зі східними сусідами. Хоч, здавалось, все надзвичайно просто для нашої держави, в якій демократичні цінності зрівнялися із загальноєвропейськими, а, можливо, в чомусь і перевершили їх, з огляду на зовсім молоді держави в ЄС. Хіба що, не доросли економічно, а втім, заслабли не лише із власних гріхів, а й, нерідко, пишучи диктанти з реформ на всі теми суспільного життя в економічній і гуманітарній сферах з порад саме сусідів із Заходу.
 Як не згадати при цьому приклад із далекої історії, відомий не одному поколінню школярів радянської доби, в якій славили царя, що «прорубав вікно» в Європу, взявши за досить короткий час набагато більше для розвитку імперії при ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Додав: Адмін | Дата: 01.06.2011

У райдержадміністрації
 Наприкінці квітня відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації та президії районної ради за участю керівників установ, організацій, промислових та сільськогосподарських підприємств, міського та сільських голів. На ньому було розглянуто низку важливих, актуальних питань життєдіяльності нашого району у поточному році. Відтак закономірно, що першим з них у порядку денному колегії стояло виконання Програми економічного та соціального розвитку й виконання бюджету району за підсумками першого кварталу поточного року. В цьому перед присутніми виступили перший заступник голови РДА Микола Онищик та начальник фінансового управління РДА Валентина Пазуха. 
 Власне, обидва доповідачі з легким серцем йшли до трибуни, адже кожному з них було що в позитиві сказати широкому загалу присутніх. Так, за словами Миколи Миколайовича, в січні-березні поточного року промисловим комплексом району було вироблено продукції в два з половиною рази більше проти відповідного періоду минулого року.
 Непогано спрацював аграрний сектор економіки району. Так, попередній прогнозований обсяг посівних площ сільгоспкультур склав 38950 гектарів, що майже на 500 гектарів більше, ніж торік. Належно пройшла підготовка до весняних польових робіт - підготовлено належним чином техніку та вдосталь високоякісного ... Читати далі »
Переглядів: 512 | Додав: Адмін | Дата: 19.05.2011

« 1 2 3 4 5 ... 33 34 »
теги
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024