Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Особливі почуття охоплюють, коли в пам’яті зринають події півсторічної давнини, до яких випало долучитися у своєму тоді юному житті. Напевно, ще не усвідомлюючи всієї важливості і ролі цього на той час секретного об’єкта, ми, солдати Радянської армії, яким випало бути на будівництві майданчиків космодрома Байконур, спостерігати за запуском ракет і навіть віддалік бачити успішне приземлення другого радянського космонавта Германа Титова на новій ракеті-носію з кораблем супутником. А втім, це не один з яскравих спогадів армійської служби в секретному 141-му окремому батальйоні, місце дислокації якого було у безкрайній, безводній казахстанській пустелі, яка називалась у перекладі з місцевої мови — «проклята долина». Вона тягнулась на сотні кілометрів і, нам, солдатам з Чернігівщини, їдучи у вантажівках до місця призначення, здавалось, що це і є справжнє пекло. Та це були ще не останні враження. Діставшись штабу нашої військової частини,навіть здогадатись не могли, що невисокі, довжелезні пагорби з маленькими віконцями, що нагадували овочеві склади були солдатськими казармами — землянками.
Так починалось наше нове солдатське життя на новому місці, в незвичних для нас умовах і з новими командирами.
Ми, носівчани,Віктор Литвиненко, Валентин Ляшенко, Віктор Клюєв і я, Віктор Жмихов старалися триматися разом. Проте армійська доля нас розкидала.
Переглядів: 515 | Додав: Адмін | Дата: 26.04.2011

Актуальне інтерв'ю
На початку року на колегії райдержадміністрації розглядалося питання роботи райвідділу міліції по забезпеченню громадського порядку та попередження злочинів і правопорушень. На той часів голови РДА Анатолія Красносільського, членів президії, а також інших учасників засідання були серйозні претензії до діяльності правоохоронців, зокрема, в плані дієвої роботи дільничних інспекторів, їх активнішої співпраці з населенням, керівниками на місцях, вмінню налагодити роботу, згуртувавши громаду в організації громадського порядку тощо. Що змінилося з того часу? - у розмові з начальником Носівського райвідділу внутрішніх справ А.В. ШАБЕЛЬНІКОМ.
 Райвідділом постійно проводиться активна робота із забезпечення громадського порядку та попередження злочинів та правопорушень. Оскільки більшість злочинів скоюється особами в стані алкогольного сп’яніння, то з початку року зусилля працівників міліції були спрямовані на запобігання надмірного вживання населенням алкогольних напоїв та боротьбу з пияцтвом. З цією метою нами розроблено ряд додаткових заходів щодо попередження правопорушень, пов’язаних з незаконним виготовленням, зберіганням, розповсюдженням міцних спиртних напоїв домашнього виробництва. У першому кварталі поточного року за виготовлення, зберігання та розповсюдження самогону до адміністративної відповідальності було притягнуто 16 осіб, а ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: Адмін | Дата: 20.04.2011

Серед багатогранного мистецького життя нашого Чернігівського краю – художні звіти районів, які щойно проходили в обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, безперечно, були в центрі уваги упродовж двох березневих тижнів. Натхненням на це величне святкове дійство були, безумовно, і шевченківські пам’ятні дні, і сама тематика звітів, приурочена 20-річчю Незалежності України.
 Перед початком носівського концерту чернігівці із захопленням знайомилися з виставкою декоративно-прикладного мистецтва народних умільців Носівщини, подивувавшись численним експонатам різножанрової палітри майстрів багатьох ремесел. Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який в числі почесних гостей відвідав нашу виставку, не без захоплення відзначив оригінальність, вважай, кожного з тридцяти умільців, які представили на огляд свої вироби-твори -- від вишивок, живопису, різьби по дереву до художньої тісто пластики, орігамі тощо. Особливе враження залишилось від дитячих виробів, які засвідчили, що в наш технічно-комп’ютерний вік підростає обдароване покоління, не байдуже до творчості.
 Переповнений по вінця зал тепло сприйняв анонс до концертної програми від керівників району Анатолія Красносільського та Миколи Васюка, а з коротким вітанням до шанувальників народного мистецтва, які прийшли на концерт, звернувся голова райдержадміністрації Анатолій Красносіл ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: Адмін | Дата: 12.04.2011

Місцеве самоврядування: на сільських сходах
Так склалось у житті, що мешканцям Коробчиного й Сулака ближче до залізниці, яка дає роботу сільчанам у Києві, Ніжині, ніж до свого адміністративного центру в Червоних Партизанах. До речі, навіть раніше, коли не бракувало селянам роботи в місцевому колгоспі, більшість обирали життя на колесах. І це помітно виділяло ці невеликі висілочки добротною розбудовою подвір’їв, достатком у родинах, які забезпечувались з двох джерел -- пристойними заробітками в містах і вагомим підспір’ям з власних господарств, котрі розвивалися за рахунок знову ж таки заможного колгоспу-мільйонера. Керівництво господарства хоч і нарікало, бувало, що більшість працездатних у висілках працюють на економіку інших промислових підприємств та добробут не своєї громади, однак людей не ділили на своїх і чужих, йдучи назустріч і бодай по мінімуму забезпечуючи умови для проживання. Навіть ті скромні блага влаштовували селян. Працювала споживча кооперація, колгоспом взимку очищалися від снігу дороги, влітку рівнялися грунтівки, на центральних вулицях прикладались асфальтівки. Багато що змінилося з відтоді в суспільстві, державі й не менш -- у житті таких сільських околиць, як ці два висівочки. 
 На гірше? Цього не скажеш. Адже хоч і в числі останніх населених пунктів району кілька років тому спільними зусиллями влади й сільчан пролягла й сюди г ... Читати далі »
Переглядів: 534 | Додав: Адмін | Дата: 15.03.2011

Розпорядженням голови Носівської райдержадміністрації від 10 січня 2011 року начальником відділу освіти РДА призначено Баришовець Наталію Петрівну.
Н.П. Баришовець у 1990 році закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут імені М.В.Гоголя за спеціальністю спеціальністю «Українська мова та література» . Свою трудову діяльність розпочала у 1990 році у Носівській середній школі №2 вчителем української мови та літератури, згодом - заступником директора з навчально-виховної роботи. У 2006 році була обрана головою райкому профспілки працівників освіти. З 2007 до 2010 року займала посаду начальника відділу освіти РДА.
-- Наталіє Петрівно, що вважаєте на сьогодні пріоритетним у розвитку освіти на Носівщині й на що будете спрямовувати свої зусилля як керівника у перспективі?
Указом Президента України Віктора Януковича та з метою забезпечення поліпшення функціонування та інноваційного розвитку освіти в Україні, підвищення її якості та доступності, інтеграції до європейського освітнього простору із збереженням національних досягнень і традицій 2011 рік оголошено роком освіти та інформаційного суспільства. У зв’язку з цим урядом розроблено низку державних цільових програм, спрямованих на розвиток дошкільної та професійно-технічної освіти, впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-кому ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: Адмін | Дата: 15.03.2011

Тиждень
Високішає неба, а з ним і сонце. Від його тепла починають танути сніги, відкриваючи дорогу у весну, а весна -- в Шевченкові дні. Саме в цю прекрасну пору, коли природі випало оживати, народився він, наш Великий Кобзар, перед безсмертним духом якого схиляємось із побожністю в ці дні і вшановуємо пам’ять.
 Ця пам’ять ніколи не полишала українців. Із великим співчуттям до його мученицького, стражденного і надзвичайно короткого життя, жахливої правди його трагічної біографії, яку б не зміг відтворити найгеніальніший драматург. Жорстока, немилосердна доля, лише якою він зі своїм полум’яним і віщим словом був і залишається назавжди прикладом людської й національної гідності, проживши всього 47 років. З них, згадаймо, 24 роки -- кріпаком, 10 -- на засланні, дещицю -- під наглядом поліції. Та й чи був він вільним навіть ті останніх 9 років, згораючи у великій жертовній любові до України, її простих людей?!
 Вважай, за тиждень до своєї смерті Тарас почув найвеснянішу для себе звістку -- підписання російським царем указу про скасування панщини. Більшої події, ніж та, що відбулася 3 березня 1861 року, в Російській імперії, не було на все століття і, напевне, дізнавшись про це, помирав спокійно, знаючи, що немарно боровся проти ненаситного панства, за визволення селянства з кріпацької неволі.
Переглядів: 501 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

Невипадково, напевно, на останній колегії при голові райдержадміністрації питання виконання районних програм з розвитку спорту та репродуктивного здоров’я жінок розглядалися одночасно. Безперечно, ці питання у суспільстві набули особливого звучання. Района влада тримає на особливому контролі вирішення бодай дещиці питань у цих сферах. Цього року, як ніколи раніше, з куцого дотаційного районного бюджету збільшено асигнування на виконання зокрема і цих программ. Проте, навіть, ця підтримка дає лише незначні зрушення на краще і додають надії людям, які не на словах вболівають не за виживання, а за розвиток сфер суспільства. Хоча, справа ж не лише у грошах, точніше у їхній недостатності. Що стосується даних проблем, корінь зла швидше у нашій з вами свідомості. Який відсоток носівчан, не кажучи вже про села, дружить зі спортом бодай на рівні гімнастики чи постійних фізнавантажень? Питання риторичне і викликає сміх, так само, як у присутніх на колегії на заклик голови спортивного товариства „Колос” В.В. Опришка про запровадження спортивного дня у всіх організаціях та закріплення відповідальних за спортивно-оздоровчу роботу. Так про яке здоров”я можна говорити загалом і репродуктивне зокрема? Прописні істини, що лише здорова фізично жінка може народити здорову дитину, зрештою, взагалі може народити. Ремствуємо на нестатки, брак часу на заняття спортом, соромимось відвідувати спортивний зал, при цьому знаходимо і час, і кошти на цигарки, спиртне тощо ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

Внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування », які діють з липня минулого року та введення з 1 січня поточного року закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» примусило частину підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування , призупинити свою діяльність. Так, сплата коштів до Пенсійного фонду дійсно зросла, в той же час, якщо врахувати, що від кожного з підприємців на протязі місяця надходило до управління ПФУ тільки кілька десятків гривень як частина сплаченого податку, а пенсія в той же час обраховується в десятки разів більшою сумою, стає зрозумілим, що такі міри стали просто необхідними. Жодних пільг цим законом не передбачено (маються на увазі інваліди чи пенсіонери за віком). Солідарна система пенсійного страхування передбачає участь всіх громадян у сплаті страхових внесків, бо ж усі вони рано чи пізно звернуться за нарахуванням пенсії. За два місяці поточного року кількість підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування , суттєво скоротилась, але в цілому їх кількість в Носівському районі залишається досить значною , як для сільського району - без малого 600 осіб.
Введення вищеназваних законів суттєво додало роботи спеціалістам управління Пенсійного фонду в питанні погашення несвоєчасно сплачених сум страхових внесків. Хоча була проведена відповідна роз'яснювальн ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: Адмін | Дата: 11.03.2011

На сільських сходах
Не зважаючи на свою географічно-територіальну приналежність до Степовохутірської сільської ради, Кіровка завжди вважалася цукрозаводською. Мабуть, тому, що мешканці цього сільця переважним числом трудилися у виробничих підрозділах тодішнього Носівського цукрокомбінату -- у цехах цього підприємства, на фермах чи у полі, вирощували бурякові висадки. Відтак, і турбота про соціально-економічний розвиток цього населеного пункту та добробут його мешканців тривалий час залишалося справою керівництва саме цього підприємства. Поступово часи змінювалися. Однак навіть після відокремлення аграрного виробництва від безпосереднього процесу виготовлення цукру добрі партнерські стосунки між цими виробничими сферами продовжувалися. Й люди за звичкою всі свої біди та проблеми несли не до сільської влади, а виливали заводській адміністрації. Ось тільки новим господарям, надто після отримання тими повного контролю над підприємством, вони вже були не потрібні. А потім завод взагалі зупинився. Тож як уміли, господарювали самі, -- об’єднавшись земельними та майновими паями, обробляли поля, вирощували худобу на фермі, маючи при цьому й роботу, і сякий-такий заробіток. Й водночас добре розуміючи, що без надійної фінансової підтримки всі намагання їхнього невеликого колективу господарювати ефективно приречені…
 Ось вже майже два роки землі ТОВ «Агрокіровка» обр ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Додав: Адмін | Дата: 27.02.2011

Попередній досвід і, особливо, минулого року, аж із двома виборами, не могли не підвести органи влади до важливого висновку -- необхідності посилення ролі й значимості місцевого самоврядування в розвитку територіальних громад і в зв’язку з цим -- тісніших взаємин, активнішої співпраці з громадськістю. Тому забезпечення широкої участі громадян у вирішенні соціально-економічного розвитку своїх територій, для нас, управлінців, як у державній владі, так і представницькій залишається головним, -- наголосив у своєму виступі на головних зборах року мешканців Дослідного та Ставка голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський. Перший керівник виконавчої влади району зізнався, розмовляючи з людьми, що в цьогорічній традиційній кампанії проведення сільських сходів поставив собі за мету відвідати якомога більше малих і віддалених від центру сільрад населених пунктів, в мешканців яких, напевне, не менше питань, ніж у великих селах. 
 Слід сказати, що чи не вперше за багато років керівники Червонопартизанської сільради виявилися неформальним організатором сходу, забезпечивши жителів Ставка транспортом, а досліднянців -- активним запрошенням взяти участь в обговоренні важливих питань життєдіяльності громади. Добрий приклад сільрадівців, що попередньо було проаналізовано, які питання хвилюють людей, і сільський голова Микола Павленко запросив на збори ряд керівників районних служб, зокрема, начальника Р ... Читати далі »
Переглядів: 455 | Додав: Адмін | Дата: 27.02.2011

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 33 34 »
теги
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024