Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Квітень » 12 » З любов’ю до України
15:36
З любов’ю до України
Серед багатогранного мистецького життя нашого Чернігівського краю – художні звіти районів, які щойно проходили в обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, безперечно, були в центрі уваги упродовж двох березневих тижнів. Натхненням на це величне святкове дійство були, безумовно, і шевченківські пам’ятні дні, і сама тематика звітів, приурочена 20-річчю Незалежності України.
 Перед початком носівського концерту чернігівці із захопленням знайомилися з виставкою декоративно-прикладного мистецтва народних умільців Носівщини, подивувавшись численним експонатам різножанрової палітри майстрів багатьох ремесел. Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який в числі почесних гостей відвідав нашу виставку, не без захоплення відзначив оригінальність, вважай, кожного з тридцяти умільців, які представили на огляд свої вироби-твори -- від вишивок, живопису, різьби по дереву до художньої тісто пластики, орігамі тощо. Особливе враження залишилось від дитячих виробів, які засвідчили, що в наш технічно-комп’ютерний вік підростає обдароване покоління, не байдуже до творчості.
 Переповнений по вінця зал тепло сприйняв анонс до концертної програми від керівників району Анатолія Красносільського та Миколи Васюка, а з коротким вітанням до шанувальників народного мистецтва, які прийшли на концерт, звернувся голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський.
 Скажемо відразу, наші майстри і самодіяльні митці виправдали найкращі сподівання вибагливих до сценічного мистецтва чернігівців, вразивши не лише масовістю учасників концерту, яка перевершила інші райони, – близько трьохсот артистів зійшло на театральну сцену, а й прекрасною режисурою, тематичною спрямованістю та художньою довершеністю виступів самодіяльних митців, вважай, кожний був під довгонестихаючі оплески, а половина, можливо, й під овації. 
 Мистецький звіт Носівщини розпочався «Думою про Україну» у виконанні хорового колективу районного будинку культури під керівництвом Віктора Куклюка і завершився талановитим виконанням пісні «Моя Україна» всіма учасниками концерту та солісткою Аллою Боженко. В цьому пречудовому пісенному обрамленні майстерно й високоемоційно зазвучали вічні «Соловьи» Соловйова-Седого у виконанні ансамблю скрипалів школи мистецтв, а з ними, як естафета пам’яті – пісня «Ветерани війни» М. Куценка та О. Демиденка у виконанні хору ветеранів війни і праці під керівництвом Юрія Подольського.
 Не передати хвилюючих вражень, якими жила чернігівська зала, споглядаючи виступи наших танцювальних колективів – ансамблю «Фантазія» вокально-хореографічної студії «Кришталевий черевичок» та однойменного танцювального колективу районної гімназії, зразкового аматорського танцювального колективу «Пролісок» с. Козари та народного ансамблю танцю «Носівчанка», вслухаючись у мелодії духового оркестру цукрозаводського будинку культури, оркестру народних інструментів районної школи мистецтв, у пісні загальновизнаних в непересічному таланті хорових колективів – народного художнього «Васильки» районної гімназії, народного аматорського «Червона калина» сіл Калинівка, Коломійцівка, народного аматорського районного будинку культури ансамблю пісні «Полісяни», чоловічого квартету у складі Сергія Юрченка, Олександра Лук’яненка, Юрія Приходька, Андрія Чуба та жіночого вокального тріо «Надія» районного будинку культури.
 До серця припали глядачам і сольні виступи В’ячеслава Яковця, Катерини Коломієць, Марії Пархоменко, Надії Сафонкіної та художнє читання у виконанні Ярини Чухліб.
 Багатьох із присутніх, надто родом із сільської глибинки не міг не зворушити до глибини душі фрагмент народного обряду «Зустріч весільного поїзда» від фольклорного ансамблю «Молодички» Мринського БК (керівник Надія Мариненко).
 По праву, народні митці сцени Носівщини свій творчий звіт-2011 на обласній сцені можуть вписати до активу перемог, яку б оцінку вимогливе журі не виставило за виступ. Вже те, що найвище оцінили концерт глядачі з коментарями, що кращого не було, наші культпрацівники і аматори сцени заслуговують доземної вдячності, пошани і нагород. 
О. ГРИЦЕНКО.

«Носівські вісті» №14(9190)


Переглядів: 541 | Додав: Адмін | Теги: звіт, Концерт, мистецтво | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024