Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Червень » 15 » ХОЛЕРА ТА ЗАХОДИ її ПРОФІЛАКТИКИ
21:45
ХОЛЕРА ТА ЗАХОДИ її ПРОФІЛАКТИКИ
Станом на 7 червня 2011 року в м. Маріуполі Донецької області нових випадків холери не зареєстровано. Лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на холеру та 5 випадків носійства. Випадки не пов'язані між собою. Всі хворі отримують необхідну медичну допомогу, загрози їх здоров'ю немає. 
 Що стало причиною? За попередніми дослідженнями, у Маріуполі джерелом захворювання стала риба із Азовського моря. У пробах риби (селява) та стічної води виділили холерний вібріон. Наразі в місті вийшов наказ про заборону купання в морі, вилов та реалізацію риби. Спеціалісти встановили жорсткий контроль за об'єктами епідемічного ризику.
 З метою активного виявлення хворих проводиться госпіталізація та лабораторні обстеження всіх людей з клінічними проявами кишкової інфекції. Триває комплекс профілактичних заходів. 
 Що це за хвороба, як вона передається та як уникнути небезпечної недуги? Ця хвороба реєструється по всьому світу. Упродовж останніх років ситуація із захворюваністю на холеру в світі залишається неблагополучною. Спалахи хвороби реєструють лікарі у країнах Африки, Південної Америки та Азії. Навіть у благополучній Європі трапляються поодинокі випадки захворювань. Не є винятком і Україна. У 2007 році фахівці зареєстрували випадок захворювання на холеру у Сумській області, завезений з Індії.
Захворювань серед мешканців нашої області та району досі не було. Щорічно лабораторією райсанепідстанції ведуться моніторингові дослідження води річки Носівочки. У воді нашої річки щорічно виділяють вид збудника холери, незаразного для людини. Але за певних умов поява випадків захворювань на холеру не виключається. Як відбувається зараження ?
Слід пам'ятати, що збудник холери потрапляє до організму людини тільки через рот при вживанні забрудненої води та їжі, а також при контакті з предметами, забруднених виділеннями хворого. Причиною зараження бувають і мухи, які на лапках переносять збудника на харчові продукти. З моменту зараження до появи перших клінічних симптомів холери проходить від 6 годин до 3 діб.
Відомо, що проблема холери тільки на 10% -- медична. Це -- виявлення хворих і засобів передачі збудників інфекції, госпіталізація і лікування хворих, ізоляція чи обстеження людей, що спілкуються із хворими, дезінфекційні заходи. Як запобігти хворобі?
Для попередження кишкових захворювань, зокрема холери, необхідно вживати питну воду гарантованої якості. А також лише безпечні в епідемічному відношенні харчові продукти, суворо дотримуватись правил особистої гігієни тощо. П’ятдесят відсотків захворювань виникає з вини самих людей через порушення елементарних правил гігієни. Люди забувають мити руки, вживають немиті овочі та фрукти, купаються і ловлять рибу в заборонених місцях, купують продукти у випадкових, не пристосованих для цього місцях, несвоєчасно звертаються до лікаря. Якщо виконувати відповідні елементарні правила, можна попередити захворювання!
Л. ГОРДІНА, лікар-епідеміолог райсанепідстанції. 
Переглядів: 797 | Додав: Адмін | Теги: холера, профілактика | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024