Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Вересень » 11
Просмотров: 491 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Спортсмен — це людина енергійна, наполеглива та цілеспрямована, а ще — веде здоровий спосіб життя, бо добре усвідомлює, що шкідливі звички і спорт — це несумісні речі.  
  Такий девіз має молодий та амбіційний спортсмен, що живе у Носівці, Дмитро Шуст. Зі спортом Діма «на ти» уже більше десяти років, бо почав займатися бойовими єдиноборствами ще з дитинства. Коли навчався у п’ятому класі, то в його рідній четвертій школі відкрилась секція бойових єдиноборств, тренером якої був Юрій Анатолійович Стащенко. Хлопця це дуже захопило, і він ще тоді поставив собі ціль — досконало опанувати прийоми самозахисту. 
    День за днем хлопчик з радістю ходив на тренування, майже ніколи не попускав жодного заняття, бо цей вид спорту його настільки захопив, що вирішив будь-що ... Читати далі »
Просмотров: 527 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Вже традиційними стали засідання клубу «Майстриня» що діє при Центральній районній бібліотеці, які проходять щомісяця кожної останньої п'ятниці. Під час своїх засідань його учасниці обмінюються досвідом, демонструють свої нові роботи і просто із задоволенням .спілкуються між собою.
Останнє засідання було особливо цікавим, бо на нього завітали гості, відомі своєю творчістю. Майстрині мали змогу насолодитися грою на кобзі та познайомитися з представником кобзарського мистецтва з Києва Олександром Леонідовичем Гончаренко. Кобзар розповів про свій творчий шлях та виконав декілька музичних номерів.
Ще одним гостем був Сергій Олексійович Святний - майстер з різьблення по дереву, член національної спілки народних майстрів України. Сергій Олексійович народився в селі Селище Носівського району ... Читати далі »
Просмотров: 568 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Послуги поштового зв'язку в Україні можуть подорожчати на третину (близько 33,4%), перший етап підвищення цін запланований на жовтень цього року, другий, — на 1 січня 2012 року.
Відповідна пропозиція міститься в проекті змін до Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку, пише ЛІГАБізнесІнформ. 
Цей проект був прийнятий за основу на засіданні Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРС) 1 вересня цього року і винесений на громадське обговорення.
З 20 жовтня 2011 року планується підвищити тарифи на письмову кореспонденцію на 20%, а з 1 січня 2012 року — на письмову кореспонденцію в середньому на 11,2% і посилки без оголошеної цінності вагою до 10 кг в Україні на 15%.
Тарифи на п ... Читати далі »
Просмотров: 543 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Розпочався новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги — дороги до знань, до нових сподівань і звершень. А ось підготовка дітей до школи влітає щорік батькам в «копієчку». Для них головне — відчуття впевненості у завтрашньому дні, щоб зібрати дитину до школи.
СКІЛЬКИ КОШТУЄ ПЕРШОКЛАСНИК?
Перше, що купують дітям, — це шкільна форма. На спеціалізованих базарах і в магазинах міста вона здебільшого чорного кольору. Форма для дівчинки — спідниця, штанці і піджачок — коштує від 260 до 400 гривень. Гольф і блузочка — відповідно 100—150 гривень. 
 Одягнути хлопчиків дещо простіше. Форма для них трохи дешевша — 220—350 гривень. До того ж є різних розмірів. Гольф і сорочку можна придбати відповідно за ... Читати далі »
Просмотров: 722 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Звичайно, нинішній міський голова Іван Пугач — не чарівник, щоб одним помахом розв’язати всі проблеми, які нагромадилися роками в нашій Носівці. Але те, що вже зроблено й робиться в нашому місті, зусиллями влади, викликає повагу. І все ж скажу про наболіле для носівчан. Про наш ринок, упорядкування якого вже давно пущено на самоплив. Нині він чи не найнезугарніший, ніж будь у якому іншому райцентрі — з калюжами в межах парканів і від тих, у яких господарі відмежувались, з вузьким проходами, бо відставивши ятки, підприємці знову закрили проїзд і прохід товарами. А який під’їзд до центрального входу? Нема елементарного порядку — про це не раз говорили, писали в районці. І чим далі — ситуація погіршується. Крім молочного м’ясного, рибного павільйонів решта території ринку гостро потребує впорядкування, якого за рік не зробити. А починати потрібно. Чого чекаєте шанов ... Читати далі »
Просмотров: 544 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

 Відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» та галузевого наказу Генерального прокурора України до завдань  прокуратури входить захист прав і свобод дітей, гарантованих Конституцією та законами України, Конвенцією ООН про права дитини; додержання законів у діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів, на які покладено обов’язки щодо захисту  прав дітей, а також спеціальних установах для дітей; профілактику правопорушень і бездоглядності, координацію діяльності по боротьбі із злочинністю у підлітковому  середовищі; представництво інтересів дітей у судах. У ході здійснення правозахисної діяльності прокуратурою Носівського району було проведено ряд перевірок додержання вимог законодавства про охорону дитинства, у тому числі, охорону життя та здоров’я, забезпеченн ... Читати далі »
Просмотров: 584 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

 Ні для кого не секрет, що стан сільської медицини, загалом галузі, з року в рік погіршується, тому влада намітила програму її реформування. Катастрофічно старіє населення, при цьому смертність удвічі перевищує народжуваність. Молоді люди через відсутність роботи виїжджають у міста, отже й лікуються там, народжують дітей переважно у сучасних медичних закладах. Для багатих стало модно лікуватися за кордоном. Нерідко колишні лікувальні заклади, які обслуговують по кілька населених пунктів, стають амбулаторіями, а взимку при хистом для самотніх престарілих людей.
 Як же зараз живе одна з чотирьох у районі сільська дільнична лікарня? Відповідь на це запитання я спробувала відшукати, завітавши до Макіївської дільничної лікарні, яка обслуговує три села району: власне, Макіївку та сусідні Ганнівку й Пустотине. Про стан сп ... Читати далі »
Просмотров: 830 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Власне, з цієї приємної  інформації розпочав серпневе розширене засідання колегії голова РДА Анатолій Красносільський, зауваживши, що й він особисто та й усі члени колегії знають повну інформацію про стан готовності навчальних загальноосвітніх та дошкільних і позашкільних закладів до нового 2011-2012 навчального року, до роботи  в умовах осінньо-зимового періоду. Адже в ході здійснюваної підготовки та й по  завершенню літніх ремонтів в усіх навчально-виховних закладах побувала комісія, у складі якої крім відповідальних працівників райдержадміністрації та відділу освіти, були фахівці санепідстанції, інспекції Держпожнагляду тощо. Отже, керівники та колективи були принципово проекзаменовані за літній доробок не лише щодо якості ремонтних робіт, а й створення, скажімо, безпечних умов для здоров’я дітей тощо. Загалом оцінка позитивна.
Просмотров: 503 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

Кондитерська фабрика «Десна», що вже шість років працює в Носівці— справді унікальна. Передусім тим, що єдина в місті фабрика і мало не єдине підприємство харчової промисловості в районі, яке виробляє смачну і поживну продукцію високої якості.
 Історія створення фабрики починалася з однієї зміни і лінії по випуску вівсяного печива. За шість років роботи, хоч і не на повну потужність, оскільки працюють на конкретне замовлення , а не на склад, тут працює дві лінії, п’ять змін по вісім чоловік, випікаючи щомісяця в межах 80 тонн солодкої смакоти.
? А могли б і сто,— говорить незмінний директор М.С. Надточей.— Проте все залежить від кількості замовлень. Ринок збуту фахівці служби, що працюють у столиці, шукають по всій Україні. Як правило, це мережі супермаркетів у великих містах. Так, ... Читати далі »
Просмотров: 600 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

На очах оновлюється Носівський цукрозавод, який торік запрацював після двохрічної перерви за сприяння народного депутата У країни Івана Куровського. Заснована ним понад 10 років тому київська компанія «Житлобуд» проводить ремонт у корпусах, реконструкцію цехів, зводить потужний склад готової продукції.
 Будівельники також замінили на нову кількасот метрову трубу, на якій було змонтовано антену мобільного зв’язку. А коли її розбирали, то антену зняли і в жителів мікрорайону замовкли мобілки. Не стало і звичайного зв’язку, абонентів його позбавили заливні дощі з вітрами. І ось знову піднялася в небо нова цукрозаводська труба. Фахівці на її верху обладнали антену. І запрацювали мобілки. А електромонтери відновили телефонний зв’язок. Тепер без проблем можна додзвонитись до цукрозаводу й підшефної ЗОШ №2, до жителів заводськ ... Читати далі »
Просмотров: 532 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

В оновленому, світлому та затишному приміщенні бібліотеки на дітей та дорослих завжди чекає усміхнений бібліотекар, Лідія Данилівна Бідна, яка завжди рада своїм відвідувачам. Вона великий проміжок свого життя присвятила саме Макіївській бібліотеці, двадцять чотири роки була завідуючою, а ось уже чотири роки як працює простим працівником. Зараз завідуючим бібліотеки працює Валентина Григорівна Батечко.
Зовсім нещодавно бібліотека була розміщена в приміщенні сільської ради, яка в центрі села, а до цього часу вона була у старій школі. Силами працівників бібліотеки, сільських жителів та завдяки спонсору М.С. Фенюку було відремонтовано бібліотеку, повісили нові жалюзі, фойє пофарбували. Зараз вона має три кімнати: дві дорослі і одна дитяча. 
До бібліотеки Лідія Данилівна Бідна залучила ... Читати далі »
Просмотров: 1011 | Добавил: Адмін | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024