Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Вересень » 11 » На контролі прокурора
21:42
На контролі прокурора
 Відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» та галузевого наказу Генерального прокурора України до завдань  прокуратури входить захист прав і свобод дітей, гарантованих Конституцією та законами України, Конвенцією ООН про права дитини; додержання законів у діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів, на які покладено обов’язки щодо захисту  прав дітей, а також спеціальних установах для дітей; профілактику правопорушень і бездоглядності, координацію діяльності по боротьбі із злочинністю у підлітковому  середовищі; представництво інтересів дітей у судах. У ході здійснення правозахисної діяльності прокуратурою Носівського району було проведено ряд перевірок додержання вимог законодавства про охорону дитинства, у тому числі, охорону життя та здоров’я, забезпечення прав дітей на освіту, належні умови догляду та виховання.
  ІНТЕРНЕТ — ЦЕ НЕ ЛИШЕ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ РОЗВИТОК…
  Ряд загальноосвітніх шкіл міста та району на сьогодні забезпечені доступом до мережі Інтернет. Проте в  ході перевірки додержання вимог законодавства про захист суспільної моралі та основ законодавства України про культуру щодо попередження поширення продукції, яка негативно впливає на формування  свідомості неповнолітніх, прокуратурою було встановлено, що загальноосвітні заклади не забезпечені спеціальним програмним обладнанням для блокування та не вжито заходів щодо попередження доступу неповнолітніх до інтернетресурсів, котрі містять продукцію сексуального чи еротичного характеру. При цьому не забезпечується захист моральних засад та утвердження здорового способу життя учнів. ЗА даним фактом прокуратурою району внесено припис, який задоволено та розроблено заходи по усуненню даних порушень.
 ЛІКАРНЯ — ДЛЯ ЛІКУВАННЯ, А НЕ ДЛЯ ПЕРЕБУВАННЯ. НАВІТЬ ЯКЩО ЦЕ — ДІТИ…
 Прокурорськими перевірками було встановлено факти перебування у дитячому відділенні Носівської ЦРЛ малолітніх Олександра Г. 2009 року народження та Володимира Г, 2010 року народження. На жаль, лікарня, навіть дитяче відділення, це місце, де лікують. Тут не передбачено створення належних умов для перебування, у даному випадку, здорових дітей. Тут не забезпечується належний рівень фізичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку та виховання, який необхідний дітям у такому віці. Крім того, допускаються контакти з хворими дітьми, ставиться під загрозу здоров’я дітей та їх нормальний розвиток. Відтак прокурором району було винесено припис про усунення порушень вимог законодавства про охорону дитинства та влаштування малолітніх Владислава та Олександра до будинку дитини, де для дітей, котрі в силу життєвих обставин постійно чи тимчасово залишаються без батьківського піклування та опіки, створюються усі необхідні умови.
   П’ЯНА МАТИ ЗАБУЛА ДИТИНУ БІЛЯ МАГАЗИНУ
  Прокуратурою району приділяється увага питанням захисту життя та здоров’я дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Так, протягом восьми місяців поточного року  прокурором в інтересах неповнолітніх було заявлено шість позовних заяв про позбавлення батьківських прав батьків, які не виконують своїх безпосередніх обов’язків по догляду та вихованню своїх дітей. У ході однієї з перевірок було встановлено, що мешканка Носівка, громадянка Юлія С ухиляється від батьківських обов’язків, веде аморальний спосіб життя, зловживає алкогольними напоями. Жінка неодноразово залишала свою доньку без нагляду. Ось і четвертого серпня 2009 року дитину забрали від п’яної матері прямо на вулиці. Дівчинка була брудна, недоглянута та голодна. Довелося помістити її до інфекційного відділення Носівської ЦРЛ. З матір’ю проводилися неодноразово профілактичні бесіди, її було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статею 184 КУпАН та попереджено, що у разі невиконання батьківських обов’язків її буде позбавлено батьківських прав. Після повернення дитини матері, служба спільно з працівниками райвідділу внутрішніх справ, районного центру СССДМ неодноразово відвідувала Юлію С. за вказаною в розписках адресою. На жаль, на її будинку постійно був закон. Горе-мати змінила місце свого проживання.  Згодом вночі сімнадцятого вересня близько опівночі трирічну Тетянку було знайдено біля магазину на одній з носівських вулиць. Співробітниками райвідділу міліції у присутності лікаря-педіатра районної лікарні було складено  акт про покинуту дитину, після чого службою направлено дівчинку до Ніжинського притулку для дітей.
  Іншою перевіркою було встановлено, що семирічний Владислав та однорічний Володимир, діти громадянки Віти Г., також перебувають на обліку у служби у справах дітей Носівської РДА як такі, що проживають у сім’ї, де батьки ухиляються від своїх святих батьківських обов’язків. Їх неодноразово відвідували фахівці служби та районного центру СССДМ, з матір’ю постійно проводилися  профілактичні бесіди щодо належного виховання дітей та їхньої відповідальності. Горе-мати писала розписки, обіцяючи забезпечувати їм належні умови для їх виховання та розвитку. Проте чотирнадцятого березня нинішнього року, як виявилося, вона знову, вже вкотре покинула дітей, не зважаючи на те, що вони потребували ще й медичної допомоги. За даним фактом дільничним інспектором міліції було складено відповідний акт. Діти були доставлені до дитячого відділення та обстежені. У Владика виявлено було гостру респіраторну вірусну інфекцію, а в Володі — обструктивний бронхіт. Раніше їхня мати вже притягалася до адмінвідповідальності за ухиляння від батьківських обов’язків та зловживання спиртними напоями. Цього разу за весь час лікування дітей вона завітала до них усього лиш раз.
    БАЙДУЖІСТЬ МАТЕРІ ПРИЗВЕЛА ДО СМЕРТІ ДИТИНИ
  Вісімнадцятого травня ц.р. близько п’ятої години ранку помер маленький Максимко С. На жаль, мати дитини, Ірина С. до й після пологів вживала спиртні напої, курила, на облік як вагітна добровільно не ставала. Навіть  народжувала хлопчика без участі медичного працівника. Й навіть після його народженні до дитини ставилася недбало, в результаті чого хлопчик двічі  був госпіталізований до  лікарні з діагнозом гострий респіраторний бронхіт та гострий гастроентероколіт.  Й обидва рази всупереч рекомендаціям лікарів самовільно залишала лікувальний закладі та забирала недоліковану дитину. Останній раз виявився для Максимка фатальним. По даному факу прокурором району порушено вже кримінальну справу відносно матері за ознаками частини 1 статті 162 КК України. Справа направлена до Носівського районного суду. Розгляд її триває.
Р.ЄРЕМЕНКО, помічник прокурора Носівського району.

«Носівські вісті» №35(9210)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 586 | Додав: Адмін | Теги: прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024