Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Майстри в гостях у рукодільниць
22:40
Майстри в гостях у рукодільниць
Вже традиційними стали засідання клубу «Майстриня» що діє при Центральній районній бібліотеці, які проходять щомісяця кожної останньої п'ятниці. Під час своїх засідань його учасниці обмінюються досвідом, демонструють свої нові роботи і просто із задоволенням .спілкуються між собою.
Останнє засідання було особливо цікавим, бо на нього завітали гості, відомі своєю творчістю. Майстрині мали змогу насолодитися грою на кобзі та познайомитися з представником кобзарського мистецтва з Києва Олександром Леонідовичем Гончаренко. Кобзар розповів про свій творчий шлях та виконав декілька музичних номерів.
Ще одним гостем був Сергій Олексійович Святний - майстер з різьблення по дереву, член національної спілки народних майстрів України. Сергій Олексійович народився в селі Селище Носівського району та зараз проживає в місті Ніжин. Майстер розповів, що вже 26 років серйозно займається різьбленням. Від батька навчився вирізати фігурки людей і тварин, самотужки вивчав таємниці художньої обробки дерева. Зараз творить в жанрі народної іграшки, народних інструментів та традиційного чернігівського посуду. У своїх роботах використовує форми та орнаменти народної різьби Чернігівського краю, відтворюючи кращі традиції поліського різьблення.
Майстрині з задоволенням спілкувалися з гостями, а ті відповідали на їх чисельні запитання. Олександр Гончаренко та Сергій Святний давно знайомі між собою, тому що разом приймали участь в ярмарках, які щорічно відбуваються в нашому місті.
Під кінець зустрічі завідуюча Відділом культури і туризму Ярина Олексіївна Чухліб вручила гостям подяки за неодноразову участь в ярмарках, присвячених Дню визволення Носівки.
Л. Голінська,
методист ЦБС.

«Носівські вісті» №35(9210)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 574 | Додав: Адмін | Теги: бібліотека, Майстриня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024