Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Вересень » 11 » НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ НОСІВЩИНИ ГОТОВІ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
21:31
НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ НОСІВЩИНИ ГОТОВІ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
Власне, з цієї приємної  інформації розпочав серпневе розширене засідання колегії голова РДА Анатолій Красносільський, зауваживши, що й він особисто та й усі члени колегії знають повну інформацію про стан готовності навчальних загальноосвітніх та дошкільних і позашкільних закладів до нового 2011-2012 навчального року, до роботи  в умовах осінньо-зимового періоду. Адже в ході здійснюваної підготовки та й по  завершенню літніх ремонтів в усіх навчально-виховних закладах побувала комісія, у складі якої крім відповідальних працівників райдержадміністрації та відділу освіти, були фахівці санепідстанції, інспекції Держпожнагляду тощо. Отже, керівники та колективи були принципово проекзаменовані за літній доробок не лише щодо якості ремонтних робіт, а й створення, скажімо, безпечних умов для здоров’я дітей тощо. Загалом оцінка позитивна.
 Виступаючи на колегії, завідуюча райво Наталія Баришовець назвала більшість навчальних закладів, дошкільні та позашкільні установи, де успішно справились із наміченою програмою підготовки до нового навчального року. На це використано 160 тисяч гривень коштів місцевих бюджетів і 135 тисяч гривень залучених    батьківських та спонсорських. Одночасно зроблено чимало по впорядкуванню шкільних стадіонів та ігрових майданчиків, загалом території освітньо-виховних закладів. Активну допомогу вчителям та технічним працівникам надавали старшокласники й батьки, майже в усіх школах  обладнані ігрові та спальні кімнати, в ряді інших вони функціонують на базі дитячих садків. Як і в попередні роки, для учнів початкових класів, дітей-сиріт, інвалідів, з неповних та багатодітних родин організоване безкоштовне гаряче харчування. А в Коломійцівській, Степовохутірській та Шляхіллічівській  школах за рахунок коштів ЗАТ «Нива-2008» та ПП «Агропрогрес» харчуватимуться безкоштовно всі учні. Під постійним контролем заходи, аби не допустити інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Здійснено також медичний огляд всіх дітей, зарахованих до першого класу.
  В числі здійснених заходів завідуюча райво виділила заходи з енергозбереженості, посилення контролю за економією бюджетних коштів. При цьому завершуються роботи по перевірці котелень. ЗА винятком газової — Червонопартизанської ЗОШ №4, автоматики котельні Макіївської ЗОШ, даху котельні міської №4 та котельні ЗОШ №2, решта котелень до опалювального сезону готові.
  Наталія Баришовець висловила вдячність за допомогу в підготовці шкіл керівникам району, а також батькам та ряду господарників і трудових колективів, загостривши водночас увагу присутніх керівників громад та навчально-виховних і позашкільних закладів на істотних упущеннях в забезпеченні пожежної безпеки, як обладнання й переобладнання блискавко захисту, просочення дерев’яних конструкцій горищ вогнезахисним розчином, проведення заміру опору електромережі, ревізії вогнегасників.
  Візьке місце для всіх навчальних закладів району — відсутність сучасних шкільних меблів — новими не поповнювались вже 20-25 років. Промовець озвучила також ряд інших проблем, над вирішенням яких працюють органи влади, керівники освітніх закладів, відділу освіти. В обговоренні актуальної теми виступили міський голова Іван Пугач, директор Носівської  ЗОШ №3 Надія Хоменко, навчальний заклад якої  названо в числі кращих за станом повірки Першовереснем.
  Зрештою, голова РДА Анатолій Красносільський надав слово кожному з директорів, хто на п’єдесталі й залишився без нього, аби почути з перших вуст про те, що найбільше хвилює керівників освітянських колективів. Переважною більшістю проблем, які завадили успішно розпочати навчально-виховний процес, працювати в зимових умовах, нема. Є ще робота для тепло комунальників, яким голова РДА дав конкретне доручення, затримуються державні інвестиції в завершення ремонту  Козарської ЗОШ — над цим працює влада й, можливо, вийде на позитивний результат.
  Поміж іншим, підсумком  діалогу голови РДА з керівниками шкіл була думка, що директор школи повинен завжди почуватись і бути будівничим у своєму неспокійному господарстві. Досвід засвідчує чимало таких прикладів, як будувалася, скажімо, міська школа №1 та районна гімназія, розбудовувалися в минулому й нині  Носівська ЗОШ №1, в такому ж режимі відповідальності працює директор Червонопартизанської ЗОШ №1, Держанівської, Лихачівської ЗОШ, дитячих садочків тощо.
  Натомість протягом багатьох років не вирішується питання підведення водогону до Носівської СЮТ. За обсягом це робота незначна на фоні інших проблем колективів освіти. Адміністрація будинку школярів цьогоріч з подібним уже справилася. Для СЮТу це завдання переходить, очевидно, вже у наступний календарний рік. А допоки головною турботою для влади району і міста, відділу освіти — завершення будівництва міської школи №5, яка вже у наступному році має прийняти учнів. А з цим заодно вирішиться питання з відкриттям ще одного дитячого дошкільного закладу в Носівці.
  По обговоренню та з врахуванням висловлених зауважень головою РДА видано розпорядження, яким привернута увага виконкомів міської та сільських рад до вирішення порушених на засіданні проблем. Конкретні доручення керівникам громад та відповідних служб А.Г. Красносільський давав у ході колегії.   Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови РДА Віктора Броварця.

«Носівські вісті» №35(9210)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 506 | Додав: Адмін | Теги: Райдержадміністрація, колегія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024