Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2011 » Вересень » 11 » З маленького захоплення до великої мети
22:43
З маленького захоплення до великої мети
Спортсмен — це людина енергійна, наполеглива та цілеспрямована, а ще — веде здоровий спосіб життя, бо добре усвідомлює, що шкідливі звички і спорт — це несумісні речі.  
  Такий девіз має молодий та амбіційний спортсмен, що живе у Носівці, Дмитро Шуст. Зі спортом Діма «на ти» уже більше десяти років, бо почав займатися бойовими єдиноборствами ще з дитинства. Коли навчався у п’ятому класі, то в його рідній четвертій школі відкрилась секція бойових єдиноборств, тренером якої був Юрій Анатолійович Стащенко. Хлопця це дуже захопило, і він ще тоді поставив собі ціль — досконало опанувати прийоми самозахисту. 
    День за днем хлопчик з радістю ходив на тренування, майже ніколи не попускав жодного заняття, бо цей вид спорту його настільки захопив, що вирішив будь-що стати чемпіоном України. Про те, що він все ж досяг своєї мети, свідчать нагороди, які здобув Діма. У тринадцять років, а потім і у шістнадцять він зайняв перші місця на чемпіонаті України з бойових єдиноборств, а у чотирнадцять — четверте на цьому ж чемпіонаті. І хоча має ще безліч численних нагород, та цим хизуватися не любить. Говорить, що таких успіхів може досягти кожен, треба лише терпіння, витримка, а також велике бажання займатися улюбленою справою. 
   Зараз хлопцеві двадцять один рік, він є студентом Київського аграрного університету. І хоча вже кілька років не займається з тренером,  але свою фізичну форму підтримує самостійними заняттями у власноруч створеному спортзалі, де разом з друзями займається бодібілдингом та рукопашним боєм, бо як говорить, спорт уже ні на що не проміняє.  
 У Діми є мрія, до якої, як і до чемпіонської слави, теж уперто й наполегливо йде — відкрити власний спортзал та стати тренером для діток, бо дуже хоче поділитися своїми вміннями з іншими, відкрити їм секрети свого успіху. 
     А ще він веде здоровий спосіб життя, не палить, не вживає алкоголь. Як на мене, то цей хлопець є гідним прикладом молодому поколінню, яке на жаль, все більше віддаляється від спорту. Він вважає, що піти на тренування з друзями набагато приємніше та корисніше, аніж щодня ходити в бари, вживати спиртні напої,  не замислюючись, яку шкоду вони приносять нашому здоров’ю.
   Таких як Діма у його групі було багато, але лише одиниці, такі як цей хлопчина,  і далі продовжували займатися цим видом спорту, і далі удосконалювали свою бойову майстерність, бо розуміли, що любов до спорту тепер житиме в їхніх серцях  завжди, і вони дійсно гідні носити це високе звання —  спортсмен!
К.СМИЧОК.

СИЛЬНІ ДУХОМ І ТІЛОМ
Багате на події спортивне життя Носівщини. Сюди приводять дітей ще молодшого шкільного віку. Вони так хочуть чогось навчитися, за звичайну похвалу готові тренуватися і тренуватися. Хочуть бути найкращими, бо мають наочні приклади успішних виступів наших спортсменів на всеукраїнських, європейських, світових стартах та Олімпійських іграх. Щоб підтримати в них це бажання, необхідно влаштовувати змагання: це надає їм додаткового стимулу й заохочує до вдосконалення. Проводять різноманітні змагання. За змаганнями спостерігають батьки, для яких виступи їхніх дітей стають найкращим подарунком.
Незабаром у Носівці розпочнеться новий футбольний сезон, готуються до першості області. Футбол у Носівці — не просто найпопулярніший вид спорту. Сьогодні це ще й спосіб врятувати дітей від вулиці, об'єднати спільними інтересами батьків та пробудити у носівчан патріотичні почуття до рідного міста.
В районі успішно проводяться змагання з таких видів спорту: волейболу, настільного тенісу, важкої атлетики, шахів, легкої атлетики. Проводяться спортивні змагання: до Дня Перемоги, Дня захисту дітей, Дня Незалежності України, Дня Молоді, Дня фізкультурника тощо. Район активно приймає участь в обласних і всеукраїнських змаганнях.
У ДЮСШ «Олімпія» значного розвитку набуло карате (кіокушинкай). Це відділення було відкрито у 2010 році. Це стиль силового єдиноборства, який став упізнаним і отримав  широку популярність і розвиток у всьому  світі. Це система бойової і психологічної підготовки і духовного виховання людини. Тренерує цьому виду спорту у Носівці — Юрій Володимирович Поночевскій. В цьому дружному колективі навчається двадцять шість дітей. За рахунок батьків забезпечують дітей відповідним одягом і необхідним оснащенням. Планують їздити на змагання. 
Заняття спортом зміцнюють молодь фізично, сприяє розумовому розвиткові, спорт дає можливість побачити свою країну, світ. Але щоб досягти якнайвищих результатів, потрібно тренуватися. Свої плоди дає цілеспрямована праця тренерів ДЮСШ — В.А. Бочок, М.І. Тертишник, А.О. Тукач, В.Г. Спичак, Н.О. Шиши, А.В. Савченко, Г.Г. Кияниці. Нині тренери покладають велику надію на своїх вихованців: Богдана Лисенка, Дмитра Тонконога, Ярослава Гейка, Марію Мещерську, Олега Глибовця, Олександра Кебкала, Світлану Гресь, Аліну Веленчук, Олега Трухана, Альону Ісаєнко. Спортсмени показують високі результати. Вони займають призові місця в районі та області. Готуються до юнацьких та молодіжних ігор. Працюють тренери для дітей і заради дітей. У цьому й полягає сенс їхньої тренерської долі.
Суттєву допомогу для організації проведення заходів надає Віталій Григорович Тищенко, без чиєї допомоги і матеріальної підтримки було б неможливим життя ДЮСШ «Олімпія».
Н. СМАГА.

«Носівські вісті» №35(9210)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 531 | Додав: Адмін | Теги: спорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024