Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Червень » 03

Сьогодні представник посольства РФ в Україні вручив мудаль "За отвагу" носівчанину Рупсу М.Я. за активні бойові дії в Афганястані.
Просмотров: 537 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

Давно і всім відома істина, що вода -- основа всього живого на землі. Розділяючи пальму первенства життєво важливості з повітрям, це блакитне багатство з найглибших глибин -- найдоступніше й найцінніше, яке, на жаль, ми досі не навчились цінувати. Руйнівні наслідки діяльності людей і розвитку цивілізації чи не найболючіше вдарили по водним артеріям нашої планети, щедро засіявши їх сміттям і всіма можливими відходами, вкрай згубними не тільки для функціонування підводного світу й самовідновлення водних просторів, а насамперед для нас -- споживачів, нарівні з іншими несприятливими екологічними чинниками значно ослаблюючи здоров’я.
У нашій країні ситуація ускладнюється ще й тим, що Україна у відповідній міжнародній класифікації належить до малозабезпечених водними ресурсами. На одного жителя у нас припадає менше тисячі кубометр ... Читати далі »
Просмотров: 589 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

 У часи існування будь-якої суспільно-політичної, економічної формації завжди траплялися періоди так званого «чорного дня», коли кожен з громадян прагнув забезпечити себе, свою родину найнеобхіднішими товарами та продуктами харчування бодай на якийсь відрізок часу. Пам’ятаєте, наші діди та батьки ажіотажно скуповували гас, сірники, сіль. Затим, вже пізніше ми самі вистоювали у чергах за милом, борошном, макаронами тощо. Й нехай пізніше частину продовольчих припасів доводилося викинути чи в кращому випадку згодувати худобі через закінчення строку їх придатності, проте запас, як то кажуть, таки «грів душу». 
Ось і ці руїни -- не наслідок якогось чергового землетрусу чи якихось інших природних катаклізмів, а результат нерозумного накопичення. Щось на зразок гоголівського «плюшкіна». Тільки, на жаль, у державних обсягах. ... Читати далі »
Просмотров: 574 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

Стільки милих, дорогих серцю свят календаря із весни переходять в літо. День матері немов вінчає Міжнародний день сім’ї, а червень-молодик з першого числа відразу вкотре привертає увагу до головного суспільного мотиву і нашим українським Днем захисту дітей і водночас -- Міжнародним. А наприкінці тижня ще й вдруге Міжнародний день безневинних дітей -- жертв агресії. Не подивуємо, як у наступному році з’явиться в календарі ще й день прийомної сім’ї, або багатодітних родин, захисту дітей-сиріт…
Розумію, що гріх іронізувати з приводу в такій актуальній темі, але мова зовсім не про це, а про свята, котрих аж занадто в календарі, як і декларацій, лозунгів, навіть посвят на цілоріч: «Рік села», «Рік ветеранів», «Рік сім’ї» і «Рік дитини», який може услід повторитися з президентського Указу в «Рік захисту прав дитини»…
Просмотров: 664 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

В рамках святкування 65-річчя Великої Перемоги районна організація ФСТ "Колос" організувала змагання з міні-футболу.
Змагання проходило на полі Степових Хуторів за участю п'яти команд: по дві -- з Степових Хуторів та Цукрового заводу і команда з Коломійцівки. Спонсор змагань ПП "Агропрогрес", безпосередньо його директор М.Я.Шумейко преміював трійку переможців: за перші два місця команди цукрозаводчан та команду "Агропрогрес" -- за почесне третє місце.
 Зустріч футболістів на кубок Героя Радянського Союзу М.Д. Симоненка проходила у Червоних Партизанах. На запрошення місцевої команди "Агрікор" відгукнулися лихачівський "Маяк", призер минулорічної першості області та команда цукрового заводу. У загальному підсумку перемогу зарахували місцева команда. Другими стали лихачівці, а трійку л ... Читати далі »
Просмотров: 593 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

НОСІВСЬКІЙ ШКОЛІ МИСТЕЦТВ - 45
Ювілей -- це, перш за все, підсумок зробленого попередниками і сучасниками, певний рубіж, за яким починається нова сторінка, нові досягнення, нові ідеї, починання, нова історія і шлях до наступного, щедрішого ювілею.
Нинішній рік -- ювілейний для нашої школи мистецтв. І хоч роки невеликі, за кожним з них когорта талановитих викладачів і учнів. Не помилюсь, коли скажу, що Носівська школа мистецтв «гримить» майстерністю своїх вихованців на обласних та Всеукраїнських конкурсах, посідаючи почесні місця серед багатьох учасників. Нинішньому директору В. О. Куклюку ... Читати далі »
Просмотров: 563 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

Агрофірма імені Стратілата (директор М.І. Власенко) переказала на спорудження пам'ятника воїнам -- афганцям у Носівці 500 гривень. Патріотичну ініціативу підтримали також друзі -- носівчани Володимир Кравченко, Сергій Красун та Сергій Кузьменко, внісши в благодійну копилку пам'яті по 200 гривень кожен. Стільки ж передали на рахунок районної Спілки ветеранів Афганістану 26003301239 код 24838593 МФО 343262 у філії Носівського відділення Ощадбанку родина носівчанина М.М. Буцана. Відтак, на благодійному рахунку вже майже 21 тисяча гривень. 
Найщиріша вдячність вам, шановний Михайле Івановичу, як старійшині головуючого корпусу і патріот нашого краю. Ви завди були і залишаєтесь прикладом доброчинства для молодих колег -- керівників. І всім усім, хто підтримує святу справу -- ... Читати далі »
Просмотров: 507 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

В період з 17 по 21 травня 2010 року в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Носівського району було організовано та проведено "Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Працівниками Носівського РВ ГУМНС спільно представниками Носівського районного відділу освіти було організовано виступи в навчальних закладах перед дітьми та їх батьками з метою попередження загибелі і травмуванні дітей під час виникнення надзвичайних подій різного характеру та проведено навчання правилам безпеки життєдіяльності. 
В указаний період в Носівський ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Носівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. № 3, Рівчак-Степанівський ЗОШ І-ІІІ ст. та Носівський районній гімназії було проведено "Тиждень знань безпеки життєдіяльності” під час проведення перед дітьми виступав інспекторський склад Носівського РВ ГУМНС. В указаний період т ... Читати далі »
Просмотров: 554 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

З двадцятого по двадцять третє травня у Славутичі проходив відкритий Всеукраїнський турнір з  важкої атлетики на приз пам’яті Героїв Чорнобиля, участь у якому брало понад двісті п’ятдесят юних важковаговиків з усіх областей України та країн близького зарубіжжя. Разом з іншими юнаками та дівчатами Чернігівщину на них представляли й учні Степовохутірської ЗОШ - вихованці заслуженого тренера України Миколи Мольченка Алла, Яна та Валерій Назаренки.  До речі, про спортивні перемоги  їхніх старших сестричок - Юлі та Інни, також вихованок Миколи Миколайовича, наша районна газета вже неодноразово писала. Й ось тепер ще одна приємна звістка -- й молодші Назаренки також повернулися додому з перемогою. Так, п’ятикласниця Алла стала другою у своїй ваговій категорії до 32 кілограмів, а семикласниця Яна впевнено здобула перемогу. Почесне перше місце здобув у с ... Читати далі »
Просмотров: 502 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

   Районний конкурс молодих виконавців серед сільської обдарованої молоді під такою назвою вже увосьме зібрав  минулої неділі в залі районного будинку культури таланти Носівщини. Цього разу за перемогу у ньому змагалися 22 учасники у двох вікових категоріях: першій -- від 10 до 13 років та другій -- від 14 до 17 років.
  За традиційними умовами конкурсанти виконали по два пісенні твори (за програмою -- народні, естрадні та класичні): один -- обов’язково українською мовою, а інший -- на власний вибір.
   У ході конкурсу і журі, і всі присутні відзначили, що з кожним роком це свято вокалу стає все більш професійним, шліфуються молоді таланти, їх більшеє серед юні. І всі учасники цьогорічного конкурсу, безсумнівно, достойні представляти своє рідне сел ... Читати далі »
Просмотров: 544 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

Традиційно весною та влітку всіх лісоводів день і ніч не покидає відчуття тривоги за збереження наших лісових насаджень від вогню. Весна, літо пробуджують у всіх людей звичайне бачення спілкування з природою. А найбільш повноцінно відчувати її можна тільки серед багатоголосого щебету птаства, першої свіжої весняної трави, першоцвітів на лісовій галявинці. Разом з тим люди, вирушаючи в ліс, часто забувають, що треба з особливою пошаною  та бережливістю ставитися до зеленого друга. Дуже часто наслідки безпечних відвідувань лісу є лісові пожежі, які приносять серйозні екологічні, фізичні та матеріальні збитки, а також шкоду фауні та флорі.
  Загальна площа Ніжинського лісгоспу складає 42 тисячі гектарів і розташований він в п’яти адміністративних районах, а щоб весняна суха погода не застала лі ... Читати далі »
Просмотров: 543 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

За підсумками 2009 року середня заробітна плата на Чернігівщині становила 1465 грн., по Україні -- 1906 грн. Разом з тим, якщо за 2009 рік на Чернігівщині зарплата штатного працівника становила 1465 грн. 41 коп., то за січень-лютий вона зменшилася до 1438 грн. По Носівському району середня заробітна плата на початок року становила 1528,34 грн.
За рівнем зарплати Чернігівська область посідає 23 місце в Україні. Меншу зарплату мають лише волиняни -- 1427 грн. та на Тернопільщині -- 1412 грн.
У промисловості рівень заробітної плати збільшився на 12%. Спостерігалися вищі за середньообласний рівень темпи її зростання у бюджетній сфері: у діяльності культури та спорту -- на 18,6%, в охороні здоров’я та наданні соціальних послуг -- на 7 ... Читати далі »
Просмотров: 543 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

З прогнозованих понад сорок три тисячі гектарів станом на 19 травня по всіх категоріях господарств ярі культури посіяно на площі близько сорока тисяч гектарів. До речі, останнім часом посівна сівозміна на полях дещо змінилася -- зернову групу потіснили технічні та кормові культури. Так, цьогоріч вперше в районі було посіяно майже вісімсот гектарів люпину, в тому числі й на зерно. 
З відродженням роботи Носівського цукрового заводу своє традиційне місце в сівозміні зайняли цукрові буряки, які тільки в агрофірмах «Агропрогрес», «Вікторія» та «Нива» займають відповідно 725, 612 та 500 гектарів. Виділили на своїх ділянках під цю солодку культуру понад 50 гектарів й індивідуальні господарі. У районі продовжується сівба кукурудзи, під яку планується виділити сім тисяч гектарів. Традиційно чималі площі ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: Адмін | Дата: 03.06.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024