Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Червень » 3 » СПЛАВ ТАЛАНТУ, ДОСВІДУ І МОЛОДОСТІ
11:18
СПЛАВ ТАЛАНТУ, ДОСВІДУ І МОЛОДОСТІ
НОСІВСЬКІЙ ШКОЛІ МИСТЕЦТВ - 45
Ювілей -- це, перш за все, підсумок зробленого попередниками і сучасниками, певний рубіж, за яким починається нова сторінка, нові досягнення, нові ідеї, починання, нова історія і шлях до наступного, щедрішого ювілею.
Нинішній рік -- ювілейний для нашої школи мистецтв. І хоч роки невеликі, за кожним з них когорта талановитих викладачів і учнів. Не помилюсь, коли скажу, що Носівська школа мистецтв «гримить» майстерністю своїх вихованців на обласних та Всеукраїнських конкурсах, посідаючи почесні місця серед багатьох учасників. Нинішньому директору В. О. Куклюку по доброму заздрять колеги з інших районів, адже нині працює такий викладацький склад, який окрім цих вагомих досягнень має нерозтрачений творчий потенціал. А це означає, що до чергового ювілею шанувальникам класики можна розраховувати ще на багато нового і неординарного.
 Справді родинне свято відбувалося минулої суботи на сцені районного будинку культури. Адже жодний концерт школи мистецтв не проходив без батьків вихованців, без участі кращих учнів, без майстер -- класу самих викладачів. І відзначення дня народження школи -- прекрасна нагода, аби показати досягнення, рівень роботи викладачів і учнів, можливість згадати всіх, хто в різні роки так як нинішній колектив, горів і творив, виховуючи майбутніх музикантів., відзначити кращих, згадати тих, кого вже, на жаль, немає поруч.
Найдовше очолює цей мистецький заклад нинішній директор В.О.Куклюк. Власне, саме при ньому сформувався прекрасний колектив справді професіоналів, які не лише виховують любов до прекрасного у своїх вихованців, а й самі професійно ростуть, сповнені ідей, неспокою, всього того, що одним словом можна назвати творчістю.
 Саме тому так багато теплих слів було сказано на адресу всього колективу і нагороджених Грамотами районної держадміністрації та районної ради і адміністрацією школи мистецтв за високі показники в навчальному процесі та відмінну підготовку своїх вихованців до участі в обласних та Всеукраїнських конкурсів викладачів І. Мехед, В. Струкової, Л. Кобко, Н. Лук'яненко. А також цілій когорті викладачів, які були нагороджені такими ж Грамотами та за сумлінну працю у мистецькомцу вихованні підростаючого покоління:В. Куций, Т. Куклюк, С. Сеник, Р. В. Бровко, Н. Д. Яцун, А. М. Васюк, Л. С. Дягіль, О.В. Колбаса.
Не залишилися без відзнак і кращі учні школи, практично всі лауреати обласних та Всеукраїнських конкурсів, де посіли перші-треті місця: М. Буряк, Я. Кураш, Б. Данилко, Д. Кумко, Я. Овдієнко, А. Гузь.
Шлях від музичної школи до школи мистецтв був тернистим і довгим, проте сповнений творчих злетів, десятків імен, які творили історію школи від її першої сторінки. Першим директором у 1965 році був призначений Б.Ф. Пада. Разом з ним в школу прийшли працювати такі викладачі, чиї імена й тепер у пам'яті колег і вдячних учнів Л.П. Красницький, А.М. Васюк, О.В. Смоляк, З.М. Ласіна. В першому наборі було всього 70 учнів на три види інструментів: духові, баян та фортепіано.
Наступну сторінку історії школи писав вже інший керівник і оновлений колектив. З 1967 року заклад очолював Л.П. Красницький. Школа зростала не лише чисельно, а й передусім професійно. Є чимало випускників минулих років, які пов'язали своє життя з музикою: І.О. Сушко, О. Саповський, І. Гурбич, Н.І. Підгаєцька, брати Ващенки, Кіхтенки, інші.
На той час у школі працювало 14 викладачів і навчалося 150 дітей. Проте життя не стоїть на місці, школа отримала в користування не лише нове приміщення, але й постійно збільшувала кількість інструментів, їх різноманітність. Відкрилися класи скрипки, віолончелі. В школу повернулися і стали викладачами її учні О. Тимко, Л. Богатко, Л. Бойко, Є. Шевела, О. Улько.
Нині працює молодий дружний і талановитий колектив. Із 22 дипломованих викладачів 15 -- молодь, більшість випускники різних років. Люди не просто професіонали своєї справи, а залюблені у свою професію, яка стала результатом їхнього захоплення прекрасним і бажанням прищепити цю любов своїм вихованцям. Разом з тим нині в школі є ветерани, досвідчені, мудрі і такі ж легкі на підйом, на творчий запал.
Який прекрасний подарунок всім носівчанам підготували викладацький та учнівський колективи школи мистецтв. Одного разу вийшовши на районну сцену, номери вихованців та викладачів школи активно вітаються глядачами, кожен став справді окрасою будь -- якого концерту, бо недарма ж говориться, що класика -- вічна, а ще помножена на велику любов до своєї справи. Концерт видався справді на славу. Повен зал глядачів тому підтвердження. Окрім того на ювілей запрошують гостей. Цей також не став винятком. Було сказано багато теплих слів від представників районної та міської влади, відділу освіти, відділу культури та туризму, колег -- ніжинців, районної гімназії, яка прийшла не лише з подарунком, а ще й з музичним номером хору "Васильки".
Словом, ювілей вдався. Справжнім сюрпризом став дебют квартету викладачів Н. Лук'яненко, М. Карась, Л. Кобко та І. Мехед, тріо баяністів у складі В. Куцого, М. Костюка та І. Мехед. Це справді майстер -- клас, і, якщо хочете, -- реклама-запрошення прийти на навчання. Адже нинішнього року троє кращих випускників будуть продовжувати навчання вже у вищому музичному навчальному закладі. Зрештою, якщо вже заспівав на ювілеї директор, то це вже про щось говорить. Найперше, що працюють тут талановиті, залюблені у свою справу люди, для яких музика стала не лише професією, а сенсом життя.
З ювілеєм, школо мистецтв! З роси й води колективу, у здоров'ї, натхненні, творчому горінні ще зустріти не один ювілей!
Н. КАЛЮЖНА.

          «Носівські вісті» №23(9144)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 564 | Додав: Адмін | Теги: школа мистецтв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024