Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Квітень » 12
Тиждень
Нас, дорослих і малечі, понад тридцять тисяч, повнолітніх, свідомих і дужих -- десь тисяч із двадцять п’ять. Не родина земляцька, а ціла армія, в якій кожен якщо підніме на своїй вулиці порожню пляшку чи гілку, -- всім не вистачить. Ті, хто засмічує, не піднімуть жоден. І байдужих, хитрунів, обмежених егоїстів теж немало. Вони щонайменш дратують своїми балачками про доброчинство, критиканством, а підтримки в громадському -- ні на йоту. Осторонь загальних турбот. Тому в ці дні доводиться працювати буквально всім колективам міста саме за байдужих і хитрунів, які ще, дивись, і покепкують услід замість того, щоб хоч добрим словом підтримати, хто намагається і дбає про корисне і красу для земляків, свого міста, села…
 …А тільки щойно, якщо не всі, то переважним числом були в захопленні й поклоні перед взірцевим земним подвигом Сина Божого. Весь минулий тиждень продовжували осмислювати Його подвижництво і найбільше диво із див -- Воскресіння. Віримо, вклоняємось, але чомусь навіть у малому не беремо собі за приклад ні духовні уроки, ні тілесні труди, якими Христос прагнув наділити і своїх сучасників, і нас, наступних і сущих на землі. І зовсім не в райських умовах життя. 
   До речі, знаючі православ’я стверджують, що на стародавніх іконах воскреслий Іісус зображався не в сяючих переможних ризах ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: Адмін | Дата: 12.04.2010

Сніг з землі -- трактор у загінку. Саме так спокон віків заведено у хліборобів. На жаль, умови цьогорічної суворої зими, а затим не менш проблемної весни аж ніяк не сприяють подібному хліборобському оптимізму. Швидше навпаки, аграрії з тривогою позирають на поки що незаврунені клаптики озимини, сподіваючись у кожному, навіть слабенькому росточку розгледіти майбутнє життя щедрого стиглого колоса. Поки що з обніжка весняної загінки. Принаймні, саме таким чином складалася ситуація на час проведення розширеного засідання колегії райдержадміністрації, на якій заслуховувалося питання готовності сільгосппідприємств району до проведення весняно-польових робіт.            
Доповідаючи по ньому, заступник голови РДА, начальник районного управління агропромислового розвитку Олексій Буцан зауважив, що, не зважаючи на глибокі кризові явища, які відбуваються в суспільстві, саме сільськогосподарська галузь має позитивні результати. А відтак, і в нинішньому 2010 році, агропромисловий комплекс буде визначальним у збереженні економічної стабільності держави. Чітко усвідомлюючи високі цілі державної аграрної політики, ставимо перед собою завдання зібрати не менше 155-160 тисяч тонн зернових. А для цього необхідно закласти міцний фундамент під урожай 2010 року, на належному рівні провести весняно-польові роботи з дотриманням технологічних вимог, впровадженням новітніх технологій та технічного з ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: Адмін | Дата: 12.04.2010

Затяжною була минула зима. Давно не випадало стільки снігу. На диво, він і розтанув досить швидко. Значного підвищення води на нашому осушеному Поліссі не спостерігалося. Вона швидко напоїла спраглу землю. І все ж її більше, ніж у минулі роки.
 Вже вечорами чутно, як за городами, в болоті крячуть качки, шукаючи собі пару, щоб звити гніздечко, відкласти яєчка та вивести нащадків. Курличучи, високо в небі кружляють журавлі, визираючи місце, де можна перепочити та поїсти. Раніше вони приземлялись на полях із зеленою озиминою…
 Це природний інстинкт -- повертатись туди, де народився, де твоя батьківщина, подолавши складний і небезпечний шлях мандрів з чужих країв. В цьому птахи нагадують людей. Повертаються і гадки не мають про ту небезпеку, яка їх чекає на своїй батьківщині. Вона йде, здавалося б, від розумної істоти. Люди літнього віку добре пам’ятають часи, коли не були осушені болота. Птаства, риби водилося безліч. Не палали болота, в яких тільки-но звили гнізда та відклали яйця птахи. Не піднімались до небес хмари диму з полів, знищуючи все живе на землі. Не перекривали русла річок і річечок волоками, в яких залишається мальок. Не знищували рибу електровудками, після застосування яких здатність до розмноження у риби зникає.  У лісі часто лунають постріли по диких тваринах, нерідко з автоматичної зброї. Пожежі на болотах були трагедією, горем для люде ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Додав: Адмін | Дата: 12.04.2010

Для більшості наших співвітчизників, які вийшли на заслужений відпочинок, пенсійні виплати — основне джерело забезпечення життєвих потреб. І позитивні зміни, що здійснюються державою в сфері пенсійного забезпечення, спрямовані на реалізацію конституційного права кожного громадянина на достатній рівень життя для себе та своєї родини. Надто  посилена увага до цього важливого питання в урядовців була на початку нинішнього року, коли українських пенсіонерів практично «загодовували» райдужними обіцянками  претендентів на посаду глави держави райського життя на їх осінньому етапі. Втім, і ставши біля державного керма, можновладці поки що не зовсім відхрещуються від своїх попередніх слів, що, звичайно ж, лише додає їм честі. Однак на практиці ці обнадійливі слова аж ніяк не можна співвіднести зі станом Пенсійного Фонду України, загальний дефіцит якого на кінець першого кварталу поточного року, за даними міністра фінансів Федора Ярошенка, складає майже тридцять мільярдів гривень. А отже, становище якось потрібно виправляти. Поки що маємо лише два конкретних шляхи, до того ж не ідеальні - черговий транш кредиту від Міжнародного Валютного  Фонду або ж - друкарський станок. Стосовно першого, то завдячуючи йому наша держава опуститься ще глибше в боргову яму. Щодо другого, то щось подібне ми вже переживали у 90-их роках.
СПОЖИВЧИЙ КОШИК ДЛЯ ПЕНСІОНЕРА
 Свого ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: Адмін | Дата: 12.04.2010

теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024