Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Квітень » 12 » «Рай» на землі? Можливо, якщо кожен дбатиме про довкілля, не лише на власних подвір’ях
18:23
«Рай» на землі? Можливо, якщо кожен дбатиме про довкілля, не лише на власних подвір’ях
Тиждень
Нас, дорослих і малечі, понад тридцять тисяч, повнолітніх, свідомих і дужих -- десь тисяч із двадцять п’ять. Не родина земляцька, а ціла армія, в якій кожен якщо підніме на своїй вулиці порожню пляшку чи гілку, -- всім не вистачить. Ті, хто засмічує, не піднімуть жоден. І байдужих, хитрунів, обмежених егоїстів теж немало. Вони щонайменш дратують своїми балачками про доброчинство, критиканством, а підтримки в громадському -- ні на йоту. Осторонь загальних турбот. Тому в ці дні доводиться працювати буквально всім колективам міста саме за байдужих і хитрунів, які ще, дивись, і покепкують услід замість того, щоб хоч добрим словом підтримати, хто намагається і дбає про корисне і красу для земляків, свого міста, села…
 …А тільки щойно, якщо не всі, то переважним числом були в захопленні й поклоні перед взірцевим земним подвигом Сина Божого. Весь минулий тиждень продовжували осмислювати Його подвижництво і найбільше диво із див -- Воскресіння. Віримо, вклоняємось, але чомусь навіть у малому не беремо собі за приклад ні духовні уроки, ні тілесні труди, якими Христос прагнув наділити і своїх сучасників, і нас, наступних і сущих на землі. І зовсім не в райських умовах життя. 
   До речі, знаючі православ’я стверджують, що на стародавніх іконах воскреслий Іісус зображався не в сяючих переможних ризах, а в зішесті на саме дно пекла задля порятунку Адама і Єви.
 Людство і ми кожен в багатоликому його натовпі, хоч далекі в часі, та близькі в гріхах цій парі, яка за легендою започаткувала розумну історію, яку ми  продовжуємо. І не завжди, як бачимо з повагою й любов’ю, навіть, до себе, якщо продовжувати тему ставлення до природи навколо.
 Вже понад дві тисячі літ по Ньому не можемо збагнути, що Іісус народився, вмер і воскрес для всіх християн, аби стати ідеалом у серці і прикладом у земних справах.  Прагнемо до кращого життя для себе, дітей, внуків, мріємо про «рай» неземний. Та він тут, на нашій святій і рідній землі, на  вулиці, де народився і виріс, яка вибігає на широкий шлях, на берегах тихих і правічних Носівочки й Остра, на полях і в лісах, розмаєм яких ми дихаємо, де працюємо і відпочиваємо, -- в усьому-усьому, що складає поняття нашого краю і Вітчизни, ім’я яким Носівщина, Україна… З елементарного, простого, якщо хочете, починається  праведництво за взірцем Іісуса Христа,  обов’язок бути на землі Людиною з любов’ю й відповідальністю за довкілля навколо себе. Чи хоч зможемо бодай у цьому якщо не наблизитись, то бодай зробити крок до ідеалу, перед яким схиляємось у поклоні?
О. НЕСТЕРЕНКО.
«Носівські вісті» №16(9137)



Переглядів: 532 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024