Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Квітень » 07
Досить несакраментальне питання, насамперед, собі, розуміючи, що відповісти уповні не зможу. Найперше, ми б залишились у житті без одного з не багатьох у світі див, які слугують за взірець, учать жити на землі, залишаючись вірними покликанню Людини. Людини мужньої духом, чесної за обов’язком іти з любов’ю і добром до співвітчизників, до ближнього, мати терпіння і волю спокутувати не лише власні, а й відповідати на гріхи інших.
 Впевнений, ні великий піст ні найсвятковіший великодній стіл із крашанками і здобою не наблизять нас до ідеалу поваги й любові, надто сподіваного всепрощення від Того, від Кого очікували його, наслідуючи в помислах і вчинках Сина Божого. Саме в них простий і глибокий філософський зміст, ціла світоглядна планета, водночас проста для розуміння. Адже пізнається нерідко досить буденно у взаєминах Месії із середовищем собі подібних, де хто по коліна чи в пояс погруз у гріхах, а хтось -- навіть на відстані ліктя від спокусника-антипода цій звичайній і водночас незвичайній, бо від Бога, молодій людині, яка встигла за коротке, мов спалах, життя залишити глибокий слід, непідвладний бути у віках і забутим. Як це відбувалось з державами і народами, цілими цивілізаціями, наразі згадуваними вряди-годи хіба істориками.
 Що не день і навіть що не крок, як життя знов і знов ставить нас у ситуації, яке підносило воно свого часу Йому, непізнаному в бутті й незбагненному співвітчизниками. І швидше всього тому, що піднявся вище всіх земн ... Читати далі »
Переглядів: 425 | Додав: Адмін | Дата: 07.04.2010

Станом на 1 січня 2010 року чисельність постійного населення України складає 45 мільйонів 939 тисяч 820 жителів, з яких понад 31 мільйон -- мешканці міст й більше 14 мільйонів -- сільчани. Порівнюючи з результатами останнього перепису населення, який у 2001 році зафіксував сорок дев’ять з половиною мільйонів українців (найвищий показник був у 1993 році -- 52,2 млн. осіб), очевидно, що демографічна криза, яка супроводжує нашу державу фактично протягом всього часу її самостійного існування, щороку прогресує і ускладнюється. Навіть попри те, що останнім часом відбуваються відчутні позитивні зрушення, зокрема, лише протягом минулого року народжуваність у державі зросла на 11,1%, а смертність населення зменшилась, дещо скоротивши таким чином рівень природного приросту -- до - 4,2%.
На жаль, мінус попереду показника викликає неабияку тривогу, адже він означає, що рівень народжуваності в нашій країні не забезпечує навіть відтворення населення. Найбільші природні втрати спостерігаються в північних та східних областях, на третьому місці центр і найменший показник на заході. На Чернігівщині він становить майже -12%. При цьому середня тривалість життя людей в Україні складає 68 років: 73 роки -- у жінок, 63 -- у чоловіків.
Таким чином Україна, маючи до 1929 року один з найвищих показників народжуваності та природного приросту населення Європи, нині на найнижчому рівні: за народжуваністю -- передостаннє місце після Латвії, а за природним приростом -- останнє. ... Читати далі »
Переглядів: 1066 | Додав: Адмін | Дата: 07.04.2010

Місяць за місяцем
Непомітно промайнув березень-пустун з його мінливою, нестійкою погодою і нарешті настає справжня весна, яка з кожним днем набирає силу. Уже помітно побільшав день, пригріває сонечко й у його щедрому промінні весело виспівують осанну своєму поверненню додому ластівки, жайвори й навіть шпаки з граками. Колись в народі існувало багато весняних прикмет, як найчастіше пов`язували з пташками. Ось хоча б така: ластівка вилітає – годину обіцяєХлібороби ; ластівка день починає, а соловей кінчає; ластівка і весну починає й осінні двері зачиняє; якщо жайвір багато і довго співає – утримається ясна днина без дощу, а якщо з самого ранку його не чутно, той з дому не рушай – чекай негоди, дощу. Ось інші весняні прикмети, пов`язані з рослинним світом. Наприклад: барвінок рано й рясно зацвів – буде трави вдосталь. Господині, які більше займалися городиною, теж знали, що доки не розпуститься жовта верба, ніякої розсади висаджувати на городі не можна; якщо зацвіла осика – можна сіяти моркву. Уважно слідкували й за станом природи: ранковий туман віщує ясну погоду, якщо він стелиться по воді, а якщо підіймається вгору – на негоду. Якщо квітневий дощ починається з великих крапель, то ненадовго, скоро й закінчиться. Якщо вітер дме вночі – вдень задощить.
Всі ці та багато інших прикмет були надзвичайно важливими для життя-буття наших предків-гречкосіїв, які майже вс ... Читати далі »
Переглядів: 488 | Додав: Адмін | Дата: 07.04.2010

теги
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024