Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Березень » 22
Тиждень
Нерідко пам’яттю повертаюсь у минуле, згадуючи, як раділи, неначе Великодню, першому гучномовцю біля клубу, а затим і дротам до кожної хати, лампочкам, які замінили каганці й сліпчики… Згадується нерідко громадою заготовляли опори, кооперували кошти на дроти, як ще не так давно вели газомережі… Не звертали уваги, що держава перекладала ці роботи на наші плечі, а в Космосі вже літали наші кораблі. Це наша країна першою відправила в зоряні світи своїх посланців, а подивитись маленький екран телевізора збиралися вулицею в одному домі. 
 Так довго і повільно до нас ішла манівцями цивілізація, що незчулися, як вона взяла всіх нас в обійми. І ми непомітно пожертвували усім, що було, аж до соціалізму. Поміняли в користуванні одвічно своє -- -- від одягу, сигарет, напоїв до транспорту, побутової техніки, навіть закладів громадського харчування. Хто сподівався на часи, коли масово почали захоплюватися джинсами, змінювалили дорогу від вареничних і звичних їдалень до Мак-Дональдсів, відкривали кока-колу, надто, що за короткі останні п’ять років, вважай, кожний школяр ходитиме із мобільним телефоном, чималим гуртом шанувальники швидкої їзди пересядуть із «Москвичів» і «Жигулів» на Форди, Мерседеси, Тойоти і чи не в кожній родині буде комп’ютер, юні й дорослі вільно плаватимуть в мережі Інтернету, розсунувши будь-які кордони для найнедоступнішої інформаці ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Адмін | Дата: 22.03.2010

Нинішній рік став ювілейним для аматорів сцени Носівщини. Нині відзначаємо півстоліття, як функціонує районний будинок культури. Зрозуміло, що за цим ювілеєм -- ціла когорта талановитих, небайдужих земляків, які у різні роки долучалися до великої справи, вплітаючи свої стрічки у вінок слави рідному краю. Носівщина багата на таланти. В підтвердження цьому -- досягнення колективів, визнання не лише глядачами, а й професіоналами неординарності і самолбутності наших колективів і окремих виконавців. У нас завжди були натхненники на ниві культури, й ниніїх не бракує, щоправда працюючи оновленим складом, під керівництвом Ярини Чухліб, аматоори сцени вдихаючи нову хвилю, бережуть і примножують кращі традиції професії.
Звісно, говорити про умови, в яких доводиться працювати нинішнім культармійцям, непросто, адже все, вважай, тримається на ентузіазмі, творчому неспокої і невичепному потренціалі людей, які обрали свій життєвий шлях у мистецтво, передаючи через полотно чи дерево, даруючи зі сцени красу пісні, музики, танцю, працюючи повсякчас для того, щоб відпочивала наша душа, сповнюючись любов»ю до прекрасного.
 Днями у когорти аматорів народного мистецтва-- професійне свято. І звітуючи кращим своїм активом перед земляками та професійним журі з області, минулої суботи на сцені районного будинку культури було справжнє свято для глядачів, яких, до речі сказати, був повен ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: Адмін | Дата: 22.03.2010

 Мабуть, все таки є свій позитив у тому, що далеко не всім із нас по кишені відпочивати  на узбережжях морів чи, тим більше, за кордоном, плануючи свої відпустки здебільшого на «гарячий» період городніх робіт.  А між ними останніми роками все частіше  погляд звертаємо на краєзнавчі, пам’ятні місця рідного краю, які доступні усім й при цьому дарують  не тільки приємні емоції, дійсно відпочинок для душі і серця, а й значно розширяють кругозір, відкривають багато надзвичайно цікавих сторінок найближчої нам історії землі, де народилися і живемо.
   Навіть в межах Чернігівщини таких місць -- не злічити. Музеї і пам’ятники архітектури, збережені садиби відомих людей і цілі маєтки, як відома на всю Україну і за її межами  Качанівка, прекрасний дендропарк в Тростянці, славне козацьке місто Батурин тощо. Сюди можна їздити безліч разів і за кожним наступним відкривати для себе щось нове, цілі епохи красивого, неповторного, того, що справді варто знати і пам’ятати. 
   З огляду на все це, цілком закономірно, що вітчизняна туристична карта сьогодні стає дедалі затребуванішою, відкриваються заново, свого часу відкинуті в небуття, пам’ятні стежини. Вони є фактично у кожному населеному пункті, навіть у найменших висілочках, --  хай не вражаючих масштабів, не загальновідомі, проте від того не менш красномовні у своїй віков ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: Адмін | Дата: 22.03.2010

теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024