Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Березень » 01
Місяць за місяцем
Іще в байраках не розтанув сніг,
І ранками ще паморозь сріблиста
Висить на яворі, та вже удень з-під ніг
Вода струмує... 
Це все -- про березень. Саме з цим місяцем, не зважаючи на цьогорічні снігові кучугури та замети, до нас приходить довгождана весна-красна. Оживає довколишній світ, все навкруг починає оновлюватись, пробуджуватись, зеленіти і розквітати. Радіє природа -- радіють люди. Недаремно колись у давнину наші пращури-слов`яни саме з першим весняним місяцем березнем пов`язували новолітування.
 Чи не найпершими на життєдайний поклик теплих сонячних променів відгукуються наші білокорі красуні-берізки, які й дали у давні часи назву березню, або березілю. Колись у цей час трударі-хлібороби проводили вирубку березових гаїв, звільняли ділянки для землеробства. У березні заготовляли також і улюблений, традиційно-весняний напій -- березовий сік. Ось один з чудових рецептів цього смачного напою: у дерев’яну діжку чи металеву каструлю зливають свіжий березовий сік, а коли ємкість наповниться, клали туди вощину, підсмажений горох, або гарячий житній хліб. Через півтора тижні напій можна вживати. До речі, зберігається він протягом трьох-чотирьох місяців.
Переглядів: 1312 | Додав: Адмін | Дата: 01.03.2010

На сільських сходах
На загальних зборах мешканців іржавецької громади доводилося бувати не раз. Тож знаю, що проходять вони зазвичай не так бурхливо, «революційно», як часом в інших самоврядних територіях, де зазвичай на них виносяться найбільш актуальні та злободенні питання. Ті, що з різних причин впродовж року залишалися поза увагою  головного очільника місцевої громади. Втім, і байдужими та  інертними жителів Іржавця також не назвеш. Якщо ж у кількох штрихах і давати загальну оцінку іржавчанам, то я, напевне, назвала б їх перш за все дисциплінованими. Адже на зазначену у розісланих запрошеннях одинадцяту годину ранку в спортивному залі місцевої школи зібралися практично всі учасники з числа уповноважених представників від своїх вулиць, вуличок та кутків, щоб разом з депутатами та сільським активом заслухати звіт свого незмінного ось вже впродовж шістнадцяти років сільського ватажка -Тамари Тищенко. 
Іншою характерною рисою жителів цієї територіальної громади можна було б назвати - «врівноваженість та спокій». Інакше б не змирилися з тим, що самі збори, втім, як і більшість загально сільських зібрань вже роками проходять саме в школі. Тоді, як буквально через дорогу розміщений будинок культури. Щоправда, ось вже багато-багато років він ледь животіє. Хтось заперечить, мовляв, сьогодні подібне в культурі можна спостерігати мало не в половині сі ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: Адмін | Дата: 01.03.2010

теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024