Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Березень » 29
Тиждень
Днями був у відрядження в Києві. Столиця без снігу, повсюди прибираються узбіччя, щоправда, допоки працюють комунальники, але і їх, хай і незначним числом, активність, безперечно приємно впливає на інших. Безсніжні й поля в сусідів. На Чернігівщині, напевне, холодніше і опадів зима сипонула більше, нашим переметам ще танути, очевидно, з кілька днів. Але вже й нині Козарським шляхом і соромно, й до болю гірко їхати. Після минулорічних екологічних толок, коли працівники держустанов Носівки вичистили і вивезли рукотворні смітники з лісосмуги, за зиму вони значним числом з’явились знову, і це при тому, що на виїзді з Носівки виставлені контейнери для сміття. Безперечно, мало двох, але вони регулярно очищаються і той, хто на два кроки більше лінується пройти до них, аби потім через кілометр викинути лантухи із домашнім і не тільки непотребом, залишається лише одне питання: чи маєте совість людську, панове, із якою, зрештою, пнетесь у Європу?! У сусіді-білорусів ви б побували, переконались, як треба поважати себе і свою землю!
 Воістину справедливо говорять: чистота і порядок не там, де прибирають, а там, де не смітять. На цьому тижні мені зателефонувала жіночка із Дослідного. Рятуйте, допомагайте, буквально в смітнику місцевий магазин, нікому не потрібно, що в такому ганебному стані торговельний заклад.
Переглядів: 527 | Додав: Адмін | Дата: 29.03.2010

У механізаторів «Носівки-Агро» вся техніка, що має першою вийти на весняний лан, вже давно виставлена на лінійку готовності. Завезені мінеральні добрива та вдосталь хліборобських кадрів. Єдине, чого бракує, й від чого ще так зимно на душі у трактористів, так це погоди. Справжньої, весняної. Нехай не з сонцем, а й з дощами та вітровіями. Вони також сприяють якомога швидшому сніготаненню. Бо ж дарма, що  практично всі п’ять тисяч гектарів орендованих ними на територіях Плосківської, Селищенської та Держанівської сільських рад розміщені на легких поліських грунтах, проте поки що вони переважно продовжують залишатися під чималим шаром снігу.  Лиш подекуди - переважно на цілинних землях, котрі довелося по кілька разів переорювати(на решті практикують безвідвальний обробіток грунту), - видніються рівні рядки зораного з осені пару.  Вкриті снігом й понад 170 гектарів озимої пшениці та ріпаку, з яких, власне, й збиралися тут розпочати свою весняну посівну кампанію - по підживленню посівів.
 Втім, те, що сьогодні рано, завтра може бути й запізно. Такий вже він непевний, цей весняний хліборобський день, котрий, як відомо, весь рік годує. До речі, не зважаючи на те, що це господарство - одне з наймолодших у районі, у справедливості цієї давньої хліборобської мудрості тут вже встигли переконатися неабияк. Досить сказати, що торік навіть з цілинних земель збирали по 40 і більше центнерів озимої пш ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: Адмін | Дата: 29.03.2010

теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024