Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Листопад » 23

Скільки пам’ятаю, селянам завжди обіцяли багато, та, навіть, після партійних пленумів, приурочених сільськогосподарським проблемам, чи виключенню намічених глобальних завдань Продовольчою програмою кошти на розвиток виявлялися мінімальними. Аби тільки дихалося. Ось так і радянськими п’ятирічками й, навіть, гірше в новій для незалежної України добі, держава лише декларує про повернення боргів українському селу, погоджуючись і визнаючи повсякчас гасло: житиме село -- житиме держава, заможно житиме, буде вона багатою і процвітаючою.
На жаль, допоки ні добробут сільчан, а відтак і в державі нас не радує. Серйозно захирівши на крутому перевалі зміни власності, фактичному розгромі до руїн колективної, який охрестили реформами сільське господарство, нинішній агропром залишається найвразливішим і беззахисним в господарському комплексі України. Тримається здебільшого на талановитих керівниках з минулого і порядних інвесторах, живе надіями, одвічними селянськими, що все таки буде й на сільській вулиці свято.
Ось іще одне, щойно відбули, відзначивши, щоправда в противірусних масках, як ніколи скромно, без помпезних офіційних зібрань. А втім, по-родинному зворушливо. Були щирі слова вдячності й заслужені нагороди, може, й скромні з огляду на те, що й Чернігівщина, і наша Носівщина знову з рекордним внеском у хлібний достаток України, який у ринкових умовах називається перевиробництвом, успіхом, який далеко не ощасливлює трударів.
Хто знає, кому треба розумніш ... Читати далі »

Переглядів: 497 | Додав: Адмін | Дата: 23.11.2009

За словом - діло
Що й говорити, нелегко пробиває дорогу газифікація на сільські околиці. Наразі, в умовах кризи, політизації газо забезпечення України, й потів, як Носівщина, вважай, під силу вирішила проблему підведення газу до Адамівки. Вдалося завершити розпочате тільки завдяки сприянню народного депутата України Івана Івановича Куровського.
До речі, в районі тільки двоє сіл лишилися донині без підвідних мереж: Ведмедівка, де сільчани якось пасивно віднеслись до неї, можливо, й з огляду, що довкола ліси, та Криниця, де навпаки -- жителі цієї околиці Червонопартизанської громади вже давно «штурмують» владні коридори з прагненням і собі прихилитися до цивілізації.
Більше двох років діє тут кооператив, в який об’єдналися майже 60 сільських родин. Зроблено ним чимало: мережу по вулиці, частково обв’язку в садибах. Але головне, понад п’ятикілометровий підвід від найближчої газорозподільної станції залишався, як говориться, журавлем у небі. Навіть уже при тому, що за клопотання народного депутата цьогоріч було виділено 400 тисяч гривень на завершення газифікації Криниці. Але й цього виявилося недосить наразі за відсутності живих коштів у державній казні. І тільки візит Івана Куровського в Червоні Партизани, де на його зустрічі з виборцями ціла делегація піднялася до народного депутата з проханням. Гість в одну мить зрозумів ситуацію і був категоричний у діалозі з головою районної ради О.П. Самокишею, яка була пр ... Читати далі »
Переглядів: 444 | Додав: Адмін | Дата: 23.11.2009

Ветерани

І хто ото вигадав, що можна почати життя спочатку -- з ранку, понеділка чи й з року нового. Мовляв, махни на все рукою, забудь, що було на твоєму шляху й топчи собі стежку рівно.
Кожен ранок, щоб там собі не загадував, а таки починається днем учорашнім, бо чого ж так виходить, що, бува, ще й ока не розтулиш, тільки повіками відчуваєш сиві дотики світання, а в душі вже запливає тепла хвиля, бринить там на денці тонесенька жилочка радості і боїшся зворухнутися, щоб не сполохати її, не обірвати, лиш думкою вертаєш вчорашній день, бо знаєш -- це звідти течуть ці срібні звуки.
Михайло Гордійович Буняк народився в 1929 році в Носівці, тут минуло його дитинство. Але не забувається воно, бо зазнав і голод 1932-1933 років, і страшні роки війни, де п’ятнадцятилітнім одержав тяжке поранення, коли в 1943-у бомбили Носівку -- німці скаженіли, тікаючи з України. Михайло довго лікувався у військово-польовому шпиталі, що знаходився в Носівці, потім пішов допомагати колгоспникам, виконував різну роботу.
-- Все це були, звісно, клопоти дорослих, -- згадує М.Г. Буняк. -- Але й нас вони зачіпали, тим більше тих, кому перевалило за п’ятнадцять років і про яких часто кажуть не без іронії: «Диви, а вони вже в парубки пнуться». А на парубків тоді й лягали дорослі клопоти.
Після війни юнак хотів залишитися працювати в колгоспі, мати ж гасила пучками росини в кутиках очей, зітхала: «Може б, далі п ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: Адмін | Дата: 23.11.2009

теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024