Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Листопад » 09
Тиждень
Все починається в  житті з малого… І моя, наша з вами любов до Вітчизни, без ніяких умов, -- із першоджерела мови.
 Глибоко особисте: мене не раз запитували звідки  родом, чи не з потойбіч Дніпра, де українська в спілкуванні більш була українською, ніж на нашому Поліссі, хоч його мовна стихія разом із середньонаддніпрянськими  говорами була праматір’ю української літературної мови. Потужні духовні підвалини їй дано ще геніальним письменником Іваном Котляревським, який увібрав дух попередніх епох -- від Нестора Літописця, ряду інших творців української середньовічної писемної культури. Вона потужним струмком, а згодом і рікою пробивала  собі дорогу через загати  католицької латини, старослов’янської, якою офіційно користувалася церква. І саме з Івана Котляревського, його «Енеїди» українці повернулись до мови -- живої, розмовної.
Не знаю, скільки наразі шкільних годин привертають учнів до витоків нашої культури, Кирила і Мефодія, які були першими в розбудові місточка слов’янської писемності, нашого неперебутнього філософа Григорія Сковороди, Івана Котляревського, який перервав мертвечину  в книжних традиціях і наблизив краснослів’я до простого люду, а затим і  класика, батька нашої нинішньої мови Тараса Шевченка, після вулканічного виверження  таланту якого українська мова стала вищою, ніж Говерла, для духовності нашого народу.
З огляду на календарну дату в ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: Адмін | Дата: 09.11.2009

Схоже, питання «Розвивається Носівщина чи елемент Носівщини», хвилювало не одного з присутніх на засіданні колегії райдержадміністрації, яка відбулася минулого вівторка керівників структурних підрозділів РДА та підприємств, установ, організацій та агроформувань, а також керівників самоврядних територій. Надто якщо зважити, що першим у розгляді порядку денного її постало питання виконання Програми економічного та соціального розвитку та бюджету району за підсумками дев’яти місяців поточного року, з яким перед учасниками колегії виступила перший заступник голови РДА Людмила Кириченко. Адже всі ми добре розуміємо, що ті негативні процеси, які нині відбуваються в політичному та економічному житті держави, дуже суттєво впливають на фінансову стабільність в усіх сферах діяльності і на всіх рівнях, а особливо це віддзеркалюється на рівні життя населення.
 Так, по великому рахунку, краще жити не стали. Навіть, зважаючи на те, що загальний обсяг виробленої промислової продукції у звітному періоді склав понад 5 мільйонів гривень, що становить майже 150 процентів до рівня минулого року. За рахунок нарощування промислових обсягів на ТОВ „Кондитерська фабрика „Десна”, ТОВ НВКЦ „Прес” та ЗАТ „Формстиль”. Бо більше діючих підприємств на території району, на жаль, немає. Саме тому таких великих надій покладаємо на відновлення в наступному сезоні й роботи Носівського цукрового заводу. З огляду на це й під цукристі в наступному році сільгосппідприємства вже запланувал ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: Адмін | Дата: 09.11.2009

теги
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024