Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 02
 Не міліє ріка добротворення у нашому районі. Днями на благодійний рахунок районної Спілки ветеранів Афганістану  по 300 гривень перерахували колективи Носівської райспоживспілки ( голова С.М. Набоков)та «Торгівельного центру» Носівської райспоживспілки (директор О.М. Чучупа). Благодійна допомога на спорудження  пам’ятника воїнам-афганцям у розмірі 140 гривень також надійшла від працівників Рівчак-Степанівської сільської ради(голова В.М. Хижняк). Таким чином, на сьогодні  спільними зусиллями вже зібрано 27226 гривень.
Акція триває, тож у всіх є можливість долучитися  своєю посильною допомогою до вшанування пам’яті земляків та всіх юнаків, які загинули, виконуючи всій воїнський обов’язок.
Просмотров: 530 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

Саме по собі поняття «стихія» має кілька значень. В античній філософії це -- одна з матеріальних першооснов буття (повітря, земля, вогонь, вода). У суспільстві -- явище, що відбувається без регулюючого впливу людини. А ще стихією можна назвати звичне для когось середовище, оточення. Втім, мабуть, найчастіше зі стихією у своєму житті ми пов’язуємо (фанатів гороскопів до уваги не беремо) виняткове явище природи, що виступає як могутня, трудно переборна й часто руйнівна сила.  Тим більше, що цей рік таки щедрий на подібні катаклізми. Втім, одна справа спостерігати за наслідками цунамі на Майямі, великомасштабною пожежею в Каліфорнії, паводком у В’єтнамі чи розливом Дністра у Прикарпатті, зручно вмостившись перед телевізором на дивані й зовсім інша -- бути безпосереднім учасником, очевидцем тих подій. Бачити, як пекельний вогонь буквально за лічені хвилин ... Читати далі »
Просмотров: 653 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

 Минулої середи у райдержадміністрації пройшов єдиний день інформування, в ході якого учасники розглянули питання посилення соціального захисту населення у зв’язку зі зростанням тарифів на оплату житлово-комунальних послуг у світлі прийнятої постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня ц.р. З ним перед присутніми виступив заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА І.М. Ляшенко. Зауваживши на тому, що прийняте рішення спрямоване на забезпечення належного соціального захисту родин, для яких вартість комунальних послуг складає більше 15 відсотків від сімейного бюджету, він наголосив на тому, що одночасно з цим урядом впроваджується низка організаційних заходів, які мають забезпечити ефективність діючої системи соціального захисту. В першу чергу йдеться про серйозні зміни у системі житлових субсидій. Перш за все -- це пок ... Читати далі »
Просмотров: 671 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

Літо, спека і благодатно прохолодні ріки пива. Цьогоріч, у майже сорокаградусній природній сауні посушливих літніх місяців, вони особливо повноводі, і буквально нарозхват у торговельних точках надзвичайно широкий асортимент цього пінного слабоалкогольного напою в тарах різної ємкості. Довгий час до нього ставилися поблажливо, вважаючи легким і майже не відносили до категорії спиртного. Що там -- всього лише в середньому чотири градуси алкоголю, легковажно думаємо, купуючи пиво просто для втамування спраги. Зрештою, погодьтесь, людина, яка на ходу розпиває пляшку коньяку, горілки чи вина викликає принаймні подив у оточуючих і закономірну негативну реакцію, а ось з пивом навіть неповнолітні -- нормальне явище на наших вулицях. Навіть при тому, що спиртне заборонено продавати дітям у всіх торговельних точках, пиво неповнолітні купують без проблем. Що там, навіть ... Читати далі »
Просмотров: 548 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

Громадяни, які мають у своїй власності транспортні засоби, повинні сплачувати податок з власників транспортних засобів відповідно до Закону України від 11.12.1991р. "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів".
Його сплачують фізичні особи перед реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед їх технічним оглядом щорічно або один раз на два роки.
Податок не справляється за транспортні засоби, якщо вони не знаходяться на обліку державної автомобільної інспекції, або інших органів, які проводять їх реєстрацію, перереєстрацію, техогляд.
Якщо вони не експлуатуються (наприклад, власник перебуває у відрядженні, транспортний не справний причин або з інших причин), податок сплачується на загальних ... Читати далі »
Просмотров: 601 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

У зв'язку з набранням чинності з 17. 07.2010 року Закону України «Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік » та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності , які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований або єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності та не перебувають з ними в трудових відносинах , зобов'язані сплачувати страхові внески в розмірах, який визначається ними самостійно . При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини єдиного або фіксованого податку , що надходить до Пенсійного фонду по перерозподілу від казначейства, повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску на кожну особу та не більше його максимального розміру.
Просмотров: 556 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

Цій пам’ятній   даті в житті православної Носівщини мешканці невеликої містечкової громади вулиць, прилеглих до  кладовища з пам’ятником Герою Радянського Союзу Олександру Ройченку, приурочили спорудження каплички. Вона зведена на пам’ять святої рівноапостольної княгині Ольги -- великої княгині Київської (945--957 рр.), яка  управляла Руссю за неповноліття свого сина Святослава Ігоревича, налагодила добросусідські  міжнародні взаємини з рядом очільників європейських держав, зокрема й візантійським імператором Костянтином Багрянородним  і першою з князівської влади прийняла християнство, яке згодом стало офіційною релігією давньоруської держави й залишається понині найбільш представницькою серед вірян-слов’ян, зокрема й українців.
 
У день пам’яті й на пам’я ... Читати далі »
Просмотров: 807 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

ХТО КОГО ЛУПИТЬ…
13 липня до Носівського райвідділу міліції звернулася громадянка Б. з письмовою заявою про те, що кілька днів перед тим її знайома Р. нанесла їй тілесні ушкодження у вигляді синців на обличчі.
  Цього ж дня з секретаріату райвідділу надійшли матеріали про те, що до Ніжинської ЦРЛ з тілесними ушкодженнями звернувся мешканець Червоних Партизан С. з тілесними ушкодженнями у вигляді забійної рани носа, які отримав від невідомих осіб за місцем проживання.
 Майже опівночі цього ж дня по телефону «102» надійшло повідомлення з Носівської ЦРЛ -- до приймального відділення з тілесними ушкодженнями було доставлено мешканку Носівки Ш. Як пояснила остання, тілесних ушкоджень на ґрунті неприязних стосунків їй наніс знайомий Юр ... Читати далі »
Просмотров: 571 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

Сьогодні день пророка Іллі
2 серпня. Свято пророка Іллі є в певному сенсі межовим між циклами літніх і осінніх свят. Олекса Воропай відносить його вже до осінніх свят.

У слов'янських народів прообразом Іллі вважається дайбозький Перун, який був покровителем грому та блискавок. На цю пору припадає припадає найбільше грозових днів і горобиних ночей. Під час громовиці казали, що Ілля у вогняній колісниці їде, калачі везе, або метає стріли-блискавиці в нечисту силу. Коли блискавка запалювала копицю соломи чи будівлю, то люди вірили, що не можна погасити те, що Бог запалив. Тому в негоду запалювали страсну свічку й читали молитву.
Якщо на Іллю ще н ... Читати далі »
Просмотров: 583 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій задимленість в Носівькому районі, як і в Чернігівській області та Києві пов'язують з пожежами в Росії.
У свою чергу, начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда у своєму коментарі газеті "Сегодня" відзначив, що метеостанції в Києві зафіксували погіршення видимості в результаті димки.
Він також зазначив, що безпосередньо це атмосферне явище не пов'язане зі спекою. Він додав, що окремі метеостанції, зокрема в Борисполі, зафіксували в атмосфері наявність диму.
"Задимленість спостерігається не тільки в Києві, але й майже на всій території Чернігівської області. І вона рухається з боку Російської Федерації", - заявили в прес-службі ГУ МНС України в Києві, повідомляє  ... Читати далі »
Просмотров: 527 | Добавил: Адмін | Дата: 02.08.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024