Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Серпень » 2 » МОЛОДІСТЬ ПІД СОРОКАГРАДУСНИМ КУТОМ
20:20
МОЛОДІСТЬ ПІД СОРОКАГРАДУСНИМ КУТОМ
Літо, спека і благодатно прохолодні ріки пива. Цьогоріч, у майже сорокаградусній природній сауні посушливих літніх місяців, вони особливо повноводі, і буквально нарозхват у торговельних точках надзвичайно широкий асортимент цього пінного слабоалкогольного напою в тарах різної ємкості. Довгий час до нього ставилися поблажливо, вважаючи легким і майже не відносили до категорії спиртного. Що там -- всього лише в середньому чотири градуси алкоголю, легковажно думаємо, купуючи пиво просто для втамування спраги. Зрештою, погодьтесь, людина, яка на ходу розпиває пляшку коньяку, горілки чи вина викликає принаймні подив у оточуючих і закономірну негативну реакцію, а ось з пивом навіть неповнолітні -- нормальне явище на наших вулицях. Навіть при тому, що спиртне заборонено продавати дітям у всіх торговельних точках, пиво неповнолітні купують без проблем. Що там, навіть батьки нерідко пригощають своїх дітей цим «безпечним напоєм». «У невеликих дозах спиртне навіть корисне для дитячого організму» -- довелося почути нещодавно від мами дворічного малюка. Жінка звично «пригощала» малого зі своєї пляшки «Берміксу» -- суміші пива і фруктових ароматизаторів. 
 І таких прикладів на кожному кроці. Між тим поняття «пивний алкоголізм» таки існує і він набагато підступніший, ніж горілчаний -- стверджують медики. Він розвивається непомітно, але потім одразу переходить у важку форму і дуже важко лікується. Отож маємо ще одну «приховану» епідемію, особливо небезпечну і розповсюджену саме у молодіжному середовищі. Судіть самі: майже 50 відсотків вживання пива у нашій країні припадає на українців віком до 25 років. За результатами досліджень пиво вживає кожен третій український підліток у віці 12 років і двоє з кожних трьох -- у 13 років. П’ють алкогольні напої, включаючи пиво, щодня або через день31,1% юнаків і 20,1% дівчат. Таким чином 40% дітей від 14 до 18 років залучені до систематичного вживання алкоголю і сьогодні Україна посідає перше місце у світ за вживання алкоголю серед дітей та молоді.
Додайте до цього тютюнопаління -- нині курять від 50 до 74% 17-18-річних юнаків та дівчат, вживання наркотичних та токсичних речовин, початок статевого життя з 11-12 років, незахищені інтимні зв’язки з постійною зміною партнерів, що призводить до поширення тяжких венеричних захворювань, -- за оцінками міжнародних експертів нині в нашій країні близько 440 тисяч молодих людей хворі на ВІЛ/СНІД -- за поширенням цього захворювання ми перші у Європі, а наша Чернігівщина лідирує по Україні, і перед нами справжнє обличчя глобальної проблеми цілого суспільства. Вона б’є дошкульно на кожному кроці і в найуразливіші місця, зокрема росте рівень злочинності серед неповнолітніх і на лаві підсудних у Носівському районному суді фактично кожен другий -- молода людина, яка скоїла злочин у стані алкогольного сп’яніння. 
Через «зеленого змія» і сукупність перечислених вище негативних факторів розпадаються сім’ї, стають безпритульними діти, надзвичайно ослаблене здоров’я у молодого покоління. Лише вдумаймось: сьогодні кожна п’ята родина в Україні не може мати дітей і 80% безплідних жінок отримали свій діагноз через аборти, зроблені у ранньому віці.
Кожна з цих трагедій не тільки окремої людини, родини, а цілого нашого суспільства свого часу починалася з малого: пляшки пива, цигарки, пошуку задоволення від кайфу і випадкових інтимних зв’язків… З цим сьогодні спинаються на ноги і зростають. А ми б’ємо на сполох лише тоді, коли стає запізно, пишаючись, що менталітет у нас такий -- питуща нація…

         «Носівські вісті» №32(9153)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 550 | Додав: Адмін | Теги: молодь, алкоголь, пиво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024