Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 15
Просмотров: 565 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

З таким питання вкотре звернувся до учасників наради за участю керівників Носівки та ряду служб голова райдержадміністрації Іван Пугач. Здається, його, що називається, «дістали» зимові побутові незручності в Носівці. Перший керівник виконавчої влади не раз підставляв плече міській владі й службам влітку-восени, приборкуючи бур’яни й сміттєзвалища, взимку – очищаючи дороги від снігу та ожеледиці. І все ж кожен повинен робити свою справу, наголосив голова РДА, невдячна справа прихиляти до службових обов’язків керівників, які за це відповідають. Звернув увагу присутніх голова РДА на завалені бездумно снігом авто зупинки, в зв’язку з чим пасажирам ніде й стати, на при базарну площу, яку безтолково почали впорядковувати, а про очищення снігу ніхто не подбав, про відбвабне становище перед торговельним центром, недоглянуті тротуари й дороги, які посипались, відверто ... Читати далі »
Просмотров: 551 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Минулого четверга відбувся семінар-нарада за участю міського та сільських голів та секретарів, в ході якого присутні розглянули низку важливих організаційно-правових питань та тих, що стосуються ведення діловодства. Так, з аналізом виконання органами місцевого самоврядування району Постанови Центрвиборчкому «Про особливості подання відомостей про виборців у порядку періодичного поновлення персональних даних державного реєстру виборців» перед учасниками виступила начальник відділу ведення Державного реєстру виборців РДА Тетяна Мельник. Детально охарактеризувала ситуацію з декларуванням громадянами своїх доходів, отриманих ними у 2009 році, начальник відділу оподаткування фізичних осіб Держподатінспекції в Носівському районі Ганна Андросова. З інформацією щодо завдань по забезпеченню проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів та правовими наслі ... Читати далі »
Просмотров: 575 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

З часів сивої давнини подарований, як священний дар, Прометеєм вогонь ніс людям тепло й світло, допомагав готувати їжу, служив у храмі Божому під час проведення релігійних обрядів. Але вогонь - це не лише благо, бо він знає, що завжди можна «завітати» в ту оселю, де на першому місці недбалість, необережність чи байдужість. Й саме від того якраз і виникають пожежі, які приносять людям чимало болю, страждань та матеріальних збитків. 
  Втім, часом страждають від немилості сили вогню не лише приватні оселі, а й громадські заклади, приміщення установ та організацій. Щоб цьому запобігти, фахівці  райвідділу  у плановому порядку проводять рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки. Нещодавно такі перевірки було проведено в культових закла ... Читати далі »
Просмотров: 529 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

З початку року в районі було виявлено 63 факти появи громадян у громадських місцях в стані алкогольного сп’яніння та 6 фактів вчинення дрібного хуліганства. На всіх порушників було складено протоколи про адміністративні правопорушення й вони понесли покарання згідно з чинним законодавством. Разом з тим мусимо визнати, що для багатьох пересічних громадян вже стало звичним бачити на вулиці,  причому не лише вечірньої пори, неповнолітніх з цигарками, а то навіть і з пивом чи іншими, зокрема, слабоалкогольними енергетичними напоями. Що це? Брак виховання з боку батьків та школи? Чи неналежний контроль за ними з боку відповідних  державних служб у справах неповнолітніх та правоохоронних органів? Мабуть, всього потроху. Виховує школи, виховують батьки, близько десяти протоколів, складених нами на ... Читати далі »
Просмотров: 535 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Така практика — підтримувати обдаровану учнівську молодь, яка заявляє про себе добрими знаннями з тих чи інших предметів на районних та обласних олімпіадах, -- вже прижилася на Носівщині. Звісно, розмір стипендії скоріше символічний, проте відрадно, що з року в рік стипендіатів у нас додається.
Так, за підсумками цьогорічного другого етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, який нещодавно завершився в Чернігові,Носівщина посіла шість призових місць. 
Абсолютні переможці: гімназистка Б.Буняк -- предмет правознавство (вчитель А.І.Буняк) та учень Червоно партизанської ЗОШ №1 О.Ващенко з географії (вчитель В.М.Медвідь) Диплом ІІІ ступеня отримав також гімназист Б.Пиж з інформатики (вчитель А,М.Утва), проте він є найкращи ... Читати далі »
Просмотров: 529 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Завершення навчального року у школах наближає передусім випускників закладів середньої освіти до головного випробування: проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань.
Наразі триває реєстрація всіх бажаючих. Триватиме вона до 31 березня. Із 295 випускників нинішнього року на першу декаду березня вже підтвердили своє бажання проходити ЗНО понад 200 чоловік. Ще 33 -- випускники минулих років та учні навчальних закладів І--ІІ рівня акредитації.
Нагадуємо, що проведення цьогорічного незалежного оцінювання істотно відрізняється від минулорічного. Насамперед терміном проведення і його умовами. Найголовніше, на думку майбутніх учасників випробування те, що тепер воно не є обов»язковим для всіх, а лише для тих випускників, х ... Читати далі »
Просмотров: 520 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Якість життя населення значною мірою залежить від гідного пенсійного забезпечення людей похилого віку та впевненості у завтрашньому дні для осіб, які пращоют. Саме пенсійне забезпечення є основною складовою частиною системи соціального захисту населення. Напрями реформування пенсійної системи в Україні закріплені у прийнятих Верховною Радою України у 2003 році законах України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та «Про недержавне пенсійне забезпечення». Згідно із затвердженою моделлю системи пенсійного забезпечення передбачається створити рівневу пенсійну систему, солідарну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (І-рівень); накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (II- рівень); систему недержавного пенсійного ... Читати далі »
Просмотров: 520 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Лише на 30 копійок відрізняється у Чернігові ціна звичайної та йодованої солі. Але за ці копійки ми можемо захистити себе і свою родину від багатьох хвороб, серед яких -- рак щитовидної залози.
Про це повідомив керівник проекту "Подолання йододефіциту на Чернігівщині", голова обласної організації "Зелений світ" Іван Осадців.
"У магазинах Чернігова є і звичайна поварена, і йодована сіль. При цьому різниця в ціні -- близько 30 копійок", -- сказав він.
Лікар-ендокринолог Олег Осадців нагадав, що йод потрібен людині від першого дня зачаття. Всього за життя ми споживаємо не більше чайної ложки йоду. Але якщо його не вистачає в організмі -- ми ризикуємо отримати серйозні порушення слуху ... Читати далі »
Просмотров: 580 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

З відкритим листом, який просили не відкладати, звернулись до міського голови Олександра Балінця, опублікованому в «Носівських вістях» 27.02.2010 р. мешканці вулиць Вокзальної, Успенської, Мринський шлях та ряду інших, які нарікали на якість, культуру обслуговування автоперевізниками. Під листом підписались близько 200 носівчан, порушивши питання поліпшення організації перевезень, зокрема, й на першому міському маршруті «Вокзал—центр», особливо в пікові години, коли непросто потрапити в маршрутки на проміжних автозупинках, оскільки вони вже переповненими відбувають з вокзалу. В зоні критики, яка адресувалась організаторам перевезень, тобто міській раді, працівникам ДАІ, іншим, були також питання безпеки руху та відсутність графіків, невпорядкованість зупинок, невизначеність із виконанням рекомендацій міськради про пільговий проїзд школярів тощо.
Просмотров: 599 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Свого часу, завдячуючи неспокою і таланту будівничого, незабутнього Рудя М.В. село Шлях Ілліча було одним із кращих у районі -- із заможним, процвітаючим господарством і потужною соціальною інфраструктурою. Тут ніколи не колосились бур’янами землі, ще у 80-ті роки у оселі прийшло «блакитне» паливо, централізоване водопостачання, були збудовані добротна школа, дитсадок, ФАП, будинок культури. Нині все це лиш гіркотою на серці, надто нам -- поколінню, чиїми руками і наснагою все це втілювалося в життя. 
У своєму селі ми ніколи не почувалися забутими чи обділеними, а зараз з кожним днем все більше віддаляємся від цивілізації. Добре, хоч наш орендар, ЗАТ «Нива» допомагає з розчищенням доріг від снігових заметів, за що велика вдячність його к ... Читати далі »
Просмотров: 564 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

Не секрет, що лише купуючи у магазинах продукти харчування, ми вже тим самим піддаємо і себе, і своїх близьких серйозній небезпеці -- з огляду на наявність у них харчових домішок, барвників, консервантів, генетично модифікованих організмів тощо. Втім, виявляється, що навіть це ще не все. Часом свою «ложку дьогтю» до загальної «бочки меду» забезпечення торгівельної мережі доброякісними продуктами харчування додають і самі підприємці, які, до речі, на сьогодні вважаються монополістами у сфері торгівлі. Відтак лише в минулому році працівники санітарно-епідеміологічної служби району зняли з реалізації майже чотириста кілограмів недоброякісних продуктів. Через порушенням умов транспортування, зберігання, порушення правил товарного сусідства, документального підтвердження походження та складу продукту, строків реалізації тощо було призупинено діяльність сімнадцяти ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: Адмін | Дата: 15.03.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024