Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 15 » Заощаджуєм, працюючи, забезпечимось на старість
20:25
Заощаджуєм, працюючи, забезпечимось на старість
Якість життя населення значною мірою залежить від гідного пенсійного забезпечення людей похилого віку та впевненості у завтрашньому дні для осіб, які пращоют. Саме пенсійне забезпечення є основною складовою частиною системи соціального захисту населення. Напрями реформування пенсійної системи в Україні закріплені у прийнятих Верховною Радою України у 2003 році законах України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та «Про недержавне пенсійне забезпечення». Згідно із затвердженою моделлю системи пенсійного забезпечення передбачається створити рівневу пенсійну систему, солідарну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (І-рівень); накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (II- рівень); систему недержавного пенсійного забезпечення (111- рівень). З 2004 року впроваджено солідарну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та систему недержавного пенсійного забезпечення.
Зазначена модель відповідає широко розповсюдженій у світі багаторівневій моделі пенсійної системи. Разом з тим необхідно здійснити ряд додаткових заходів, що дало б можливість застрахованим громадянам після виходу на пенсію мати гарантований рівень доходів, який забезпечував би достатній рівень життя, та врахування результатів трудової діяльності кожного працівника при визначенні розміру пенсії.
Реформування пенсійної системи -- це забезпечення надійного захисту людей похилого віку від бідності, гарантування їм належних умов життя після виходу на пенсію. Метою реформування пенсійної системи є забезпечення належного рівня життя людей похилого віку на засадах соціальної справедливості,
гармонізації відносин між поколіннями та сприяння економічному зростанню.
Більшість людей чекає від реформи встановлення залежності розмір пенсії від величини заробітку і трудового стажу. Тобто досягти цього -- це є основна мета. І ще одна з основних цілей -- заохотити громадян до заощадження коштів на старість і забезпечити фінансову стабільність пенсійної системи. Крім того, пенсійна реформа забезпечить надійність заощаджень учасників пенсійних програм і підвищення рівня життя пенсіонерів. 
Бутунець T.І., начальник відділу контролю за правильністю призначення (перерахунку) і виплати пенсій та обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці.

          «Носівські вісті» №12(9133)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 524 | Додав: Адмін | Теги: старість, заощадження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024