Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Березень » 15 » СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНА ЇЖА -- НОРМА?
19:59
СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНА ЇЖА -- НОРМА?
Не секрет, що лише купуючи у магазинах продукти харчування, ми вже тим самим піддаємо і себе, і своїх близьких серйозній небезпеці -- з огляду на наявність у них харчових домішок, барвників, консервантів, генетично модифікованих організмів тощо. Втім, виявляється, що навіть це ще не все. Часом свою «ложку дьогтю» до загальної «бочки меду» забезпечення торгівельної мережі доброякісними продуктами харчування додають і самі підприємці, які, до речі, на сьогодні вважаються монополістами у сфері торгівлі. Відтак лише в минулому році працівники санітарно-епідеміологічної служби району зняли з реалізації майже чотириста кілограмів недоброякісних продуктів. Через порушенням умов транспортування, зберігання, порушення правил товарного сусідства, документального підтвердження походження та складу продукту, строків реалізації тощо було призупинено діяльність сімнадцяти закладів торгівлі. Ще на сто сорок сім відповідальних осіб було накладено штрафи.
-- Порівняно з попереднім роком, порушень менше. Втім, це не обов’язково говорить про те, наші підприємці почали більше дбати про здоров’я своїх покупців, -- розповідає головний санітарний лікар району Олег Гордін. -- Якщо господарі та продавці стаціонарних магазинів, відділів та закладів громадського харчування принаймні намагаються дотримуватися бодай основних, в тому числі й санітарних, правил торгівлі, -- то до представників виїзної торгівлі у наших працівників зазвичай дуже багато. Часом на відкритому повітрі та ще й обабіч дороги торгують продуктами, які повинні зберігатися лише в холодильнику -- м’ясомолочними виробами, мало переймаючись температурою зберігання чи строками реалізації. Буває, що рибу на викладці розміщують поруч з хлібом чи макаронними виробами, а зваживши, скажімо, шматок масла, кладуть його не на чистий прилавок, а на ящик з цукерками чи печивом…
Зрозуміло, біля кожного продовольчого кіоску чи авто лавки на селі працівників служби не поставиш. Тим більше, що у них є власне коло службових обов’язків та повноважень. А ось активізувати діяльність комісій по захисту прав споживачів чи самих представників територіальних громад у цьому напрямку таки можна. Зрештою, йдеться ж про найголовніше -- наше з вами власне здоров’я.
К. МИХАЙЛЕНКО.

          «Носівські вісті» №12(9133)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 591 | Додав: Адмін | Теги: Продукти, санепідслужба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024