Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Серпень » 11
Тиждень
Серед фізичних величин, якими вимірюються температурні шкали, ділячи проміжок температур між характерними явищами на певну кількість менших проміжків, ця позначка --  сорок градусів -- заслуговує на тему окремої розмови. Адже у багатьох випадках вона є тією «золотою серединкою», відхилення від якої у той чи інший бік може призвести до найнеочікуваніших наслідків. Втім, переконатися у цьому багато хто з нас міг неодноразово, й навіть перевірити це на собі. Так, підвищення температури людського тіла до сорокаградусної позначки не лише свідчить про хворобу організму, а в багатьох випадках є критичною й навіть небезпечною для життя людини. 
  Знову ж таки не лише досвідченим альпіністам під силу підніматися крутим сорокаградусним пагорбом. Зробити це може будь-яка молода, сповнена життєвих сил людина. Головне -- знати напевне, навіщо це робити й що чекає тебе там, нагорі. А ще -- не забувати, що, не втримавшись, завжди є неприваблива перспектива скотитися донизу. І це буде не лише надзвичайно боляче, а  ще й принизливо.
  І вже зовсім не хочу вести мову про тих, для кого кут падіння у сорок градусів вимірюється через призму випитого ними алкогольного пійла, яке потопило добробут та благополуччя, мир та спокій не в одній родині, забрало не одне людське життя.
Переглядів: 522 | Додав: Адмін | Дата: 11.08.2010

Професія будівельника в усі часи була і залишається однією з найбільш вдячних, затребуваних і прибуткових, адже, за великим рахунком, кожному із нас у тій чи іншій мірі випадає зводити власний дім чи щось перебудовувати, добудовувати, ремонтувати і оновлювати. І таки добре, що і на нашій невеличкій Носівщині не бракує майстрів, які здатні виконати будь-яке навіть найскладніше замовлення, починаючи від власне закладання фундаменту, зведення стін і до найдрібніших елементів декору -- усе на ваше бажання і, звичайно, по матеріальних можливостях. Сьогодні спектр будівельних послуг і можливостей справді вражає своєю різноманітністю і будівельники завжди готові їх виконати, адже на новому, ринковому, полі діяльності, коли більшість з них працюють на приватній основі і в умовах жорсткої конкуренції, напрацьована репутація і професіоналізм -- основні складові успіху. 
Для Олексія Сацюка, Сергія Савченка та Олександра Боженка це вже давно добре засвоєна наука, адже у районі вони -- одні із першовідкривачів приватної будівельної справи. Коли майже сім років тому Олексій Сацюк з кумом Сергієм Савченком -- обоє професійні муляри, вирішили податися на свої хліба, започаткувавши власну будівельну бригаду, багато хто, мабуть, назвав це авантюрою. Між тим їм втрачати було нічого, адже перебої із заробітними платами і матеріальні труднощі навряд чи були кращим варіантом, тому всі свої сили і вміння вклали, аби досяг ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Адмін | Дата: 11.08.2010

Нинішнє своє професійне свято я вперше відзначаю у колі носівських ветеринарів. І хоч воно не перше у моїй професійній роботі, як маю й чимало друзів-однодумців та колег-ветеринарів в області, втім, готуючись до нього, відчуваю хвилювання, наче студент перед своїм вирішальним екзаменом. Як передати словами почуття радості та задоволення від того, що працюючи кожен окремо, разом всі ми трудимося на спільний результат. Той, що називається добробутом та благополуччя не окремо взятої людини, а усього людства. 
Чому ми стали ветеринарами? Звичайно ж, через любов та прихильність до тварин. Тільки цей фахівець може позбавити страждань корову з переламаною ногою, вилікувати кошеня від болю у шлунку, врятувати життя собаці, який вдавився кісточкою. Він прийде на поміч кожному своєму пацієнту: від коня й до хом’ячка. Винагорода за це безцінна… Кішка, що лизнула з вдячністю руку, бачити радісні обличчя маленьких власників пари папужок, котрі вдалося вилікувати… 
Будні ветеринара -- це суцільні сюрпризи, приємні і не дуже. Скажіть, хто ще з фахівців відповідає за життя стількох пацієнтів?! Адже тільки ВРХ у районі маємо по всіх категоріях господарств майже сім з половиною тисяч голів. А ще -- сімнадцять тисяч свиней, сімсот -- коней, вівці, птиця. Й до кожного треба завітати, обстежити якщо й не з лікувальною, то принаймні з профілактичною метою. Хоч, на жаль, частенько буває й навпаки. Так, ці л ... Читати далі »
Переглядів: 484 | Додав: Адмін | Дата: 11.08.2010

Наступної суботи в Україні офіційно розпочинається сезон полювання, який триватиме до 26 грудня. Втім, багато мисливців вже сьогодні активно до нього готуються, перевіряють зброю, впорядковують документи. Не стали винятком і мисливці нашого району, які цьогоріч полюватимуть на території угідь трьох мисливських господарств -- «Товариства шанувальників природи», Українського Товариства мисливців та рибалок та ТОВ МГ «Орішне». Розповісти про своє господарство, а разом і познайомити зі специфікою та особливостями цьогорічного сезону ми попросили директора одного з наших «наймолодших» мисливських господарств О. Г. КЕБКАЛА. 
-- Наше товариство було створене сім років тому й займає більше п’ятнадцяти тисяч гектарів мисливських угідь. Єгерська служба налічує сім чоловік, котрі стежать за порядком на території угідь, ведуть нагляд за представниками місцевої фауни. До речі, варто сказати, що минулий осінньо-зимовий сезон для нас видався одним з найскладніших. Не стільки тріскучі морози, скільки щедрі заметілі аж ніяк не сприяли вдалій зимівлі диких тварин. Відтак доводилося не лише щедро підгодовувати лісових мешканців, а й навіть розчищати лісові дороги та майданчики, облаштовувати додаткові місця для годівлі. Основними об’єктами полювання у нас є кабан, косуля, вовки, лисиці, єнотовидні собаки, перната дичина. Є й популяції тварин та птахів, які занесені до Червоної книги. Це, наприклад, чорний журавель, за ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: Адмін | Дата: 11.08.2010

теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024