Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Серпень » 11 » СОРОК ГРАДУСІВ
22:34
СОРОК ГРАДУСІВ
Тиждень
Серед фізичних величин, якими вимірюються температурні шкали, ділячи проміжок температур між характерними явищами на певну кількість менших проміжків, ця позначка --  сорок градусів -- заслуговує на тему окремої розмови. Адже у багатьох випадках вона є тією «золотою серединкою», відхилення від якої у той чи інший бік може призвести до найнеочікуваніших наслідків. Втім, переконатися у цьому багато хто з нас міг неодноразово, й навіть перевірити це на собі. Так, підвищення температури людського тіла до сорокаградусної позначки не лише свідчить про хворобу організму, а в багатьох випадках є критичною й навіть небезпечною для життя людини. 
  Знову ж таки не лише досвідченим альпіністам під силу підніматися крутим сорокаградусним пагорбом. Зробити це може будь-яка молода, сповнена життєвих сил людина. Головне -- знати напевне, навіщо це робити й що чекає тебе там, нагорі. А ще -- не забувати, що, не втримавшись, завжди є неприваблива перспектива скотитися донизу. І це буде не лише надзвичайно боляче, а  ще й принизливо.
  І вже зовсім не хочу вести мову про тих, для кого кут падіння у сорок градусів вимірюється через призму випитого ними алкогольного пійла, яке потопило добробут та благополуччя, мир та спокій не в одній родині, забрало не одне людське життя.
  Здоров’я, кар’єра, «кухонні» плітки та інтриги -- всього цього у нашому повсякденному житті надлишку. Втім, однозначно, що цього тижня на вустах у кожного з нас переважно інші «сорокаградусні» розмови. Про те, як виснажує нині нас ця нестерпна та абсолютно неукраїнська сорокаградусна спекота, від якої немає порятунку ні з кондиціонером чи вентилятором, ні на річці, а тим більше у лісі. Якщо та смогова імла з Росії, яку ми мали неприємність спостерігати на початку тижня, за північним вітром вже попрямувала до Білорусі й, за словами головного синоптика України Миколи Кульбіди, до нас вже не повернеться, то спека ще протримається тижнів зо два. Не ходити в ліс, не палити вогнищ, не викидати цигарок з вікон авто -- закликають рятувальники. Пожежонебезпечність за сорокаградусної спеки критична -- її рівень еменесники визначають як критичний -- п’ятого класу. 
Медики радять виходити з дому або дуже рано або ввечері й надто окремо закликають особливо пильно стежити за дітьми -- перепади від їх перегріву на повітрі до кондиціонерів та протягів удома, морозива та холодної води сприяють ангінам, бронхітам та пневмоніям. Керівники ряду столичних та харківських  установ у зв’язку зі спекою навіть підкоригували  розпорядок робочого часу своїх працівників, «захопивши» більше ранніх годин та подовживши за їх рахунок обідньої перерви. Де можна, офісні працівники беруть роботу додому… Що ж, все таки живучою є давня народна мудрість про те, що коли недруга немає сили подужати, варто з ним заприятелювати. Вчімося жити ще й в умовах аномального літа: носімо головний убір, пиймо багато води, частіше приймаймо душ та не зловживаймо алкоголем та цигарками. Словом, переживаймо сорок градусів розумно.
К.ГАВРИШ.

«Носівські вісті» №33(9154)

Переглядів: 524 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024