Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Серпень » 11 » ЗАРАДИ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ЛЮДСТВА
22:28
ЗАРАДИ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ЛЮДСТВА
Нинішнє своє професійне свято я вперше відзначаю у колі носівських ветеринарів. І хоч воно не перше у моїй професійній роботі, як маю й чимало друзів-однодумців та колег-ветеринарів в області, втім, готуючись до нього, відчуваю хвилювання, наче студент перед своїм вирішальним екзаменом. Як передати словами почуття радості та задоволення від того, що працюючи кожен окремо, разом всі ми трудимося на спільний результат. Той, що називається добробутом та благополуччя не окремо взятої людини, а усього людства. 
Чому ми стали ветеринарами? Звичайно ж, через любов та прихильність до тварин. Тільки цей фахівець може позбавити страждань корову з переламаною ногою, вилікувати кошеня від болю у шлунку, врятувати життя собаці, який вдавився кісточкою. Він прийде на поміч кожному своєму пацієнту: від коня й до хом’ячка. Винагорода за це безцінна… Кішка, що лизнула з вдячністю руку, бачити радісні обличчя маленьких власників пари папужок, котрі вдалося вилікувати… 
Будні ветеринара -- це суцільні сюрпризи, приємні і не дуже. Скажіть, хто ще з фахівців відповідає за життя стількох пацієнтів?! Адже тільки ВРХ у районі маємо по всіх категоріях господарств майже сім з половиною тисяч голів. А ще -- сімнадцять тисяч свиней, сімсот -- коней, вівці, птиця. Й до кожного треба завітати, обстежити якщо й не з лікувальною, то принаймні з профілактичною метою. Хоч, на жаль, частенько буває й навпаки. Так, ці люди не мають свят чи вихідних. Не буде дивним, коли і в наше свято ми отримаємо тривожний дзвінок з якоїсь ферми чи від власника про загрозу епідемії чи негайну потребу врятувати одну-єдину тваринку. І як би не хотілося, ми обов’язково приймемо виклик і зробимо все можливе, аби допомогти. 
Втім, вищезазначені -- це лише частина в переліку завдань, покладених на нашу службу, котра тільки в останні роки зазнала чималих організаційних та законодавчих змін. Так, головною її метою на сьогодні постає захист людей від небезпечних інфекцій, контроль епізоотичної ситуації та забезпечення виконання всіх протиепізоотичних заходів, а також недопущення спалахів інфекційних хвороб, спільних для людей та тварин. Значна роль покладається на ветеринарну службу й по налагодженню жорсткого контролю за якістю виробленої та реалізовуваної сировини, що особливо актуально у світлі вимог європейських стандартів. 
Ще один важливий напрямок нашої роботи -- це розбудова мережі сервісного ветеринарного обслуговування, розширення кола надаваних послуг по профілактиці та забезпеченню епізоотичного благополуччя та охорони навколишнього середовища. Й це не просто завдання, які перед нами стоять, а перш за все -- стратегічно вивірена позиція, щоденна копітка робота усього колективу, результатом якої район ось вже тривалий час є благополучним по інфекційним хворобам. Вважай, на завершальному етапі реалізація програми оздоровлення поголів’я худоби від лейкозу. Планомірно працюємо над подоланням навіть поодиноких випадків захворюваності тварин на туберкульоз. 
Ні в кого не викликає сумнівів і відповідальність та високий фаховий рівень людей, яким довірено контроль за ветеринарно-санітарною безпекою харчових продуктів та продовольчої сировини. Звичайно, ми не благодійна організації. Надто, якщо врахувати, що виживати та розвиватися доводиться в ринкових умовах. Відтак тільки з початку року наші фахівці надали послуг на суму близько двісті тисяч гривень. 
Не відкрию особливого секрету, зазначивши, що формулою успіху будь-якої справи завжди залишаються кадри плюс щоденна праця та поповнення багажу знань. Відтак схиляю голову перед професійністю наших кадрів. І висококваліфікованих та досвідчених, таких, як ветлікар Володимир Григорович Чередниченко, завідуючих Мринською ветдільницею Сергій Миколайович Крисько,………………………… І молодих, беручких, сповнених творчого неспокою та новаторського пошуку, як Олександр Іванович Буняк, …………. . Утім, лише брак газетної площі не дозволяє мені назвати прізвища усіх працівників управління, подякувати не лише за їх професійний вибір, а й за ставлення до виконання своїх фахових обов’язків, від чого по великому рахунку, залежить здоров’я усіх мешканців району. Переконаний, вони й надалі докладатимуть усіх зусиль, щоб забезпечувалася профілактика, діагностики та лікування сільськогосподарських тварин, щоб люди мали на столі продукцію лише високої якості. 
Свято мине. За ним настануть знову клопітні будні, тривожні напружені. Але ми звикли до цього, і напруга в роботі не спадатиме. Саме тому всім працівникам служби ветеринарної медицини району, нашим шановним ветеранам бажаю міцного здоров’я, натхнення, родинного тепла і достатку та нових професійних досягнень. Хай усе добре, зроблене з душею і натхненням, повертається до вас сторицею. 
В. ЛЮБЕНКО,
начальник управління ветеринарної медицини у Носівському районі. 

«Носівські вісті» №33(9154)

Переглядів: 486 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024