Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Жовтень » 19
Тиждень
Перший день з відпустки дорогою на роботу знову бачу знайому ранкову картину на пришкільному відрізку вулиці Центральної. Мчать автівки, навіть вантажівки, наче й не існує обмеження швидкості і заборони руху. Інші, хвацько розвернувшись навпроти меморіалу Слави, повертають назад у центр…
  Ніби й не було розмов, засторог, нерідко й поста ДАІ, працівники якої зупинять порушників. До них, зрештою, в мене немає претензій, цілий день же не чергуватимуть на одній вулиці. У першовересневий день із учнями провів день безпеки руху особисто начальник служби В. Безручко. Але діти є діти. Якщо навіть мам з велосипедами підпихають автомобілісти до тротуарів, то малечі, нерідко й неуважній до власної безпеки і правил для пішоходів таки невтямки, що біда – поруч, на колесах, і кермо, буває, може вийти з-під контролю, як говорять рушниця сама вистрілити…
  Що ж треба, щоб упорядкувати рух транспорту на цьому маленькому ошатному відрізку вулиці, до речі, паркової, з головним осередком культури. Громадськість вже не один рік пропонує закрити взагалі її для руху транспорту, зробити зоною відпочинку, як у Ніжині, скажімо, Гоголівська. Не виставляти пікети  тим матерям, які турбуються про безпеку своїх дітей, перед мерією чи райдержадміністрацією, у яких бракує волі остаточно поставити крапку й прийняти єдине рішення. Точніше, рішення міської ради, оскільки вона в Носівці – господар. Але всім відомо давно, щ ... Читати далі »
Переглядів: 459 | Додав: Адмін | Дата: 19.10.2009

На сесії районної ради
 Минулого четверга відбулася двадцять шоста сесія районної ради п’ятого скликання, першим  питанням на розгляді якої було аналіз демографічної ситуації, стан здоров’я населення та заходи щодо покращення медичного обслуговування жителів Носівського району, з яким перед депутатами виступив головний лікар ЦРЛ Микола Колєсніков.
  На сьогодні в районі проживає 32221 чоловік, серед яких 14260 міських та 17961 сільських жителів. З них діти до 14 років складають 4396, від 15 до 17 – 1111. Дорослі мешканці району становлять 26714 чоловік. Відрадно, що останнім часом демографічна ситуація в районі змінилася на краще. За звітний період народжуваність у районі зросла на 22 проценти тоді, як смертність знизилася на 4 відсотки. Отже,  маємо хоч якісь передумови для того, щоб якщо так відразу й не позбутися непривабливої прикладки регресного, неперспективного району, то принаймні скоротити цю різницю до мінімуму. Тим більше, що, як наголосив виступаючий, це ще не той показник, яким можна було б пишатися. Адже і в медицині, і в структурі життєдіяльності населення є ще чимало важливих та невідкладних проблем,  які потрібно було вирішувати не сьогодні і вже навіть не вчора. Та й чи під силу вони самим лише медпрацівникам. Так, скажімо, в районі на сьогодні відзначається висока захворюваність на туберкульоз, зросла й смертність від цієї небезпечної хвороби – з 7 померлих минулоріч до ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: Адмін | Дата: 19.10.2009

Молодь обирає майбутнє
НЕ ТІЛЬКИ В КЛАСАХ, А Й В МАЙСТЕРНІ І НА ПОЛІ
Свого часу, вже більш, ніж півстоліття тому, відомий педагог радянської доби Антон Макаренко написав «Педагогічну поему», яка впродовж тривалого часу залишалася мудрим дороговказом на шляху виховання молодого покоління. І сьогодні, якщо відгорнути нашарування соціалістичної ідеології, в цьому творі можна почерпнути чимало основ і орієнтирів в роботі вчителя, наставника, адже змінюються часи й нестримний рух цивілізації, але незмінними залишаються цінності духовні, на яких формується особистість.
Зрештою, мабуть, невипадково саме цей твір прийшов мені на думку, щойно переступила поріг Мринського професійно-технічного училища №33, де ось вже впродовж 106 років готують спеціалістів для сільськогосподарської галузі. Своєю атмосферою такої собі міні-держави з усталеними традиціями і правилами, органічним поєднанням навчання і виробничої практики на власному підсобному господарстві, полях цей заклад справді багато в чому нагадує макарівську колонію імені Горького. Звичайно, не у вузькому розумінні її суті виховання юних злочинців і важких підлітків. Поєднує їх спільне прагнення колективу створити для своїх вихованців другий дім, в якому було б затишно і комфортно не тільки навчатися, а й жити повноцінним життям. Тим більше, що значна частина учнів училища з сімей проблемних категорій, сироти, напівсироти тощо. І нині із загальної кількості 195 учн ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: Адмін | Дата: 19.10.2009

теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024