Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Жовтень » 19 » Пришкільна, припаркова і… небезпечна
17:38
Пришкільна, припаркова і… небезпечна
Тиждень
Перший день з відпустки дорогою на роботу знову бачу знайому ранкову картину на пришкільному відрізку вулиці Центральної. Мчать автівки, навіть вантажівки, наче й не існує обмеження швидкості і заборони руху. Інші, хвацько розвернувшись навпроти меморіалу Слави, повертають назад у центр…
  Ніби й не було розмов, засторог, нерідко й поста ДАІ, працівники якої зупинять порушників. До них, зрештою, в мене немає претензій, цілий день же не чергуватимуть на одній вулиці. У першовересневий день із учнями провів день безпеки руху особисто начальник служби В. Безручко. Але діти є діти. Якщо навіть мам з велосипедами підпихають автомобілісти до тротуарів, то малечі, нерідко й неуважній до власної безпеки і правил для пішоходів таки невтямки, що біда – поруч, на колесах, і кермо, буває, може вийти з-під контролю, як говорять рушниця сама вистрілити…
  Що ж треба, щоб упорядкувати рух транспорту на цьому маленькому ошатному відрізку вулиці, до речі, паркової, з головним осередком культури. Громадськість вже не один рік пропонує закрити взагалі її для руху транспорту, зробити зоною відпочинку, як у Ніжині, скажімо, Гоголівська. Не виставляти пікети  тим матерям, які турбуються про безпеку своїх дітей, перед мерією чи райдержадміністрацією, у яких бракує волі остаточно поставити крапку й прийняти єдине рішення. Точніше, рішення міської ради, оскільки вона в Носівці – господар. Але всім відомо давно, що в нашому місті господаря немає, куди не глянь. Навіть у цьому, досить простому для вирішення, питанні бракує політичної волі в керівництва та й депутати з ініціативою  приснули.
  Я особисто не бачив жодного на окрузі, хто б поцікавився санітарним станом, порядком на вулиці, підключився до якоїсь ініціативи громадськості, сам став поруч у реалізації добрих справ. Натомість витають у депутатському середовищі ідеї на зразок: як знести пам’ятник Леніну. Подібною маячнею забивають сайти Інтернету, наче більше ніяких проблем у носівчан немає.
  Руйнувати не будувати. Залишається тільки шкодувати, що будівничих у нас зовсім рідкі ряди. У нинішньому складі міської ради – також. Так і  шокує руїнами приїжджих не один рік колишній кінотеатр. І ні мера, ні депутатів не турбує, що молодим людям увечері лишається місце для посиденьок і розваг на східцях мерії, пошти, торговельного центру. Хочеться запитати у зв’язку з цим, чи хоч раз за нинішнього  скликання розглянули міськрадівці бодай на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань проблеми молодіжного дозвілля в Носівці або ж порушену також про безпеку руху на малесенькому відрізку вулиці Центральної?
  Не полічити всіх проблем у Носівці, до яких у міської влади не доходять руки, відсутнє навіть бажання вирішувати. То, може, хоч до одного дійдуть?!
О. НЕСТЕРЕНКО.

        «Носівські вісті» №42(9110)

 

Переглядів: 463 | Додав: Адмін | Рейтинг: 4.0/1
теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024