Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2009 » Жовтень » 26

У ряді найнебезпечніших хвороб XXI століття останнім часом дедалі загрозливіших форм і масштабів набуває рак молочної залози. А наша держава у Європі займає місце однієї з найбільш уражених цією недугою країн, захворювання на яку щороку вражає близько 14 тисяч жінок, що становить 18 відсотків від загальної кількості онкохворих жінок. Зокрема тільки на Чернігівщині щороку реєструється понад 300 випадків хвороби. Таким чином за останні десять років темпи поширення цього захворювання зросли більш, ніж в два рази, складаючи особливу небезпеку для жінок у віковій категорії від 40 до 65 років, хоч не застраховані від цього і двадцятилітні.
 
Якщо говорити про причини зростання захворюваностi, то необхiдно наголосити, що бiльше половини загального приросту захворюваностi, обумовлено зростанням ризику захворiти, який в основному залежить вiд впливу зовнiшнiх чинникiв i, перш за все, антропогенних. Тоді як прогноз розвитку нашого суспільства якраз свiдчить про подальше зростання антропогенного забруднення зовнiшнього середовища канцерогенними речовинами внаслiдок хiмiзацiї промисловостi та сiльського господарства, розвитку автотранспорту, поширення ядерної енергетики та впливу наслiдкiв аварiї на Чорнобильськiй АЕС. Окрiм цього мають мiсце значнi змiни способу життя населення, якi збiльшують число факторiв ризику (значне поширення курiння, особливо серед жiнок та пiдлiткiв, вживання алкоголю, розвиток токсикоманiї, вади репродуктивної поведiнки, змiни у реж ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: Адмін | Дата: 26.10.2009

Сільські зустрічі
Молоко і м'ясо — основна продукція із селянського двору, що цілорічно приносить дохід одноосібним господарям, яким доводиться багато працювати, аби мати від свого підсобного господарства бодай якусь віддачу. Тож цілком закономірно, що вони надіються на чесність тих, хто купує у них вирощене, на взаємо вигідність своїх стосунків із закупівельниками. Пам’ятається, ще кілька років тому, проїжджаючи у журналістських справах ранковими селами степової зони, щоразу зауважували  на сільчан, котрі поспішали з повними бідонами, жбанами та бутлями до своїх молокозбірних пунктів. Згодом такі стаціонарні пункти з портативними лабораторіями, де при бажанні навіть проводився аналіз сировини, зокрема, й на вміст жиру, механічних домішок тощо замінили звичайнісінькі  молоковози, котрі почали забирати від селян молоко безпосередньо з-під дворів. Як тоді казали – „по білому”. Та чи по-чесному? Адже все це відбувалося без укладання договорів – ні з сільською радою, котра при їх наявності раніше могла бодай частково поповнити свій місцевий бюджет, ні з безпосередніми постачальниками сировини, котрим тепер, виявляється, начебто вже й не зовсім вигідно реалізувати молоко високої якості – все одно воно йде у спільний казан, себто у бочку. Та ще й відбувається подібна закупівля-продаж без жодних зобов’язань з обох боків – як стосовно ціни на сировину та строків оплати від одних,  так і стосовно якості самої с ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: Адмін | Дата: 26.10.2009

теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024