Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 13 » ВАЖЛИВА БАТЬКІВСЬКА ЛЮБОВ
14:52
ВАЖЛИВА БАТЬКІВСЬКА ЛЮБОВ
Дитинство - найважливіший період у житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок. Здебільшого, якість дитячих років визначає якість усього подальшого свідомого життя людини.
Для всебічного і гармонійного розвитку особистості, діти повинні зростати в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові й розуміння.
Проте, на жаль, за даними статистики, чисельність дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зростає.
Згідно чинного законодавства, є такі сімейні формі: влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме:
- усиновлення;
- призначення опіки, піклування;
- влаштування до прийомної сім'ї та до дитячого будинку сімейного типу.
Призначення опіки/піклування - влаштування дітей в сім'ї громадян України, які перебувають переважно в родинних стосунках з цими дітьми. Опікунам держава виплачує допомогу, розмір якої становить близько 1550 грн.
Усиновлення - це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина. Згідно законодавства батькам, які усиновили дитину, віком старше 3 років, виплачується одноразова допомога та надається одноразова оплачувана відпустка тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (якщо усиновлювачами є подружжя -одному з них на їх розсуд). Особа, яка усиновила дитину, має право на відпустку у зв'язку з усиновленням дитини за умови, якщо заява про надання відпустки надійшла не пізніше 3 місяців з дня набрання законної сили рішення суду про усиновлення. Особа, яка усиновила дитину, віком до З років, має право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на загальних підставах.
Допомога при усиновленні призначається та виплачується органом праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації усиновлювача або за місцем його фактичного проживання. При усиновленні виплачується допомога на кожну дитину у розмірі та в порядку, що встановлені для виплати допомоги при народженні першої дитини. На даний час це - 12240 грн. Виплата допомоги буде здійснюватися частинами: спочатку - 4800 грн., а решта суми виплачується протягом року щомісячно рівними частинами. При одночасному усиновленні двох і більше дітей, розмір допомоги на кожну дитину становитиме як при народженні першої дитини (12240 грн.).
Якщо дитина до усиновлення мала право на допомогу по втраті годувальника, після усиновлення вона зберігає право на отримання цієї допомоги. При цьому розмір допомоги по втраті годувальника не впливає на розмір допомоги при усиновленні.
Прийомна сім'я - це сім'я, яка добровільно, за плату, взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт або
дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні в Носівському районі функціонує 7 прийомних сімей в які на виховання та спільне проживання влаштовано 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За виховання дитини віком до 6 років, виплачується допомога в розмірі 1264 грн., та 442, 40 грн., батькам за виховання дитини. Якщо дитина віком від 6 до 18 років, на дитину розмір допомоги становить 1552 грн., а батькам - 543, 20 грн.
Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває в шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п'яти дітей. На території Носівського району на даний час дитячих будинків сімейного типу не створено. Батькам за виховання таких дітей також виплачується щомісячна допомога.
Особи, які бажають створити прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, взяти під опіку/піклування дитину, повинні звернутися до служби у справах дітей Носівської райдержадміністрації з заявою та зібрати необхідний пакет документів. В обов'язковому порядку мають пройти навчання, мати самостійний дохід, який не повинен бути меншим прожиткового мінімума на кожного члена сім'ї, житло на праві власності та довідку про відсутність судимості та ін.
Тому просимо Вас в разі виявлення бажання взяти дитину-сироту та дитину позбавлену батьківського піклування в одну із обраних сімейних форм, звертатися до служби у справах дітей Носівської райдержадміністрації.
Провідний спеціаліст
служби у справах дітей 1.А.Коваленко

          «Носівські вісті» №29(9150)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 526 | Додав: Адмін | Теги: Любов, батьки, Дитина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024