Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 13 » ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО СТАЄ РОЗКІШШЮ?
15:33
ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО СТАЄ РОЗКІШШЮ?
Кондитерська фабрика "Десна" в районі лишилась чи не єдиним підприємством харчової промисловості. Проте і воно працює упівсили. Із трьох ліній по виготовленню вівсяного печива, пряників і паличок хлібних гріссіні "Смак Італії", продуктивно функціонує вважай, тільки з виробництва вівсяного печива. Його асортимент складає сім різновидів: класичне з ізюмом та кунжутом, що користується найбільшим попитом серед споживачів, та з горіхами, шоколадом, маком і кокосом. Виробництво пряників з подорожчанням цукру стало не рентабельним, а на хлібні палички служба збуту не знаходить замовлень. Тому виживають, вважай, за рахунок печива. Служба збуту розміщена в столиці, а тому замовники далекі від Носівки. Наше печиво смакують по всій Україні -- , а ось носівчани хіба самі приїдуть на фабрику та куплять ящик, два. Переважно вибракованого. Воно тут не залежується і за ціною дешевше. Місцеві підприємці оминають "Десну", замовляючи кондитерські вироби інших заїжджих виробників. Зрештою, якби збутом займались не з Києва, можливо б і печиво було доступнішим для носівчан та жителів району.
 За добу тут можуть виробляти чотири з половиною тонни. Зараз ледь виходять на дві - дві з половиною. Тобто виробництво, а відповідно і заробітна плата працівникам прямо пропорційна замовленням продукції. 
Колектив із восьмидесяти чоловік тут переважно жіночий. Кожен на своєму місці відповідальний, адже людей утримує передусім регулярна заробітна плата і нормальні умови праці.
Робота кондитерської фабрики "Десна" з осені минулого року пішла на спад. Фахівці пов'язують це насамперед із загальною кризою, що торкнулася найнижчих шарів суспільства. Люди обезгрошені, а тому, розподіляючи сімейний бюджет на найнеобхідніше, купівля печива переходить у розряд смакових розкошів, які дозволяють собі не всі, та й не щодня.

         «Носівські вісті» №29(9150)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 1669 | Додав: Адмін | Теги: кондитери, печиво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024