Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 1 » ГОСТЕЙ ФЕСТИВАЛЮ ЗАПРОШУВАЛА УКРАЇНА
16:36
ГОСТЕЙ ФЕСТИВАЛЮ ЗАПРОШУВАЛА УКРАЇНА
Як і очікувалося, цьогорічний фестиваль «Дружба-2010», який з кінця 60-х років проводиться у Сеньківці на кордоні трьох слов’янських держав -- України, Білорусі та Росії -- відвідали близько 50 тис. учасників --- делегації від Гомельської та Могильовської областей Білорусі, Брянської та Орловської областей Російської Федерації, а також гості з Києва, Сум, Рівного, Черкас. Побувала на ньому й делегація з нашого району у складі заступника голова РДА Людмили Олексенко, начальників відділів РДА культури та туризму, молоді та спорту Ярина Чухліб та Валентина Омельченко, вчитель Червонопартизанської ЗОШ №4 Наталія Коваленко.
Особливої популярності цей захід набув після відкриття на кордоні тоді ще радянських республік Монументу Дружби в 1975 році. Цього року приймаючою стороною була Україна, а це -- величезна відповідальність, турботи та витрати. Загалом, весь фестиваль складався з двох етапів: молодіжний наметовий табір діяв тут впродовж чотирьох днів з 23 по 25 червня, затим 26 червня відбулися урочисті заходи з нагоди Дня молоді. Головною темою фестивалю стало 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941--1945 р. Відтак програма табору включала в собі зустрічі з ветеранами, спілкування членів пошуково-патріотичних клубів, істориків. Вперше працювали клуби молодих політиків, журналістів, дипломатів. Вперше українською стороною була видана збірка «Давайте дружить!» з переліком і контактами учасників свята. Родзинкою фестивалю став хореографічний конкурс «Ми пам’ятаємо нашу перемогу», в якому журі оцінювало танцювальні постановки в стилі 40-х років. Окрім цього, відбувалися й традиційні заходи: виступи фольклорних і самодіяльних колективів, фестиваль команд КВК, інтелектуальні ігри, спортивні та туристичні змагання, конкурс краси «Слов’янська красуня». Упродовж трьох днів в молодих людей була можливість знайомитися, спілкуватися, знаходити нових друзів і однодумців. 
Естафету проведення наступного молодіжного фестивалю члени Гільдії силачів України передали російській стороні. Як повідомив начальник управління у справах сім'ї та молоді Чернігівської ОДА Борис Атрощенко, силачі перетягнули в Росію автомобіль і таким чином передали їй право проведення наступного фестивалю на своїй території. До речі, показові виступи богатирів відбулися вже наприкінці проведення всіх запланованих заходів. З Днем молоді учасників фестивалю привітали Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко, голова Гомельського облвиконкому Олександр Якобсон та губернатор Брянської області Микола Денін.

         «Носівські вісті» №27(9148)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 476 | Додав: Адмін | Теги: Фестиваль, Сеньківка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024