Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Липень » 26 » Дозвольте не погодитися
22:38
Дозвольте не погодитися
 Прочитала у попередньому номері районки  матеріал «Жайвір» вдруге завітав, але не співав» й, оскільки частина фактів автором статті М.Коханом, на мою думку, було перекручено, вирішила викласти власну точку зору з цього приводу. Так, не зважаючи на дві дати проведення концерту, «Жайвір» завітав до Носівки лише один раз -- двічі приїздили лише його керівники. Вперше концерт відмінили після того, як його керівник М.Литвиненка було повідомлено про те, що попередньо жоден квиток на нього не було продано. Друга невідповідність, це те, що концерт не був безкоштовним -- вартість квитків для дорослих становила відповідно 15 та 20 гривень, для ветеранів домовилися знизити до 12-15 гривень.  Я особисто попереджала Миколу Артемовича про тк, що на жаль, носівчани (й читачі райони це й самі добре знають) не надто охоче відвідують концерти, навіть безкоштовні. Відтак глядачевий зал районного будинку культури ( у якому 380, а не 45 місць) дуже рідко буває заповнений.
  НЕ зважаючи на те, що і вдруге  на концерт жодного квитка попередньо продано не було, й навіть по телефону жоден  глядач не поцікавився програмою концерту, Микола Артемович наполягав на приїзді свого аматорського хору до Носівки. Втім, можливо, палкі прихильники української пісні й завідали б до будинку культури, проте, на біду, буквально за годину до концерту над містом прошуміла гроза, яка, безсумнівно, затримала їх удома.
  Натомість слова автора про те, що М.А. Литвиненко заручився моєю підтримкою та запевненнями про те, що «глядачі будуть», особисто мене просто обурили, оскільки абсолютно не відповідають дійсності. Може, «Жайвір» і справді заспіває у Носівці, але це буде тоді, коли суттєво знизиться вартість квитків на концерти цього аматорського колективу, а носівчани знудьгують за народною піснею. Втім, переконана, що це станеться не скоро. Адже і в нас є не гірші за «Жайвір» два хорові колективи, не менш заслужені і з таким же самим почесним званням «народного аматорського», яке один з яких буквально днями підтвердив новою підготовленою концертною програмою (втім, навіть на цей звітний концерт глядачевий зал  не був заповнений і наполовину), захоплюють своєю виконавською майстерністю й інші аматорські колективи. То, може, під час написання подібних статей слід керуватися різносторонньою інформацією, а не видавати бажане за дійсне. Втім, в одному таки погоджуся з автором статті: до української пісня й справді потрібно прилучатися всім й так само закликаю носівчан, щоб ні городи, ні негода, ні чарка, ні ціна квитка ніколи не заважали нам ходити на концерти, долучатися серцем до прекрасного у виконання чи то місцевих, чи то приїжджих майстрів сцени та аматорів народного мистецтва.
Я.ЧУХЛІБ,
начальник відділу культури та туризму РДА.

       «Носівські вісті» №31(9152)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»

Переглядів: 567 | Додав: Адмін | Теги: Виступ, квитки, культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024