Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Вересень » 23
11 вересня стартувала виборча кампанія. Днями Центральна виборча комісія завершила формування складу обласних, районних, міських (міст обласного значення) виборчих комісій. Нижче подаємо основні етапи проведення виборчого процесу і їх терміни.
• ДО 19 ВЕРЕСНЯ ВКЛЮЧНО -- формування складу міських (крім міст обласного значення), сільських, селищних виборчих комісій у відповідному районі.
• Перерахування коштів на підготовку і проведення місцевих виборів територіальним виборчим комісіям, починаючи з третього дня після сформування їх складу.
• 3 21 ВЕРЕСНЯ -- відкриття рахунків виборчих фондів місцевих парторганізацій, кандидатів у депутати та на посаду сільського, селищного голови.
• ПО 23 ВЕРЕСНЯ ВКЛЮЧНО -- утворе ... Читати далі »
Просмотров: 513 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

За рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щорічно проводиться фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення. Не став винятком і нинішній рік. Кошти у розмірі 156 тис. грн.були передбачені для цього програмою щодо відновлення здоров'я застрахованих осіб і членів їх сімей, за заявками страхувальників, погодженими із районними державними адміністраціями. Це на 30,5 тис. грн. менше ніж було використано в 2009 році.
Питання фінансування оздоровлення дітей регламентується Порядком фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який затверджений постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 17 (з внесеними змінами).
Просмотров: 552 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Днями в райдержадміністрації відбулася зустріч голови РДА А.Г.Красносільського з керівниками районних організацій політичних партій та рухів.
День 31 жовтня нестримно наближається, тому всім учасникам, а це передусім районні осередки політичних партій, треба набратися не лише терпіння, толерантності, а ще й долучитися до співпраці з органами самоврядування на місцях, а також з відділом ведення Державного реєстру виборців.
 Л.І. Олексенко, заступник голови РДА з гуманітарних питань, окреслила перед присутніми основні моменти участі політичних партій та рухів у виборах до місцевих рад, міського, сільських голів 2010 р. відповідно до Закону України. Деякі робочі моменти порушила у своєму виступі Т.А. Мельник, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців.
Просмотров: 476 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Вже давно минули ті часи, коли в нашому місті та й в районі був дефіцит медикаментів. Вже розміняли другий десяток років наймолодші фармацевтичні заклади: комунальне підприємство аптечний пункт №11 "Ліки України" та мережа аптек родини Балаєвих, яких на сьогодні працює п'ять. 
Старійшиною аптечної справи лишається на теренах району колишня державна аптека №19, яка нині має не лише нову форму власності, назву, але й нового керівника: тепер це приватне акціонерне товариство "Фаянс", яке окрім Носівки має ще чотири філії у Мрині, Макіївці, Рівчак - Степавнівці та Червоних Партизанах.
Очолює нині цю аптеку Ірина Анатоліївна Басенко. Спеціаліст молодий, проте поряд завжди з підтримкою та мудрою порадою батько і донедавна незмінний десятиліттями завідуючий Анатолій Миколайович, досвід яког ... Читати далі »
Просмотров: 480 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Якщо не хочеш або не вмієш добре працювати, виправдатися нині дуже легко: аргументів нині не злічити… А втім, слава Богу на Носівщині й у нашому місті немало людей, які не зважають і не звертають на труднощі, не нарікають, мовляв, коштів немає і т.д., а просто прагнуть йти будівничими життям, творити красиве, корисне, потрібне людям. Таких прикладів ми, журналісти, можемо назвати вам безліч, та й, не сумніваємось, може назвати й кожен із вас.
Скажімо, на Кобизькому шляху споруджується громадськими зусиллями літніх і молодих вуличан з головою вуличкому Миколою Третяком обіруч дитячий майданчик із фізкультурно-спортивним. Надійно підставили плече громадськості підприємці Григорій Волошин, Юрій Бровко, Іван Макаренко, Сергій Туз, інші. А ось заголовну справу зробили, вирівнюючи майданчик, райавтодорівці за меценатської підтримки ... Читати далі »
Просмотров: 669 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Що значить бути рятівником знає лише той, хто хоча б раз був на межі ризику, в умовах надзвичайної ситуації, техногенного чи природного лиха тримаючи руку на пульсі загальної безпеки  і збереження людського життя. З 23 працівників Носівського районного відділу Головного управління МНС України в Чернігівській області та його структурного підрозділу -- Носівської ППЧ-58 16 -- ті, хто завжди першими у горнилі  біди -- пожежні та водії. Причому не тільки у межах свого району, а й завжди напоготові піднятися по бойовій тривозі на поміч тим, хто її найбільше потребує. 
   За роки незалежності нашої держави  так було не раз. Наші вогнеборці допомагали локалізувати пожежу на торф’яниках у Ріпкінському районі, приборкували газовий фонтан на Прилуччині, минулоріч допомагали зупинити вогневу стихію у сус ... Читати далі »
Просмотров: 553 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

 Це ж треба, зацвіли знову каштани, повертаючи нас у весну. Природна аномалія після спекотного літа. Важко заперечити. Але в передднівок свят -- визволення Носівщини та традиційно іменинних у вересні для міста і району сприймаємо це диво із символічними алегоріями, дорогими в такій мірі цієї пори молодої, вікопам’ятної осені 1943-го, як і щорічне весняне 9 Травня…
 Бентежні, хвилюючі почуття у наших серцях у ці дні. Легко, невимушено народжуються нові вірші…
Просмотров: 503 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

У рамках відзначення 60-ї річниці з дня організації районної організації ФСТ «Колос» у Носівській ДЮСШ відбувся перший тур командних спортивних змагань, приурочений Дню фізичної культури і спорту, у якому взяли участь близько тридцяти спортсменів району. Вони показували свою майстерність у трьох видах спорту. У результаті в змаганнях з волейболу першість за Лихачівським «Маяком», друге місце виборола команда «НосівкаАгро», на третьому місці -- гравці цукрового заводу.
У настільному тенісі перемогу здобула команда ПП «Агропрогрес», на другому -- «НосівкаАгро», третім став «Маяк» з Лихачева.
Дещо перетасувалися ці команди за столами з шахами. Тут найсильнішими показали себе гравці «НосівкаАгро», дещо поступилась їм команда з Лихачева, а замикає трійку лідерів команда ПП «Агропрогрес». ... Читати далі »
Просмотров: 530 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

На даний час в системі соціального страхування діють чотири фонди: Пенсійний фонд, фонд по тимчасовій втраті працездатності, фонд страхування на випадок безробіття та фонд страхування від нещасних випадків на виробництві. А з початком нового 2011 року буде діяти закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», тобто замість внесків до чотирьох фондів вводиться єдиний соціальний внесок, який буде розділятись Державним казначейством між фондами у відповідності з встановленими законом пропорціями. Після введення закону суттєво зменшиться як адміністративне, так і фінансове навантаження на роботодавців, також значно скоротиться кількість перевірок.
Адміністратором єдиного соціального внеску закон визначив Пенсійний фонд -- як орган, який має відповідну організаційну, програмно ... Читати далі »
Просмотров: 1253 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

 Завжди особливу повагу і захоплення викликають люди, яких Бог обдарував талантом. Вони несуть красу і радість у наше життя, наповнюють його особливим змістом, байдуже в якій сфері проявляються. 
 Юрій Іванович Подольський все своє життя дарує людям свій дар творити музику -- самобутню, справжню, зріднену з серцем кожного українця від коріння і роду. Слухаєш її -- відпочиваєш душею, відновлюєшся у надії. Тому з таким нетерпінням щоразу чекають підопічні територіального центру по обслуговуванню одиноких, непрацездатних громадян кожного виступу самодіяльного художнього колективу, створеного Ю.І. Подольським, чекають зустрічі із хором ветеранів. А йому кожна така зустріч -- нове натхнення і втіха, адже заради цього живе. «Ось тільки баян вже за старенький став, дедалі більше «хрипне» його неповторний голос» -- з ... Читати далі »
Просмотров: 577 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Десятий ювілейний рік для ПП «Агропрогрес» видався непростим, як, до речі, і для більшості сільгоспвиробників області. Півтора найважливіших для формування врожаю місяця тутешні ниви не бачили нормального дощу. Та й протягом наступного періоду небувала спека весь час ставила хліборобам підніжки. А як розцінює цьогорічні здобутки «Агропрогресу» його засновник народний депутат України Іван Куровський, який постійно контролює ситуацію в господарстві?
Передусім зазначу, що І сільгосппідприємство протягом року суттєво розширило межі. Укладено договори оренди земельних паїв із багатьма жителями села Данине Ніжинського району. Отже, наступного сільськогосподарського року вони житимуть і працюватимуть у складі «Агропрогресу». 70 відсотків власників паїв із селища Ло-синівка цього ж району вже перебувают ... Читати далі »
Просмотров: 531 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Фізична культура -- складова частина загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров'я, розвиток фізичних, морально -- вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного формування її особистості, а також є складовою виховного процесу дітей, молоді та повноцінного життя.
Вони -- важливий засіб підвищення соціальної і трудової активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих запитів. 
Дитина бігає, стрибає, підтягується не тому, що її змушують це робити, а тому, що є така потреба і їй це просто подобається. Навчившись в дитячому віці любити спорт -- це вже на все життя. Саме в дитинстві закладається фундамент здоров'я людини, зрештою, її ставлення до способу і в цілому до життя.
На жаль, у нашом ... Читати далі »
Просмотров: 590 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

Нинішній рік став ювілейним для районної гімназії. Перше десятиріччя відзначає єдиний в районі навчальний заклад нового типу. Не стільки довга історія в часі, проте якісно вагома у всіх сферах функціонування. Адже зроблено багатий засів на ниві навчання і виховання підростаючого покоління. Починаючи з вересня 200 року свою роботу започаткув навчально -- виховний комплекс "школа -- гімназія", з 2003-го -- районна гімназія.
Навчальний заклад на порозі ювілею планує цілу низку заходів, запрошуючи напередодні свята і в день його проведення ветеранів педагогічної ниви, випускників, батьків та учнів носівчан та гостей міста. 
14 жовтня буде день відкритих дверей, коли всі бажаючі можуть відвідати уроки, музей, кожен з 24 кабінетів, актовий та спортивний зали, їдальню , отримати екскурсі ... Читати далі »
Просмотров: 547 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

22 вересня в усіх населених пунктах району проведено урочисті заходи (мітинги, покладання квітів, зустрічі з ветеранами) з нагоди Дня партизанської слави.

Зокрема у м. Носівці відбулось покладання квітів до братської могили партизан і радянських воїнів, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Красносільський А. Г., голова районної ради Самокиша О. П., заступник міського голови Сеник О. В., ветерани, представники трудових колективів та учнівської молоді.

Учні шкіл району відвідали учасників партизанського руху за місцем проживання, привітали їх зі святом та вручили вітальні листівки, повідомляє nosadm.cg.gov.ua.
Просмотров: 563 | Добавил: Адмін | Дата: 23.09.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024