Що це?
Багаторічна рослина з товстим м’ясистим коренем. Хрін здавна був відомим усім слов’янським народам, про що свідчить спільний корінь назви: болгарською - хрян, словенською - hren, чеською - kren, польською- chrzan. Хрін схожий на васабі, проте дешевший. Це одна з головних приправ української кухні. Раніше хрін використовували для тестування наречених, той, хто не вмів їсти хрін (його потрібно їсти слідом за розжованим шматочком м’яса чи риби), той вважався людиною, не прив’язаною до сімейного вогнища, бо хрін частенько їли на застіллях. Новачка було одразу помітно.
Яке воно?
Пекучий смак хріну обумовлений ефірною олією-аллілефіром ізотіоцианової кислоти, котра виникає в р
...
Читати далі »