Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2010 » Травень » 17
З приходом травня, здається, не лише люди, а й сама природа схиляється в поклоні перед визволителями живими і полеглими. І по-особливому ставимося до людей, чиї груди сяють орденами і медалями, кожна з яких — окрема історія героїчного подвигу солдатів і солдаток.
Лише вісім мільйонів полеглих українців вшановуємо цьогорічного ювілейного травня відомих і невідомих героїв і тих, хто не встиг ними стати.
Чимало було білих плям у тій війні. Це підтверджують спогади нинішніх ветеранів, кому випало долею діждати 65-річного ювілею довгожданої і такої дорогої Перемоги. Це вже тепер розуміємо, що люди, яким довелося жити і воювати в тих умовах, мало не щодня робили подвиг.
Носівська земля стала для сотень воїнів-визволителів вічним прихистком. Серед них ... Читати далі »
Просмотров: 686 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Як ми вже повідомляли, з січня поточного року на території району проходить державний технічний огляд автомототранспортних засобів парного року випуску, порядок проведення якого дещо змінено. Так, власник надає свій транспортний засіб для проведення діагностичного обстеження уповноваженому суб’єкту господарювання, а останній, у свою чергу, в разі відсутності недоліків в технічному утриманні транспортного засобу видає протокол перевірки технічного стану колісного транспортного засобу, дійсний протягом 45 діб з моменту видачі. На території району перевіркою технічного стану транспортних засобів для подальшого проходження державного технічного огляду займається СТО приватного підприємця М.М. Греся (м. Носівка, вул. Вокзальна, 284).
Крім того, власник транспортного засобу або уповноважений представник надає до пі ... Читати далі »
Просмотров: 611 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Зазвичай весна у гуртківців нашої станції насичена най різноманітними масовими заходами та конкурсами, участю в найрізноманітніших обласних та всеукраїнських змаганнях та виставках. Ось і нинішньої вже третій рік поспіль переможцями районних змагань з початкового технічного моделювання серед учнів 3-4 класів стають учні Носівської ЗОШ №2. Цьогоріч перемогу своїй школі принесли Таня Неровна та Владислав Ткаліч (керівник І.М. Бойко). Друге місце вибороли учні Іржавецької ЗОШ Оксана Трухан та Настя Моїсеєва (керівник Л.М. Віриченко), третіми стали учні Носівської ЗОШ №1 Наталія Кириленко та Ваня Стеценко (керівник Н.В. Кратко). Діти нагороджені грамотами та дипломами СЮТ й заохочувальними призами. Їхні керівники за підготовку команд-переможців отримали грамоти райвідділу освіти. Журі змагань також відзначили високий рівень підготовки дітей до змагань та якість вик ... Читати далі »
Просмотров: 542 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Питання, порушене газетою, чи,власне, одним з її читачів у публікації «Вулицею легендарного земляка»,мабуть, і справді, досить актуальне для нашого міста. Та, мабуть, й для всього нашого району. Пам’ятається, під час кампанії по перейменуванню вулиць ініціативна група зверталася до носівчан, в тому числі й через нашу районну газету, з пропозиціями щодо доцільності присвоєння чи зміни тієї чи іншої назви. На жаль, високої активності та допомоги в цьому питанні, зокрема, як від депутатів міської ради, так й інших пересічних носівчан -- мешканців перейменовуваних вулиць, тоді чомусь не спостерігалося. Навіть якщо зважити, що окремі назви давалися, так би мовити, «від ліхтаря» чи стали результатом сліпого калькування назв вулиць в інших містах чи селах. Очевидно, називали за тим же самим принципом, що й, скажімо, одну з невеличких зупиночних платформ Південно ... Читати далі »
Просмотров: 785 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Чисельність незайнятого населення ,що перебувало на обліку упродовж січня-квітня 201 Ороку становила 439 осіб (що становить 52,3% минулорічного показника.) Зареєстровано було 183 особи (81.7% до показника 2009р.)
Чисельність громадян,які мали статус безробітного станом на 01.05. 2010р..становила 197осіб (45.3% до показника 2009р.).
Рівень зареєстрованого безробіття на 1.05.10 р.становив 1,14%
За січень-квітень 201 Ороку службою зайнятості було працевлаштовано 148 осіб (в т.ч. 9 осіб на дотаційні робочі місця); 35 осіб проходили професійне навчання, 54 особи приймали участь у громадських роботах.
За інформацією підприємств,установ та організацій, кількість вільних
Просмотров: 475 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Як тільки Верховною Радою України було прийнято Закон «Про Державний бюджет України на 2010 рік», яким гарантовано підвищення розмірів пенсій в поточному році, в Пенсійному фонді в терміновому порядку було проведено їх перерахунки. Відповідно до положень Закону про Держбюджет прожитковий мінімум для непрацездатних громадян з 1 січня поточного року склав 695 грн., а з 1 квітня -- 706 грн. До кінця року він буде підвищуватись ще кілька разів й із 1 грудня складе 734 грн.
В травні пенсія виплачується за основними та додатковими списками, тобто, пенсіонери отримують пенсію поточного місяця, нараховану за попередніми нормами, та доплату, нараховану згідно положень Закону про держбюджет -- 2010. В поточному місяці проведено також перерахунок за січень та лютий місяці. В подальшому буде пр ... Читати далі »
Просмотров: 468 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Цьогорічний шостий обласний конкурс юних виконавців на народних інструментах "Струни серця" став особливо пам'ятним і хвилюючим для акордеоністки третього класу Носівської школи мистецтв Марійки Буряк та баяніста, випускника школи Богдана Данилка. Для Марійки це був конкурсний дебют і вибороне друге місце серед 23 учасників молодшої групи з багатьох шкіл області - досягнення вагоме. Богдан також не підвів, виборовши почесне третє місце у старшій категорії. Безперечно, і для вихованців школи, і для викладачів,І.М.Михед та В.Ю.Куцого, як і для інших колег - це ще й підтвердження їхньої педагогічної майстерності.

Просмотров: 527 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

 Я завжди довіряю людям і вважаю, що добрих, порядних, чесних -- у світі значно більше. На жаль, буває, що зустрічаються зовсім протилежні, від чого надовго залишається гіркий осад в душі.
 Хочу розповісти, як мене «пошили в дурні». Можливо, це допоможе комусь такому ж довірливому у житті. Тим більше, про подібний випадок, який трапився зі мною, я почула вже згодом.
 …До нас завітав монтер району електромереж О. О. Василенко, аби поміняти електролічильник. Здавалось, милий, ввічливий молодий чоловік зробив свою справу. Ми з чоловіком йому подякували, навіть з чайовими, так би мовити. Пізніше виявилося, що прикро помилились у його порядності, бо скоро із РЕМ прийшов рахунок за використані 633 кВт електроенергії. І це тоді, коли, як буквально перед цим повніст ... Читати далі »
Просмотров: 852 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

Донині ми залюбки смакували хлібом, випеченим ВАТ «Ніжинський хліб». Фірмовий магазин підприємства реалізує його покупцям у широкому асортименті -- житній, пшеничний -- в хлібинах, паляницях, пампушках, батонах... Багатьом літнім людям дуже подобаються булочки «Піонерські», кажуть, вони додають молодості. А які були паски до Великодня! Черга до ларка не міліла цілодень.
 Така ж смачна ніжинська здоба -- булки, тістечка в асортименті, пряники, а торти -- вище будь-яких похвал! Та й навіщо слова, як оцінку дають фахівці. Впродовж року ДП «Чернігівстандартметрологія» тільки на «відмінно» оцінювало продукцію ніжинських хлібопекарів. І наразі ВАТ «Ніжинський хліб» -- перший претендент в переможці в регіональному конкурсі «Чернігівська якість» і кандидат у лауреати конкурсу « ... Читати далі »
Просмотров: 505 | Добавил: Адмін | Дата: 17.05.2010 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024