Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Жовтень » 05
Комунальна служба з числа тих, для кого «гарячий» сезон триває впродовж усього року, проте пік найбільшої напруги припадає саме на осінньо-зимові холоди. І з кожним роком цей іспит для трудівників КП «Носівка-комунальник» стає все більш суворішим, вимогливішим на професіоналізм, вміння оперативно реагувати в нестандартних ситуаціях, швидко вирішувати проблеми, серед яких не буває дріб’язкових, адже йдеться про добробут чималої когорти жителів Носівщини, які користуються комунальною системою водозабезпечення та водовідведення або ж і мешкають в житлі комунальної власності.
Якою ціною працівникам цієї служби вдається тримати свою варту на мілині фінансів з багатьма дірками потреб, зокрема й в оновленні чималої кількості обладнання, працездатний вік якого вже скінчився -- питання швидше риторичне, відповідь на нього очевидна щодоби, кожна з яких приносить комунальни ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

З появою на землі писемності джерелом знань завжди була й залишається книга. Як на мене, відвідини бібліотеки є життєво необхідними не лише для школярів чи студентів, а й для більшості пересічних громадян. Улюбленим місцем для занять та „тихого” відпочинку носівчан є читальний зал Носівської центральної районної бібліотеки. Тут можна отримати необхідну навчальну літературу й почитати популярні газети та журнали „Дім, сад, город”, „Приусадебное хазяйство”, „Огородник”, „Успехи и поражения”, „Отдохни”, „Лиза”, „Натали”, „Факты”, „Порадницю”, „Деснянську правду”, „Гарт”, „Носівські вісті”. А господинею цього прекрасного закладу є чудовий фахівець бібліотечної справи, ветеран праці Олександра Іванівна Федченко, яка свого часу всі тонкощі цієї непростої справи опановувала в Ніжинському культосвітньому училищі.
З дитинства маленькій Саші подобалося читати казки, а ще -- грат ... Читати далі »

Просмотров: 609 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

В Носівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІII ст. №3 на передодні Дня Європейської спадщини з метою ознайомлення учнів із сучасними тенденціями міжнародної інтеграції і з внутрішнім та зовнішнім курсом України, щодо Європейської інтеграції для учнів старших класів вчителем географії Кириленко Ніною Миколаївною була проведена відкрита виховна година «Віртуальна подорож Європою» у формі конференції.
 Учасники конференцій «делегати від країн членів ЄС», ознайомили учнів з історією створення Європейського Союзу, його гімном, прапором, з країнами-засновниками ЄС та країнами, ЯКІ Є його членами сьогодні. Були виготовлені і презентовані державні символи кожної країни та дана характеристика особливостей кожної держави. Відзначили, що сучасна Європа показує всім країнам світу модель мирного співіснування багатьох народів, де кожен не тільки не втрачає свого особистого національного колориту, а ... Читати далі »

Просмотров: 614 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

Осінь – чудова пора для відпочинку та задоволення мисливської пристрасті, любителів „тихого” грибного полювання. Де ще, як не в лісі, краще всього вдається побути в гармонії з самим собою та оточуючою тебе природою. Втім, на жаль, багато хто з відпочиваючих йде у ліс не другом, а споживачем, абсолютно не переймаючись, що це також живий організм, якому також „болять” зрубані чи спиляні дерева, спалені недбало покинутим вогнищем ділянки зелених насаджень чи засмічені туристами посадки та урочища. Втім, всі ці проблеми непокоять не лише природу, а й нас, працівників лісу. Скільки разів доводилося локалізувати стихійні сміттєзвалища обабіч асфальтівки, що веде з Носівки до Мрина, попід лісом, що біля села Дебреве. З лісу живемо, збираючи там гриби та ягоди, у ньому відпочиваємо серцем і душею, і чим же йому віддячуємо?!  Складається враження, що наразі пора ... Читати далі »
Просмотров: 621 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

Освітяни району активно включилися в обговорення Закону України «Про внесення змін до Конституції" України».
23 вересня цього року на нараді директорів шкіл, позашкільних навчальних закладів та завідуючих дошкільними установами особливо жваву дискусію викликало питання структури парламенту та системи виборів. Зокрема висловлювались думки з приводу недоцільності створення двопалатного парламенту в нинішніх економічних умовах та неефективності роботи даної державної інституції. Більшість присутніх відстоювали позицію щодо запровадження змішаної системи виборів. Оскільки досвід попередніх виборів, під час яких діяли мажоритарна та пропорційна системи, засвідчив, що регіони представляють люди, які не проживають в даній місцевості, а тому не знають проблем і не завжди можуть впливати на їх ефективне вирішення. Пропорційна система . на думку учасників обговорення, не ... Читати далі »
Просмотров: 563 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

   Носівський край – край річок, лісів, боліт, луків та полів. В районі протікає 8 річок довжиною більше 10 км : Остер, Старий Остер,  Дівиця, Баба, Молофа, БН(без назви), Носівочка, Струга.                Загальна довжина – 154,4 км. Три із них беруть початок на території Носівського району( р.Молофа, р.Дівиця та р.Струга).
        Силами працівників Мринської експлуатаційної дільниці Ніжинського міжрайонного управління водного господарства у вересні 2009 року облаштований витік річки Струга.
        Річка Струга має довжину 14.9 км, впадає в річку Носівочка з правого берега  на 4 км від гирла, відноситься до басейну річки Остер. Витік річки знаходиться на 3км східніше від м.Носівка  та на 3 км  західн ... Читати далі »

Просмотров: 1367 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

Минулої неділі о 6.00 ранку на автодорозі Жовтень-Носівка водій автомобіля „Рено” Філоненко С.М. 1963 р.н. здійснив наїзд на дорожній знак, з’їхав у кювет та перекинувся. Внаслідок ДТП пасажири автомобіля Прищепа Д.С. 1990 р.н. та Надтонка Ю.В. 1981 р.н. отримали тілесні ушкодження. Водій від отриманих травм помер.
На жаль, ситуація на дорогах Чернігівщини, й Носівщини зокрема, не зважаючи на вжиті попередньо працівниками ДТП заходи, продовжує залишатися складною. Так, з початку року на території району було скоєно понад тридцять дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких загинуло близько двох десятків людей. Й рік ще не закінчується. Попереду -- його найскладніший, найнебезпечніший осінньо-зимовий період. З огляду на якість наших „демісезонних” доріг та швидке настання сутінків учасникам дорожнього руху або кожна поїздка була в радість та завершувалася щасливо слід ... Читати далі »
Просмотров: 632 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

Під егідою Міністерства внутрішніх справ України спільно з райвідділом освіти та відділом у справах молоді та спорту Носівської РДА відбулися зональні змагання турніру з футболу серед учнів 1994-96 р.н. „Золота осінь”. Перший етап цих змагань проходив одночасно в трьох населених пунктах нашого району -- Лихачеві, Степових Хуторах та Носівці, де перемогу в цікавій та напружений боротьбі здобули юні футболісти Червонопартизанської, Коломійцівської та Носівської міської №2 шкіл. Наступного дня переможці визначали між собою кращого з кращих, команду, яка достойно б могла представити Носівщину на третьому зональному етапі турніру „Золота осінь” , який має пройти у Ніжині. Після серії таких же напружених та не менш емоційних матчів, які відбулися напередодні, путівку до Ніжина разом з кубком переможця отримали юні футболісти з Червоних Партизан. ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: Адмін | Дата: 05.10.2009 | Комментарии (0)

теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024