Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
Головна » 2009 » Жовтень » 5 » Комунальники до осінньо-зимової вахти готові
15:31
Комунальники до осінньо-зимової вахти готові
Комунальна служба з числа тих, для кого «гарячий» сезон триває впродовж усього року, проте пік найбільшої напруги припадає саме на осінньо-зимові холоди. І з кожним роком цей іспит для трудівників КП «Носівка-комунальник» стає все більш суворішим, вимогливішим на професіоналізм, вміння оперативно реагувати в нестандартних ситуаціях, швидко вирішувати проблеми, серед яких не буває дріб’язкових, адже йдеться про добробут чималої когорти жителів Носівщини, які користуються комунальною системою водозабезпечення та водовідведення або ж і мешкають в житлі комунальної власності.
Якою ціною працівникам цієї служби вдається тримати свою варту на мілині фінансів з багатьма дірками потреб, зокрема й в оновленні чималої кількості обладнання, працездатний вік якого вже скінчився -- питання швидше риторичне, відповідь на нього очевидна щодоби, кожна з яких приносить комунальникам щонайменше одну-дві аварійні ситуації різного типу і рівня складності. Більшість з них залишаються непоміченими для користувачів послугами підприємства і, думається, це найточніший показник достойної роботи комунальників, нарівні з визнанням досвіду і професійності їх керівника М.М.Чередниченка, нагородженого цьогоріч до Дня міста Почесною грамотою райдержадміністрації (?).
Не здають свої позиції комунальники і на порозі чергового сезону холодів, підготувавшись до нього традиційно заздалегідь.
-- Сьогодні КП «Носівка -- комунальник» у стовідсотковому озброєнні готове зустріти новий сезон негоди, -- говорить Микола Миколайович. -- Профілактичні роботи проведені на всіх насосних станціях, артезіанських свердловинах, станціях захисту і управління насосними станціями, а також насосній станції по перекачування нечистот. Підготовлена водопровідна мережа, яка нині має протяжність 76 кілометрів. Крім того, проведено технічний огляд і обслуговування всіх оглядових колодязів, пожежних гідрантів, відремонтовано каналізаційно-насосну станцію із заміною обладнання на енергозберігаюче і сучасне. По можливостях приведені до ладу також п’яти- та двоповерхові будинки, які знаходяться у комунальній власності, у робочій готовності спецтехніка тощо.
Словом, холоди і цього року не застануть нас зненацька, були б тільки добросовісними споживачі, вчасно сплачуючи, зокрема за користування водою та водовідведенням. Хоча останнім часом іде тенденція на зменшення кількості боржників, на сьогодні ми все ще маємо заборгованість від населення тільки за послуги водозабезпечення на чималу суму 76 тис.грн. та ще 26 тис.грн. -- квартплати та технічно-санітарного забезпечення. Від організацій, установ та підприємств заборгованості немає. А ось з вивозом сухого побутового сміття навпаки: з населенням менше проблем, ніж, наприклад, з приватними підприємцями, більшість яких економлять на замовлення спец транспорту, завантажуючи урни та контейнери загального користування.
Загалом же, працювати на збиток і повсякчас в огромі турбот комунальники вже звикли, однак це далеко не значить, що так має бути і буде надалі. Принаймні вже сьогодні ми впевнено взяли курс на досягнення позначки стовідсоткового відшкодування за послуги від далеко недостатніх вісімдесяти п’яти. Тож поки що невідомо чи ще до кінця цього року, чи вже з початку наступного за користування водою та водовідведенням споживачам доведеться платити більше, щоправда не набагато. Підвищення тарифної ставки складатиме приблизно одна гривня. Нині, нагадую, тариф складає 2,70 грн. за куб.м. води, а щодоби ми підіймаємо з 450-метрової глибини по 1000 кубів води. Але у будь-якому разі ніякі погодні умови, сезонні негаразди чи фінансова нестабільність не на перешкоді нашому підприємству продовжувати надійно і безперебійно забезпечувати населення життєво необхідними послугами.
Т. ДАНІШ.

         «Носівські вісті» №40(9108)

Читайте інші матеріали «Носівських вістей»


Переглядів: 655 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
теги
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024