Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 03
Тиждень
Свят у нашому житті немало: добрих, пам’ятних, дорогих, рідних, високих, хвилюючих, великих і просто свят. Та Новорічне -- особливе, бо воно в зворушливих, споминах з дитинства, увійшовши назавжди в свідомість очікуванням і передчуттям світлої казки, бажанням і здійсненням найзаповітніших мрій, радісних надій і сподівань.
 Нашому першому повоєнному поколінню випало відроджувати Новорічне свято після заборони його в 1918 році, як буржуазно-релігійного забобону. Це були ще відносно нелегкі роки, коли в школі замерзало чорнило в чорнильницях й нагрівалися хіба що наприкінці весни. 
 І все ж свята Нового року чекали з надзвичайним піднесенням, вручну готували прикраси на ялинку, хоч уже пізніше з кожним роком додавалось до них все більше фабричних прикрас, заможнішими з кожним роком ставали подарунки. Цим святковим настроєм, з канікулами і Різдвом жили, вважай, два тижні, трохи сумуючи, що все гарне має колись закінчуватися і надто невчасно, бо вже Щедрик і засівалки на Василя відбувались без відриву від навчання.
 Одну деталь, яку випустив із цієї веселої ноти. Ялинки прикрашали в ті часи переважно в громадських місцях -- школах, клубах та в небагатьох родинах. Однак навіть маленькими серцями попри мажорно-опимістичний тон дитячого віршика про зрубану ял ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Інвалід війни, житель села Селище Михайло Шульга, який все життя трудився водієм колгоспу імені Стратилата, страждав на сечокам’яну хворобу. Сподівався на медикоментозне лікування. Але хірург -- уролог Олександр Миколайович Хіняєв, обстеживши ветерана, сказав:
-- Вихід один -- лише операція, бо крупний камінь може перекрити канал.
 84 -- річному пенсіонеру не просто було згодитись, коли жодного разу в лікарні не лежав, бо не скаржився на здоров’я. Батька переконала дочка, директор Носівського коопунівермагу Ольга Михайлівна Чучупа: -- Олександру Миколайовичу можна довірити своє здоров’я. Досвідчений уролог робить складні операції. Окрім видалення каменів, оперує чоловіків, у яких аденома, навіть у досить солідному віці. 
Правда, один старик обійшов його, поїхавши в обласну лікарню. Але там не взялися, зваживши на поганий аналіз. Прийшов до Хіняєва, який успішно його прооперував. А скільки випадків, коли прооперовані у київських лікарнях з ускладненнями звертаються до Олександра Миколайовича. Але він не посилає їх туди, де лікувалися. Бо окрім того, що лікар від Бога, добра, ерудована і щира людина, знається в історії України, народних традиціях, ще й гумором володіє. Від цього у хворих піднімається настрій і недуга відступає.
Михайла Шульгу Хіняєв оперував разом із завідуючим хір ... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Тиждень
Укотре, м’яко кажучи, розчарувала відверта бійка в парламенті, яка, звісно, нічого спільного не має з депутатською діяльністю. Бютівці блокували роботу сесійної зали, зав’язуючи свою волю більшості. Регіонали, натомість, повважавши за ганьбу при їх чисельній перевазі вкотре відступати перед цинічним зловживанням демократією, опустили представників опозиції з «барикад». Так, зрештою, спільно похоронили демократію знову. Всього кілька хвилин конфлікту з кров’ю й цього вистачило для «струсу мозку» всій Україні, а заодно, щоб і світ побачив нашу державу в досить нецивілізованому обличчі. А якщо зважити ще й на коментар до події голови Верховної ради Володимира Литвина про «ланцюги, монтувалки, важкі замки» і таке інше аж до закликів стріляти, то сценізований і досить таки довгий та мирний майдан від опозиції в минулому видається просто новорічною феєрією. Вона, зрештою, й завершилася цирковим номером балансування нашої держави на дроті та вкотре втраченими безплідними роками для добробуту людей.
 І ось, нарешті, новий Президент, Уряд, здобувши на виборах мандат довір’я, взялися надолужувати втрачене і чекають, звісно, на підтримку депутатів законодавчим полем. Та, як бачимо, не розколиханий майдан-2 знайшов продовження в сесійній залі й завершився далеко не новорічним сюжетом -- справжнісінькою бійкою.
Переглядів: 441 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

Діалоги голови облдержадміністрації Володимира Хоменка із представниками ЗМІ увійшли вже, вважай, у щомісячну традицію. Грудневий відбувся у навіть у ширшому форматі: в прес-конференції взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, керівники ряду обласних управлінь та служб, представники громадськості. І хоч загальною темою, окресленою губернатором для спілкування був підсумок за нинішній рік та перспективи соціально-економічного розвитку Чернігівщини, однак у журналістів було не менше питань і щодо здійснюваних реформ, зокрема й адміністративної.
 Що стосується підсумків 2010 року, то він став поворотним в житті держави й області зокрема, -- відзначив голова ОДА. Головний результат в тому, що нарешті запрацював промисловий комплекс, який, починаючи з червня, демонструє позитивну динаміку в цілому ряді галузей, в інших -- помітно скорочено відставання.
 Добрий знак для Чернігівщини -- зростання інвестицій у основний капітал, а загалом у області реалізується майже 180 інвестиційних проектів, супроводжуваних органами влади як на обласному, так і на місцевому рівнях. У рамках Регіональної програми розвивається споживчий ринок, при цьому виконавча влада в межах повноважень здійснювала організаційні та регуляторні заходи по стриманню цін та стабілізації цінової ситуації на продовольчому ринку. Укладені меморандуми узгоджених дій між ОДА та виробниками про ... Читати далі »
Переглядів: 441 | Додав: Адмін | Дата: 03.01.2011

теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024