Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 3 » З ОЛЕКСАНДРОМ ХІНЯЄВИМ: «Ветерани потребують особистої уваги медпрацівників, живіть довго дорогі наші старики…»
21:43
З ОЛЕКСАНДРОМ ХІНЯЄВИМ: «Ветерани потребують особистої уваги медпрацівників, живіть довго дорогі наші старики…»
Інвалід війни, житель села Селище Михайло Шульга, який все життя трудився водієм колгоспу імені Стратилата, страждав на сечокам’яну хворобу. Сподівався на медикоментозне лікування. Але хірург -- уролог Олександр Миколайович Хіняєв, обстеживши ветерана, сказав:
-- Вихід один -- лише операція, бо крупний камінь може перекрити канал.
 84 -- річному пенсіонеру не просто було згодитись, коли жодного разу в лікарні не лежав, бо не скаржився на здоров’я. Батька переконала дочка, директор Носівського коопунівермагу Ольга Михайлівна Чучупа: -- Олександру Миколайовичу можна довірити своє здоров’я. Досвідчений уролог робить складні операції. Окрім видалення каменів, оперує чоловіків, у яких аденома, навіть у досить солідному віці. 
Правда, один старик обійшов його, поїхавши в обласну лікарню. Але там не взялися, зваживши на поганий аналіз. Прийшов до Хіняєва, який успішно його прооперував. А скільки випадків, коли прооперовані у київських лікарнях з ускладненнями звертаються до Олександра Миколайовича. Але він не посилає їх туди, де лікувалися. Бо окрім того, що лікар від Бога, добра, ерудована і щира людина, знається в історії України, народних традиціях, ще й гумором володіє. Від цього у хворих піднімається настрій і недуга відступає.
Михайла Шульгу Хіняєв оперував разом із завідуючим хірургічним відділенням ЦРЛ Володимиром Ященком та завідуючим реанімаційним відділенням Володимиром Коваленком. Операція, як завжди, пройшла успішно. Ветеран, позбавлений тяжких болей, почуває себе добре. 
Володимир Павлович наводить статистику. Цифри говорять про те, що за 9 місяців прооперовано 380 хворих, амбулаторно -- 370. А це відповідальність за здоров»я і життя кожного. Перед тим, як лягти на операційний стіл, хірурги враховують патологію тих чи інших органів. Окрім вдало проведеної операції, не менш важливе значення має післяопераційний період. Тут залежить від професійності і людяності медсестер. А вони у відділенні -- досвідчені, працюють за покликанням. Дбайливо доглядають хворих, яких оперують також хірурги Руслан Шульга та Олександр Драга, лор Олександр Жадько.
 Олександр Хіняєв три дні на тиждень -- у понеділок, середу і четвер обстежує хворих в УЗД -- кабінеті. До нього постійно великі черги. Щоб їх зменшити, склав графік прийому жителів міста та сіл району. Для глибшого обстеження простати у чоловіків є датчик, який Хіняєву подарував німецький благодійний фонд, чого немає в інших районних лікарнях. Уролог зі складних питань оперативного втручання і лікування співпрацює із своїм достойним вчителем, завідуючим урологічним відділенням обласної лікарні, головним урологом області, заслуженим лікарем України Остапом Рожилом. Остап Андрійович у 70-их роках минулого століття працював завідуючим хірургічним відділенням Носівської ЦРЛ, його дружина Наталія Василівна -- лором. Тепер в обласній лікарні ціла династія лікарів Рожил. Поруч з батьком працює його син. Лікарі -- другий син і невістки, рідна сестра. Носівка для подружжя та їх дітей залишилась доброю згадкою, а носівчани бажаними хворими, яких успішно оперують, надають кваліфіковані консультації і поради.
Після переходу Остапа Андрійовича в обласну лікарню в Носівській тривалий час не було уролога. Хворі лікувалися в Ніжинській міській та обласній лікарнях. З приходом Олександра Хіняєва туди немає потреби звертатися. Якщо на базі Бобровицької ЦРЛ планується відкриття зонального хірургічного центру, то у Носівській ЦРЛ є всі підстави відкрити урологічний центр. Глибокопрофесійні якості лікаря Олександра Хіняєва, який блискуче оперує, лікує, обстежує і надає кваліфіковану допомогу хворим вдома. Добрі відгуки зробили його відомим далеко за межами району.
-- Після повернення здоров»я лікарі пропонують санаторно -- курортне лікування. Путівки замовляє управління праці та соціального захисту населення. В районі проживає 2403 учасники, 239 інвалідів війни та прирівняних до них, 116 учасників бойових дій. Ветерани лікуються в санаторіях «Салют» (Одеса), «Батьківщина» (Трускавець), «Ветеран» (Алушта), «Перемога» (Київ) та «Слава» (Миргород), -- говорить головний спеціаліст відділу контролю по обслуговуванню інвалідів, ветеранів війни та праці Олена Кононець.
-- Наші шановні ветерани оздоровляються і в обласному госпіталі. Цьогоріч там побувало майже 50 чоловік. Прохання всіх бажаючих задовольняємо. Завжди йде на зустріч головний лікар Володимир Товчига. В лікувальному закладі для цієї категорії хворих створені комфортні умови проживання, безоплатне лікування. Працюють досвідчені лікарі, медсестри, які з великою повагою ставляться до фронтовиків, котрі дорогою ціною вибороли Велику Перемогу над німецько-фашистськими загарбниками. Відбудували і створили могутню країну, виростили і виховали дітей, які стали достойними своїх батьків. Тому заслужили на спокійну і здорову старість, -- зазначив завідуючий поліклінічним відділенням Володимир Іванович Буняк. 
 Особливо близька ця проблема Олександру Хіняєву, чий батько теж був фронтовиком. Тому по-синівськи ставиться до тих, хто віддав своє здоров’я, а то і життя у кровопролитній війні. Серед них був і Михайло Шульга, який новий рік зустрічатиме в колі своєї сім»ї. Болі вже не турбуватимуть старого ветерана, від яких позбавив лікар. І не тільки його відколи Хіняєв працює в ЦРЛ. Наче недавно приїхав на роботу після закінчення Донецького медичного інституту. Підростають діти. Микола, учень 9 класу Носівської гімназії, доньці Марійці виповнилось 2 роки. Дружина Людмила Олександрівна -- теж медик, працює в рентгенкабінеті. Буває чоловік направляє до неї своїх хворих для всебічного обстеження.
Ординаторська, як штаб хірургічного відділення. Здавалось би тут лікарі повинні відпочивати після складних операцій. Аж ні. Описують історію хвороб, надають інформацію для звітів, приходять до них на прийом. Документально -- консультативна робота забирає багато часу. Виконавши її, хірурги обходять хворих. І коли вони встають з ліжка, ходять по коридору, що свідчить про те, що настає видужання. А потім, коли виписуються з надією жити і працювати при доброму здоров’ї, то найбільше щастя для лікаря. Дякують своїм рятівникам, в яких золоті руки і щедре серце.
Такий Олександр Хіняєв, лікар з великої літери, головний уролог району. Про нього так скаже кожен, кого він оперував і лікував -- і молодий, і ветеран. 


 МИКОЛА КОХАН. 

«Носівські вісті» №1(9177)

Переглядів: 741 | Додав: Адмін | Теги: допомога, інваліди, медицина | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024