Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2011 » Січень » 20
 Тиждень
Усе в житті починається з малого. Пам’ятаєте? «Із зернини -- хліб, з промінчика -- зоря»… Стосується, безперечно, це, насамперед, духовних цінностей, бо в матеріальній сфері діють зовсім інші закони.
 Я наразі мовлю про духовне, порушуючи надзвичайно широку тему, яку можна коментувати з висоти досвіду найчисленнішими прикладами стосунків між людьми -- в родині, між сусідами, в суспільстві тощо. А втім, мене схвилював до глибини душі останній переказ на благодійний рахунок Спілки ветеранів Афганістану. Далеко не скромні свої 100 гривень внесла на пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам вчителька-пенсіонерка, не назвавши свого імені, як було це не раз в ході цієї доброчинної акції.
 Переважним числом звичайними людьми, пересічними громадянами з числа земляцької родини зібрано близько тридцяти тисяч гривень. Із своїх скромних заощаджень переказували кошти на пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, відчуваючи, безперечно, свій борг перед поколінням захисників Вітчизни, яке обпалила остання в минулому столітті війна. До того ж у мирний час, війна на чужій землі, якої могло, зрештою, й не бути. Але совість, пам’ять, мудрість не дають права на байдужість багатьом людям Носівщини, сини і внуки яких хай і не звідали того, що випало на долю понад сотні юних земляків, але поруч із ними могли бути і їхні сини, в ... Читати далі »
Переглядів: 663 | Додав: Адмін | Дата: 20.01.2011

2011 - Рік партизанського руху
 У серці мішаного лісу, що обіймає Носівський і Ніжинський райони, є святе місце для кожного із нас -- урочище Орішне, де височіє обеліск полеглим партизанам. На ньому викарбувані два написи: « Тут в 1918-1919 роках базувались загони партизан Носівщини і перебував Чернігівський повстанський штаб М.Г. Кропив’янського»; «У 1941-1945 роках знаходився підпільний Носівський райком партії і формувався партизанський загін під керівництвом М.І. Стратілата, який виріс в партизанське з’єднання «За Батьківщину» 
(командир І.М. Бовкун)». Крім того, саме на цьому місці восени 1943 року формувався партизанський загін ім. Шукаєва.
 З історичних документів та спогадів очевидців достовірно відомо, що започаткував партизанський рух на Ніжинщині М.Г. Кропив’янський, 120-річний ювілей від дня народження якого Ніжинщина пам’ятно відзначила 16 грудня 2009 року. Саме з Ніжином нерозривно пов’язана його доля. Тут він закінчив училище і здав екстерном іспит за курс гімназії, звідси був мобілізований в царську армію, де пройшов полкову школу і Чугуївське військове училище. З початком першої світової війни у 1914 році М.Г. Кропив’янського направляють на Південно-Західний фронт, що проходив на території Західної України. У полум’ї тієї війни він був чотири рази поранений, за проявлений героїзм у боя ... Читати далі »
Переглядів: 840 | Додав: Адмін | Дата: 20.01.2011

Абітурієнт-2011
Ще п’ять місяців до завершення навчального року, але для одинадцятикласників вже розпочинається гаряча пора. Трохи більше місяця, як минула реєстрація на пробне тестування,на часі -- реєстрація на участь в ЗНО -2011.
Фахівці стверджують, що нинішня кампанія проведення зовнішнього незалежного оцінювання набагато спрощена у її організації. Проте скільки б не говорили про безстресовість процедури, напруга залишається.
 Директор Українського центру оцінювання освіти І.Лікарчук розказав, що всі бажаючі вступати у виші в нинішньому році зможуть зареєструватися на проходження тестування починаючи з 1 січня по 28 лютого. Цей день буде останнім для відправки документів, оскільки дата буде фіксуватися по штампу на конверті.
Новацій буде чимало.
По-перше, спрощено процедуру реєстрації для ЗНО. Якщо раніше аби зареєструватися потрібно було особисто бути присутнім в регіональних пунктах. Тепер абітурієнти зможуть з офіційного сайту Українського центру оцінювання якості освіти http\\www.testportal.gov.ua скачать пакет документів. Інтернет зараз є у всіх відділенням Укрпошти. Заповнені вдома бланки можна відправити поштою в регіональний пункт, адреса якого вказана на сторінці http\\www.testportal.gov.ua /index.php/text ... Читати далі »
Переглядів: 602 | Додав: Адмін | Дата: 20.01.2011

Місяць за місяцем
 Мабуть, годі й намагатися характеризувати серединний місяць зими яскравіше, ніж це вже зробила видатна українська поетеса Ліна Костенко:
Дзвенять у відрах крижані кружальця.
Село в снігах, і стежка ані руш.
Старенька груша дихає на пальці,
їй , певно, сняться повні жмені груш.
Їй сняться хмари і липневі грози,
Чиясь душа, прозора, при свічі.
А вікна сплять, засклив мороз їм сльози.
У вирій полетіли рогачі.
Дощу і снігу наковтався комин,
і тин упав, навіщо городить?
Живе в тій хаті сивий-сивий спомин,
улітку він під грушею сидить.
І хата, й тин, і груша серед двору,
і кияшиння чорне де-не-де
Все згадує себе в свою найкращу пору.
І стежка, по якій вже тільки сніг іде...
 Звісно, діждавши середини січня, до цього вже вдосталь натішившись ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: Адмін | Дата: 20.01.2011

теги
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024