Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Липень » 13
 «З любові й дум тужаво сходить жито,
З ненависті -- кукіль і лобода,
Коли вже жито є, то будем жити,
Бо нам, мільйонам, що одна біда?»
О. Нестеренко «Джерело життя»
 Напевне, недарма слова життя і жито одного кореня. Тому й уявити людство без цієї культурної рослини непросто, хоч вважається другим важливим після пшениці злаком. Загальновідома, як говориться, прописна характеристика продовольчої цінності жита визначається значним вмістом у зерні білків (12,8%) та вуглеводів (69,1%). Повноцінні білки плюс незамінимі в людському харчуванні амінокислоти (лізин, аргінін тощо), велика кількість легкозасвоюваних вуглеводнів і цілої низки важливих вітамінів (А, В1, В2,В3,В6, РР,С) дають підстави стверджувати: якщо пшениця -- королева, то жито -- таки король. 
 Житній хліб хоч і має значну калорійність, високопоживний (в одному кілограмі -- 2481,2 калорії), однак він, окрім сили, дарує й молодість. 550 грамів житнього хліба цілком достатньо для людини, аби забезпечити повністю залізом і фосфором, на 40 відсотків -- кальцієм. Ненасичені жирні кислоти, які містяться у зер ... Читати далі »
Переглядів: 1029 | Додав: Адмін | Дата: 13.07.2010

У вікопомному червні 1941 року ми малі й ще безтурботні цього словосполучення не знали й не розуміли, наскільки велика біда увірвалась у наше розмірене, мирне життя. Голопузі і босоногі, з вічними «циплятами» на ногах ми гамірливими ватагами гасали по центру, набиваючи кишені брудних, латаних-перелатаних штанців різнокольоровими камінцями з гранітної бруківки центральної шосейної дороги. Осідлавши суху соняшникову стеблину із загнутим кінцем ми лиш гралися у «війнушки», уявляючи себе бравими кавалеристами. Увесь центр, від хлібопекарні, розташованої тоді навпроти готелю, до зарослих лепехою берегів річки Носівочки і аж до лікарні був полем нашої битви, де кожен почувався героєм. 
Тоді ще ми не розуміли, чому дорослі тітки і дядьки так суворо і сумно раз-по-раз звертають погляди на захід, а наші матері стали такими знервованими і боязкими. За найменшу провину, на яку раніше й увага не зверталася, тепер лаяли і шмагали лозиною. А ми, розмазуючи сльози по брудних щоках, за кожної можливості все одно втікали у свої бур’яни, продовжуючи свою іграшкову війну і навіть не підозрюючи, що розпочалася справжня, де вбиті не встають і переможені не міняються місцями з переможцями.
… Десь далеко, у бік Ніжина, у вечірніх сутінках величезним червоним язиком палахкотіло полум’я, глухо лунали вибухи. Бабусі, дивлячись у небо, накладали на себе хресне знамення, а дядьки-пенсіоне ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Адмін | Дата: 13.07.2010

Тема взаємин батьків і дітей -- певно, найтонша в моральному аспекті людських відносин. І напевно, немає найважчої зради, ніж найдорожчих, найрідніших людей. В однаковій мірі боляче її відчувати і батькам, яким не виявилося місця в серці дитини, і дітям, які змалку стали зайвими для своїх батьків. Причини бувають різні, проте виправдати можна лише одну -- смерть. Всі інші, на мою думку, просто елементарна байдужість і невдячність за щастя створити і мати справжню родину, мати можливість притиснути до грудей, відчути серцем маленьку крихітку, яка дивиться на тебе усміхненими оченятами і вважає тебе найкращою, найріднішою людиною на землі. Скажіть, що може бути важливішим на цьому світі? Хіба лагідні і мужні синівські обійми схилених роками і працею батьків. Втім всі ці роздуми, на жаль, для багатьох у нашому суспільстві так і залишаються чужими. У них зовсім інші категорії цінностей і ставлення до них. Як результат -- державні дитячі заклади не пустують, а часом переповнені, дітей із статусом сирота та позбавлених батьківського піклування не меншає, росте і число безпритульних, вуличних дітей, які просто нікому не потрібні. У кожного з них своя доля і своя трагедія, свій шлях, який привів їх на вулицю, кинувши, як мовиться, на природній відбір. І вони виживають, як уміють. Тільки вже за своїми, вуличними законами, де немає місця доброті, високим почуттям і цінностям, які для більшості людей -- святі. І щоб розтопити зашкарублі їхні душі, всели ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: Адмін | Дата: 13.07.2010

теги
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024