Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Січень » 18
 Серед городніх культур картопля вже давно зайняла чільне місце. Під її посадки щороку відводяться значні площі на дачних та присадибних ділянках. І не секрет, що при вирощуванні «другого хліба» більшість городників докладають колосальну фізичну працю та ще й витрачають немалі гроші на придбання органічних і мінеральних добрив та хімікатів. В кінцевому ж результаті отримують досить-таки посередню врожайність (в кращому випадку - 120-150 кг бульб з однієї сотки), яка далеко не виправдовує вкладених зусиль і коштів.
 Основна причина такого невтішного стану справ - повсюдне використання виродженого насіннєвого матеріалу, вкрай ослабленого різноманітними інфекційними хворобами. Тут вже ніякі агротехнічні прийоми підняти врожайність не допоможуть. Звичайно, цю проблему можна вирішити, придбавши елітну посадкову картоплю в спеціалізованих насінницьких господарствах. Та враховуючи, що насіннєві бульби коштують недешево, а через три-чотири роки вони знову ж таки вироджуються, більшості наших городників не до вимог науки - вони змушені використовувати для посадки те, що є під рукою. Яким же тоді чином вирішити цю непросту проблему? Виявляється, таке рішення існує.
 Автору цих рядків в свій час потрапив до рук опис незвичної технології вирощування картоплі, впровадження якої, як показала практика, спроможне суттєво поліпшити справи у картоплярстві. Основою техн ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: Адмін | Дата: 18.01.2010

Свого часу всесвітньо відомий академік В.І. Вернадський сказав: «Жоден живий організм не може існувати без кремнію». Правдивість цих слів підтверджена століттями існування людської цивілізації, бо ще тисячу років тому знаменитий Авіценна детально описав властивості глини (як постачальника кремнію) і методи лікування нею ряду хвороб. Кремнію потребує все живе. Він після кисню (47%) -- найпоширеніший хімічний елемент на Землі (29,5%). В організмі людини вміст кремнію теж порівняно високий (4,7%), в той час, як кальцію, наприклад, міститься тільки 2,96%.
Я не маю медичної освіти, але давно і твердо переконана: щоб бути здоровою людиною, потрібно лікувати не наслідки, а причини, які викликають захворювання, і дбати про власне здоров'я потрібно, перш за все, власноруч. Життя змушує шукати причини тих чи інших хвороб. Тому на основі власного досвіду і спостережень хочу поділитися своїми знаннями. У своїй статі буду наводити цитати із книги відомої не тільки в Росії, а й у багатьох інших країнах цілительки Н. О. Семьонової, яка вже близько двадцяти років веде школу здоров'я в м. Сочі, де пройшли оздоровлення тисячі хворих. Між іншим, дехто з носівчан пройшов лікування в цій школі і зараз чудово себе почуває. Книги називаються «Глина исцеляющая и омолаживающая» та «Мир «живого» кремния», крім того, я використала інші наукові публікації, які знайшла в періодичній пресі.
Переглядів: 1168 | Додав: Адмін | Дата: 18.01.2010

Услід за подією
Святковий початок 2010-го, Різдво Христове вже з перших днів новоріччя об’єднали нас усіх у найкращих почуттях. Либонь на їх добрій хвилі і збиралися минулої суботи мешканці цукрозаводської околиці Носівки, значною мірою цукровари а представники їх родин, керівники бурякосіючих агрофірм і фермерських господарств району на зустріч з народним депутатом України Іваном Куровським. Хоч планувалася і переважним чином тематично відбулася вона як виробнича нарада з буряківниками і цукроварами, проте місцеві мешканці не змогли не використати нагоду, аби прилучитися до події.
 Вона, зрештою, стала знаковою в житті цієї великої околиці Носівки, яку зазвичай називаємо заводською. Вона свого часу була найбільш промисловою, зібравши на невеличкій площі, крім цукрозаводу, ще й хлібоприймальне підприємство, сільгосптехніку і сільгоспхімію, асфальтний завод, паливний склад і під’їзні колії розвантаження вагонів, нафтобазу, сільгосппідприємство… Переказую це попереду головного, та ще й услід, чого давно немає, аби підкреслити гостроту соціальних проблем місцевих жителів, які залишились з ними не тільки незахищеними перед складною економічною ситуацією зруйнованого виробничого комплексу, а й без роботи, як два роки тому зупинився цукрозавод й практично готувався господарями-інвесторами до вирізання на металобрухт.
Переглядів: 546 | Додав: Адмін | Дата: 18.01.2010

Світ захоплень
Традиції нанесення на тіло різноманітних візерунків, символів і знаків сягають глибини віків, у своїй першооснові нерозривно пов’язані з релігійно-обрядовими віруваннями окремих общин і цілих народів. Крім того, малюнки, нанесені на тіло шляхом введення під шкіру різноманітних спеціальних фарб надзвичайно широко використовувалися протягом всього існування людства як в якості прикрас, так і виконуючи роль знаків вирізнення, індивідуалізму, а нерідко й ефективного засобу страхання ворогів. Так народи Океанії, Азії, індіанці Північної та Південної Америки наносили на тіло татуювання, бажаючи підкреслити свою приналежність до конкретного племені, професії чи віросповідання. Татуювали себе і витязі стародавньої Русі, а багато князів «розмальовували» не тільки тіло, а й обличчя. І все це, здебільшого, задля відлякування ворогів. У Європі слово «тату», «tattoo» або «tatu», що означає малюнок, відмітка, увійшло в широкий вжиток після подорожі капітана Кука на Таїті. 
У наш час татуювання втратило свої корінні, традиційні значення і стало просто мистецтвом нанесення малюнків на шкіру. При цьому залишилися позаду і часи, коли тату помилково вважалися відмітками лише тюремних в’язнів, представників бандитськи ... Читати далі »
Переглядів: 515 | Додав: Адмін | Дата: 18.01.2010

теги
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024