Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Січень » 25
Загальновідомо, що всі ми, являючись повсякчас учасниками дорожнього руку, повинні дотримуватись ряду відповідних правил, аби не стати жертвами чи винуватцями дорожньо-транспортних пригод. Проте, на жаль, на наших дорогах і сьогодні, попри постійний контроль і жорсткі вимоги до водіїв з богу Державтоінспекції, введені не так давно високі штрафні санкції, продовжує панувати закон сильнішого, швидшого, зрештою багатшого, кому жодні правила -- не указ, а людина під колесами -- всього лише перешкода. 
Статистика справді жахає: щодня в світі ДТП забирають життя майже трьох з половиною тисяч людей, більшість яких -- молоді люди працездатного віку. А Україна ось уже декілька років поспіль займає одне з перших місць в Європі за рівнем смертності в дорожньо-транспортних пригодах паралельно з цим стрімко нарощуючи кількість свого автомобільного парку, який вже перевищує дев’ять мільйонів одиниць транспортних засобів. І хоча нові штрафи минулоріч дещо таки розрядили ситуацію на наших дорогах -- на 28% зменшилась кількість ДТП з постраждалими, на 31% поменшало загиблих, однак навряд чи цим можна втішитись, адже і досі щодоби на дорогах нашої держави гинуть від 10 до 20 чоловік. Щороку ж працівники Державтоінспекції фіксують в середньому 40-45 тисяч ДТП, в результаті яких гинуть тисячі людей і отримують травми різного ступеня тяжкості десятки тисяч чоловік.
Не стали безпечн ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Додав: Адмін | Дата: 25.01.2010

Є така служба
Сімнадцятого січня відбувся перший тур виборів президента України. Робота про підготовці до них у районі, звісно ж, була проведена чимала. Втім, без недоречностей не обійшлося. Хтось не знайшов себе у списках, інших неприємно вразили помилки у написанні їхніх ідентифікаційних даних, ще комусь було надзвичайно боляче бачити у виборчих списках когось зі своїх знайомих чи близьких, котрих вже немає на цьому світі. Заради справедливості варто сказати, що подібне траплялося й раніше. Щоправда, провину за такі виборчі «проколи» тоді можна було цілком «списати» на деяких несумлінних членів дільничних комісій, котрі не надто переймалися детальним уточненням списків виборців, що проживали на території своєї виборчої дільниці. Нинішня ж виборча кампанія вперше відбувалася за списками, сформованими за даними єдиного державного реєстру виборців. Того самого, що його вже впродовж двох років готують працівники відділів ведення Державного реєстру виборців, свого часу створених при районних державних адміністраціях. Ось саме на них якраз і полетіли всі стріли виборчо-спискових проблем. Втім, критикувати завжди легше. Тим більше, якщо йдеться про вирішення питань такої загальнодержавної ваги, як організація та проведення виборчої кампанії. Тож з метою розібратися детальніше в ситуації ми вирушили до місцевого відділу ведення Державного реєстру виборців. Невеличка затишна кімнатка у приміщенні рай ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: Адмін | Дата: 25.01.2010

Тиждень
Перепрошую за порівняння головної події року з улюбленим видом спорту, в якому за двадцятьма двома гравцями входять в азарт уболівальниками чи співучасниками мільйони… У чомусь, либонь, схожі вибори з футболом, у чомусь – ні. Напевне, заперечите: футбол не стомлює, у нього правила прозорі й традиційно зрозумілі, з неупереджиними переважно арбітрами. І головне – об’єднує він по-справжньому в патріотизмі нації, навіть горді європейські народи, які добровільно відмовились, інтегруючись, від основних ознак державності, а не роз’єднує… 
 Можна й далі продовжувати переконувати аргументами, зокрема, що практично аполітичне явище, яким захоплюєтеся весь світ, конкуруючи зібраннями на стадіонах хіба що з площею святого Петра в Римі під час проповіді Папи Римського, рівнозначне за духом і значимості виборам. Якщо продовжите далі порівнювати дві життєві події, переконаєтесь неодмінно, що це надзвичайно цікаво. Як для когось кросворди, для інших – гра, в якій програють чи виграють. Наразі ще із ставками, які уболівальникам-співучасникам і в сні не прийдуть.
 Та, не полишаючи футбольну тему, результат виборів нині прогнозують, наскільки приблизно-точно сучасні екзит-поли, що цьогорічні президентські вибори не стали винятком. Віктор Янукович і Юлія Тимошенко, як і передбачал ... Читати далі »
Переглядів: 462 | Додав: Адмін | Дата: 25.01.2010

Знову проблема?
 Дві гривні – саме такого тарифу домагаються нині від влади носівські перевізники - водії маршрутних таксі. Поки що ця пропозиція на стадії обговорення, однак підприємці налаштовані доволі рішуче. Найпершим та найголовнішим аргументом щодо цього кроку  залишається  те, що, за словами самих приватних підприємців теперішній тариф - гривня п’ятдесят копійок - діє з 2008 року, а відтоді багато що змінилося, і найперше – подорожчало пальне та запчастини. Найрадикальніші з водіїв маршрутних таксі навіть заявляли, що в разі невиконання цих вимог вони будуть змушені влаштовувати акції протесту. 
  Що ж, до подібних заяв від перевізників носівчанам не звикати. Не став винятком і нинішній похід представників перевізників Віталія Нечеса, Валентина Оксимця та Ігоря Мархая до мерії з ультимативними вимогами негайної зміни діючих тарифів. Прийшли не з порожніми руками - подали на розгляд міського голови власні розрахунки нових тарифів з урахуванням зростання собівартості перевезення пасажирів у зв’язку зі зміною цінової ситуації на ринку палива, технічного обслуговування та утримання автотранспорту. На словах ще й вкотре дорікнули владі про відсутність компенсаційних виплат на перевезення ними пільгових категорій населення та нагадали про те, що учнів молодших класів до школи та гімназії перевізники таки возять безкоштовно. ... Читати далі »
Переглядів: 495 | Додав: Адмін | Дата: 25.01.2010

теги
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024