Меню сайту
Наше опитування
Як ви оцінюєте роботу Носівської РДА
Всього відповідей: 29
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Січень » 18 » Кремній захистить від хвороб і старіння
21:05
Кремній захистить від хвороб і старіння
Свого часу всесвітньо відомий академік В.І. Вернадський сказав: «Жоден живий організм не може існувати без кремнію». Правдивість цих слів підтверджена століттями існування людської цивілізації, бо ще тисячу років тому знаменитий Авіценна детально описав властивості глини (як постачальника кремнію) і методи лікування нею ряду хвороб. Кремнію потребує все живе. Він після кисню (47%) -- найпоширеніший хімічний елемент на Землі (29,5%). В організмі людини вміст кремнію теж порівняно високий (4,7%), в той час, як кальцію, наприклад, міститься тільки 2,96%.
Я не маю медичної освіти, але давно і твердо переконана: щоб бути здоровою людиною, потрібно лікувати не наслідки, а причини, які викликають захворювання, і дбати про власне здоров'я потрібно, перш за все, власноруч. Життя змушує шукати причини тих чи інших хвороб. Тому на основі власного досвіду і спостережень хочу поділитися своїми знаннями. У своїй статі буду наводити цитати із книги відомої не тільки в Росії, а й у багатьох інших країнах цілительки Н. О. Семьонової, яка вже близько двадцяти років веде школу здоров'я в м. Сочі, де пройшли оздоровлення тисячі хворих. Між іншим, дехто з носівчан пройшов лікування в цій школі і зараз чудово себе почуває. Книги називаються «Глина исцеляющая и омолаживающая» та «Мир «живого» кремния», крім того, я використала інші наукові публікації, які знайшла в періодичній пресі.
Не секрет, що цукровий діабет, артрит, інсульт та інші тяжкі хвороби останнім часом різко «помолодшали». Звичайно, основними причинами цього є значне нервове перевантаження, неправильне харчування, нездорова екологічна обстановка, але лікування хімічними препаратами не покращує цю ситуацію. В той же час цілющі властивості кремнію при лікуванні вищезазначених хвороб підтвердили вчені різних країн. Ще в 1912 році німецький лікар Кюн встановив, що сполуки кремнію можуть призупинити розвиток атеросклерозу, а в 1957 році ряд французьких вчених відзначили, що у таких хворих, зазвичай, низький вміст кремнію в тканинах стінок судин. У нормі вміст кремнію в крові має становити 4,7%. Інсульт та інфаркт міокарда можуть виникати в тому разі, якщо вміст кремнію в крові знижується до 1,2%, ракові клітини активно розмножуються, якщо вміст кремнію становить 1,3%, цукровий діабет розвивається, якщо цей показник знизився до 1,4%. Зниження вмісту кремнію в організмі людини, наряду з надходженням його антагоністу -- кальцію, призводить до виникнення анемії, рахіту, атеросклерозу, утворення каменів, поліартриту, захворювань лімфатичної системи. Якщо кальцій -- головний елемент твердих кісткових структур та опорно-рухового апарату, то кремній -- елемент, що визначає властивості гнучких структур: сполучної тканини, сухожилля, травного тракту, окістя, хрящів та синовіальної рідини суглобів. Але кремній є дуже важливим і для кісток, бо кальцій не засвоюється, якщо в організмі недостатньо кремнію.
Кремній дуже потрібний маленьким дітям і вагітним жінкам для нормального формування зв'язку «мозок -- тіло», щоб правильно розвивався молодий організм. Він є головним структурним елементом взаємодії органів і систем в організмі людини.
Яким чином підвищити вміст кремнію в організмі? Кремній є в злаках і в баластних частинах (волокнах, клітковині) овочів і фруктів. Багатим на кремній є польовий хвощ. В Англії, наприклад, багато людей п'ють чай з цією рослиною. Для цього беруть 25--30 г (не більше) трави, зав'язують у вузлик з марлі і опускають в каструлю з 5--6 л води, доводять до кипіння, настоюють 3--4 години. 
 Забезпечити організм цим життєво необхідним елементом може також кремнієва вода. Для цього шматочки кремнію (5--10 г) необхідно промити і вкинути в скляну банку ємністю 3--5 л, настоювати необхідно 5--7 днів. Готову воду потрібно обережно злити в посудину, яка закривається кришкою, залишивши нижній шар, де осіли шкідливі домішки. Камінці промити і знову залити чистою водою. Оброблена кремнієм вода зберігає свої властивості і не псується тривалий час, вона корисніша навіть за воду, оброблену сріблом. Якщо, наприклад, в акваріум вкинути срібну монету, то невдовзі рибки і водорості загинуть, а кремнієва вода знищує тільки гнильні мікроби. В нашій місцевості кремнію немає, але я знаю людей, які його привезли із відомого на всю Україну Почаєва, з санаторіїв та інших місць відпочинку.
Та найбагатшим постачальником цього елементу є біла каолінова глина, природний препарат кремнію (не плутати з крейдою, до складу якої входить лише кальцій). Придбати її можна, якщо є потреба, в ряді аптек м. Києва. Глина застосовується як для внутрішнього, так і для зовнішнього лікування, в основному у вигляді примочок. Накладаються вони на хворі ділянки тіла (при ударах, радикуліті, болях в суглобах).Такі примочки знімають жар та біль, це пояснюється адсорбуючими та енергетичними властивостями глини. Глиняна маса витягує через рани та шкіру шлаки, відмерлі клітини, інфекцію та, віддаючи організму кремній, викликає відновлення уражених тканин та шкіри. Чудовий ефект дає біла глина при лікуванні дефектів шкіри обличчя (вугрів) та діє як омолоджуючий косметичний засіб.
При внутрішньому вживанні глина працює як адсорбент, очищуючи та оздоровлюючи всю систему травлення, але, перш за все, вона підвищує вміст кремнію в системах організму. Так, наприклад, під дією одного з ферментів кремній переходить в активні органічні сполуки, швидко витісняє кальцій із стінок судин та кишечнику. Оптимальна добова доза -- 10 г, при отруєнні можна вживати до 100 г на добу. Глину можна приймати в сухому вигляді або пити разом з водою.
Більш детально методи лікування кремнієм можна вивчити по вищеназваних книгах.
О. ДИКА.
м. Носівка.

      «Носівські вісті» №3(9124)

Переглядів: 1169 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
теги
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024