Меню сайту
Наше опитування
Найбільша шкода об'єкту благоустрою
Всього відповідей: 17
Банери

Носівські сайти
Погода
Погода Носівка Прогноз погоди у Чернігові Прогноз погоди у Києві
"Носівські вісті"
Головна » 2010 » Січень » 18 » Секрети незвичайних врожаїв картоплі
21:08
Секрети незвичайних врожаїв картоплі
 Серед городніх культур картопля вже давно зайняла чільне місце. Під її посадки щороку відводяться значні площі на дачних та присадибних ділянках. І не секрет, що при вирощуванні «другого хліба» більшість городників докладають колосальну фізичну працю та ще й витрачають немалі гроші на придбання органічних і мінеральних добрив та хімікатів. В кінцевому ж результаті отримують досить-таки посередню врожайність (в кращому випадку - 120-150 кг бульб з однієї сотки), яка далеко не виправдовує вкладених зусиль і коштів.
 Основна причина такого невтішного стану справ - повсюдне використання виродженого насіннєвого матеріалу, вкрай ослабленого різноманітними інфекційними хворобами. Тут вже ніякі агротехнічні прийоми підняти врожайність не допоможуть. Звичайно, цю проблему можна вирішити, придбавши елітну посадкову картоплю в спеціалізованих насінницьких господарствах. Та враховуючи, що насіннєві бульби коштують недешево, а через три-чотири роки вони знову ж таки вироджуються, більшості наших городників не до вимог науки - вони змушені використовувати для посадки те, що є під рукою. Яким же тоді чином вирішити цю непросту проблему? Виявляється, таке рішення існує.
 Автору цих рядків в свій час потрапив до рук опис незвичної технології вирощування картоплі, впровадження якої, як показала практика, спроможне суттєво поліпшити справи у картоплярстві. Основою технології є оригінальне відкриття, яке стало результатом багаторічного досвіду і численних експериментів картопляра-аматора, нашого співвітчизника А. Ф. Стадника. На жаль, в Україні його здобутки і до цього часу залишаються маловідомими із-за чиновницької байдужості.
 Технологія являє собою цілий комплекс унікальних елементів і прийомів агротехніки (з мінімальним використанням хімпрепаратів). Її практичний ефект просто вражаючий: урожай картоплі звичайних місцевих сортів може досягати 800-950 кг з однієї сотки поля. При цьому деякі картоплини набирають вагу до 1 кг(!) й більше. Така по-справжньому рекордна врожайність картоплі забезпечується шляхом створення в домашніх умовах найкращого посадкового матеріалу через оздоровлення його від внутріклітинних хвороб за спеціально розробленою методикою. До обробітку грунту, удобрення, боротьби з фітофторозом і колорадським жуком також передбачено нестандартний підхід, що забезпечує значно кращий результат, ніж традиційні способи. Слід зауважити, що більшість положень цієї методики не зустрічаються ні в якій іншій літературі. Дуже важливо й те, що цю технологію можна з успіхом впровадити в будь-якому регіоні країни - як на малих, так і на більших площах. Практична ж вигода очевидна: затрати праці та коштів залишаються незмінними, а врожайність зростає в декілька разів.
 На жаль, рамки газетної статті не дозволяють подати в ній повний опис цієї високоефективної технології. Проте, якщо хтось із читачів газети зацікавиться даною нестандартною методикою і захоче випробувати її в себе на городі, то нехай напише мені, і я обіцяю надати відповідь кожному. Тільки є обов'язкова умова: до листа потрібно вкласти заадресований конверт з наклеєними марками на 1 гривню 90 копійок.
 Я впевнений, що з допомогою цієї новаторської технології відтепер у будь-якого дбайливого господаря буде можливість щорічно радіти чудовому врожаю картоплі.
Бовкуш І. В., вул. Незалежності, 54, смт. Стара Вижівка, Волинська обл., 44400.

 «Носівські вісті» №3(9124)


Переглядів: 822 | Додав: Адмін | Рейтинг: 2.0/1
теги
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Мережі
Пошук
Годинник
Статистика
Счетчик PR-CY.Rank
PR-CY.ru
 



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Архів записів
 
 
Архітектор © 2008-2024